Maremma Sheepdog

Maremma Sheepdog

Dette er en stor, solid, muskuløs hund med en ru hvit overpels og en tett, beskyttende underpels. Hodet er bredt mellom ørene og smalner inn mot nesen. Ørene er små og står høyt. Voksne hanner har en høyde på 65–73 cm og veier 35–45 kg, og tispene er 60–68cm høye og veier 30–40 kg.

 • Hund som egner seg for eier med erfaring
 • Ekstra trening påkrevd
 • Jeg liker aktive turer
 • Liker å gå i en time om dagen
 • Kjempestor hund
 • Mye sikling
 • Krever daglig pelsstell
 • Ikke-allergivennlig rase
 • Snakksalig og pratsom hund
 • Vakthund. Bjeffer, varsler og beskytter fysisk
 • Kan trenge trening for å komme overens med andre kjæledyr
 • Kan trenge trening for å komme overens med andre barn

Opprinnelse

Rasen er nevnt av historiske italienske forfattere, og et bilde fra 1200-tallet i Santa Maria-kirken i Firenze viser en maremma. Den opprinnelige stammen kom fra migrerende østlige gjeterhunder som utviklet seg til bestemte regionspesifikke raser – for eksempel fransk pyrenéer og ungarsk kuvasz. I Italia ble den korthårede maremmano og den langryggede abruzzese slått sammen i én rase på 1860-tallet, på grunn av flokkers sesongbevegelser. Dagens maremmano abruzzese er fortsatt den mest populære fårehunden i Italia. Det sies at denne modige hunden kan holde både ulver, bjørner og menneskelige fiender på avstand.

Personlighet

Maremmano abruzzese er som lykkeligst når den er i arbeid som vokter av flokken. De vil være lojale mot eierne og viet til flokken deres, men intolerant overfor inntrengere. Av denne grunn er rasen også en god vakthund og har blitt brukt som dette ved mang en vellykket anledning. Tidlig sosialisering er viktig, spesielt rundt barn og andre kjæledyr, da dette er en stor, sterk hund.

Helse

Maremmano abruzzese er generelt en sunn rase, men som mange andre raser kan den lide av ulike arvelige øyesykdommer og hoftedysplasi (en tilstand som kan føre til bevegelsesproblemer). Test av øyne og vurdering av hofter før avl er derfor viktig.

Mosjon

Denne hunderasen trenger mye mosjon – minst to timer hver dag er riktig for en frisk voksen hund, selv om noe av dette kan gjøres når den patruljerer sitt domene. Rasen brukes til herding og har utholdenhet nok til å jobbe hele dagen. Det er vanskelig å holde denne rasen stimulert i rollen som et ikke-arbeidende kjæledyr, da den alltid er "på vakt".

Ernæring

Store hunderaser har større appetitt og trenger også en annen balanse mellom næringsstoffer, herunder mineraler og vitaminer, enn mindre raser. Maremmano abruzzese har en tendens til oppblåsthet og mageproblemer; mindre, hyppigere måltider kan bidra til å minimere denne risikoen.

Stell

Den tunge, tette pelsen krever mye stell, og denne hunden trenger en grundig gjennombørsting og kjemming flere ganger i uken. Hvis ikke får pelsen knuter, og hunden kan utvikle eksem og heteflekker. Potene må undersøkes og om nødvendig trimmes mellom seg.

Beste hunderaser for barn

Selv om mange hunder tradisjonelt blir ansett som flinke med barn, må alle hunder og barn lære hvordan de kan samhandle best mulig – og å respektere hverandre og være trygge sammen. Likevel bør hunder og småbarn aldri være alene sammen, og voksne bør følge med på all interaksjon mellom dem.

hund

Er dette den rette rasen for deg?

Alle hunder har sin egen, unike personlighet, men enkelte instinkter og atferdstrekk er medfødt. Prøv rasevelgeren vår, og finn ut hvilke hunderaser som best passer dine preferanser og din livsstil. Hvis du og hunden liker de samme tingene vil det være større sjanse for at dere får et lykkelig og rikt liv sammen

Hva du så kan tenke på

Adopsjon

Det er utrolig tilfredsstillende å adoptere en hund fra et dyremottak eller et omplasseringssenter. Det betyr ofte å tilby hunden et nytt liv. Det er mange hunder som venter på et kjærlig og fast hjem. Anerkjente sentre vil være svært nøye med å tilpasse riktig hund til rett person. Staben lærer så mye de kan om hundene de får inn, og vil bruke tid på å bli kjent med deg, familien din og livsstilen du/dere har før de matcher deg med noen av hundene de har. De vil også gi deg råd og besvare eventuelle spørsmål du måtte ha før og etter adopsjonen. Klikk her for mer informasjon.

Finne en god oppdretter

Hvis du har bestemt deg for en rasevalp, er det best å finne en kjent oppdretter. Ta kontakt med Kennelklubben eller en raseklubbsekretær som kan ha en liste over tilgjengelige kull, eller som kan sette deg i kontakt med oppdrettere i området der du bor. Forsøk å velge en oppdretter som er del av Kennelklubbens garanterte oppdrettsplan. Besøk hundeutstillinger for å møte oppdrettere personlig og spørre om tilgjengelige valper for rasen du har valgt.

Ønske hunden velkommen hjem

Dette er en utrolig spennende tid, uansett om du kommer hjem med en liten valp eller om du gir en voksen hund et nytt hjem. Mens du venter på den store dagen, kan du trenge noe å konsentrere deg om. Heldigvis er det en del ting du må ordne før du ønsker nykomlingen velkommen hjem.