Mastiff

Mastiff

Mastiff er en stor, muskuløs og kraftig hund med et bredt hode og bred kropp, en kraftig kroppsbygning og bena nokså bredt fra hverandre. Den har en høyde på ca. 72–80 cm som fullvoksen og veier opp til 73 kg. Den korte pelsen kommer i aprikos, lysebrun eller brungul.

 • Hund som egner seg for eier med erfaring
 • Ekstra trening påkrevd
 • Jeg liker aktive turer
 • Mye mosjon
 • Kjempestor hund
 • Noe sikling
 • Krever stell én gang i uken
 • Ikke-allergivennlig rase
 • Snakksalig og pratsom hund
 • Vakthund. Bjeffer, varsler og beskytter fysisk
 • Kan trenge trening for å komme overens med andre kjæledyr
 • Kan trenge trening for å komme overens med andre barn

Opprinnelse

Mastiff-hunder er en av de gamle rasetypene og har vært kjent i Storbritannia siden før romertiden. De erobrende romerne adopterte dem og brukte dem som gladiatorer på arenaene. Mastiff var en populær krigshund, og historien forteller at 400 hunder ble gitt av Henry VIII til den romerske keiseren Charles V som støtte til hæren hans. Rasen har også blitt brukt til hetsing av okse og bjørn, og har også fungert som vakthund.

Personlighet

Dette er en rolig hund som er kjærlig med familien, men samtidig en vokterhund som er distansert overfor fremmede. Med barn i familien er den hengiven og snill, men på grunn av størrelsen kan små barn bli skadet utilsiktet hvis de kommer i veien for hunden. Av denne grunn er den best i et hjem med eldre barn.

Helse

Som mange andre raser kan den lide av ulike arvelige øyetilstander og hofte- og albuedysplasi (en leddtilstand som kan være smertefull og føre til mobilitetsproblemer). Test av øyne og vurdering av hofter før avl er derfor viktig. De er også utsatt for en bestemt blæresykdom og seneproblemer i kneet (korsbåndsykdom).

Mosjon

Mastiff-hunden trenger omtrent en time daglig mosjon og har en tilbøyelighet til å være ganske lat. Den nyter gjerne en god lur på et komfortabelt, varmt sted. Ikke overtren treningen når den er ung, ettersom rasen er utsatt for skjelettproblemer, som kan forverres av muskel- og leddbelastning i en voksende hund.

Ernæring

Kjempehunder har større appetitt enn andre hunder og trenger også en annen balanse mellom mineraler og vitaminer som støtter forskjellige ledd- og bruskbehov. Mastiff har en tendens til oppblåsthet og mageproblemer; mindre, hyppigere måltider kan bidra til å minimere denne risikoen.

Stell

Den korte pelsen er grovere rundt kraveområdet (nakke og skuldre) og krever lite stell; en gjennombørsting en gang i uken skal være tilstrekkelig.

Beste hunderaser for barn

Selv om mange hunder tradisjonelt blir ansett som flinke med barn, må alle hunder og barn lære hvordan de kan samhandle best mulig – og å respektere hverandre og være trygge sammen. Likevel bør hunder og småbarn aldri være alene sammen, og voksne bør følge med på all interaksjon mellom dem.

hund

Er dette den rette rasen for deg?

Alle hunder har sin egen, unike personlighet, men enkelte instinkter og atferdstrekk er medfødt. Prøv rasevelgeren vår, og finn ut hvilke hunderaser som best passer dine preferanser og din livsstil. Hvis du og hunden liker de samme tingene vil det være større sjanse for at dere får et lykkelig og rikt liv sammen

Hva du så kan tenke på

Adopsjon

Det er utrolig tilfredsstillende å adoptere en hund fra et dyremottak eller et omplasseringssenter. Det betyr ofte å tilby hunden et nytt liv. Det er mange hunder som venter på et kjærlig og fast hjem. Anerkjente sentre vil være svært nøye med å tilpasse riktig hund til rett person. Staben lærer så mye de kan om hundene de får inn, og vil bruke tid på å bli kjent med deg, familien din og livsstilen du/dere har før de matcher deg med noen av hundene de har. De vil også gi deg råd og besvare eventuelle spørsmål du måtte ha før og etter adopsjonen. Klikk her for mer informasjon.

Finne en god oppdretter

Hvis du har bestemt deg for en rasevalp, er det best å finne en kjent oppdretter. Ta kontakt med Kennelklubben eller en raseklubbsekretær som kan ha en liste over tilgjengelige kull, eller som kan sette deg i kontakt med oppdrettere i området der du bor. Forsøk å velge en oppdretter som er del av Kennelklubbens garanterte oppdrettsplan. Besøk hundeutstillinger for å møte oppdrettere personlig og spørre om tilgjengelige valper for rasen du har valgt.

Ønske hunden velkommen hjem

Dette er en utrolig spennende tid, uansett om du kommer hjem med en liten valp eller om du gir en voksen hund et nytt hjem. Mens du venter på den store dagen, kan du trenge noe å konsentrere deg om. Heldigvis er det en del ting du må ordne før du ønsker nykomlingen velkommen hjem.