Mexikansk Hårløs (Mellomstor)

Mexican Hairless (Medium)

Xolo er en hårløs hund med myk hud som er litt lengre enn den er høy. Huden kan ha pigmenter i svart, grå, rød, leverfarge, bronse og blond. Det er tre størrelser. En fullvoksen meksikansk hårløs i miniatyrvariant er 25–35 cm høy, mellomstor variant 36–45 cm og standard 46–60 cm.

 • Hund som egner seg for eier med erfaring
 • Noe trening påkrevd
 • Jeg liker rolige spaserturer
 • Moderat mosjon
 • Mellomstor hund
 • Lite sikling
 • Krever stell én gang i uken
 • Allergivennlig rase
 • Stille hund
 • Vakthund. Bjeffer og varsler
 • Kan trenge trening for å komme overens med andre kjæledyr
 • Kan trenge trening for å komme overens med andre barn

Opprinnelse

Meksikansk hårløs (eller xolo) er en gammel rase som har vært jakthund for mennesker i Sentral- og Sør-Amerika i rundt 3000 år. Rasen var høyt aktet av aztekerne og er også kjent som xoloitzcuintle, som betyr "hundegud". Den ble ansett for å ha spesielle helbredende krefter som ble overført gjennom hunden fra gudene. Den ble også brukt som gave til gudene og ble ofret og spist. Rasen kommer i tre størrelser – miniatyr, mellomstor og standard.

Personlighet

Meksikansk hårløs er en fredelig og rolig hund som er årvåken overfor omgivelsene. Den er nokså reservert overfor fremmede, men er kjærlig og selskapelig i familien.

Helse

De viktigste helseproblemene som oppstår i den meksikanske hårløse hunden er relatert til huden deres, som er spesielt utsatt for solbrenthet gitt mangelen på beskyttende pels. Tannproblemer oppstår også ganske ofte.

Mosjon

Meksikansk hårløs i miniatyrvariant trenger omtrent en halv times daglig mosjon, mens mellomstor og standard trenger omtrent en time. Sørg for at hunden er beskyttet mot elementene (både varme og kulde) før du tar den med ut.

Ernæring

Mexikansk hårløs miniatyr er en liten hund med rask metabolisme, noe som betyr at de forbrenner energi raskt, selv om deres små mager betyr at de må spise lite og ofte. Mat til små raser er spesielt designet med passende nivåer av sentrale næringsstoffer og mindre biter som passer for små munner. Dette oppmuntrer også til tygging og forbedrer fordøyelsen. Variantene mellomstor og standard må ha en diett med riktig balanse mellom alle hovedgruppene av ernæring, inkludert konstant tilførsel av friskt vann. Det er også viktig å gjennomføre regelmessige kroppskontroller, for å sikre at hunden holder seg i toppform. Husk å mate den minst to ganger daglig og i samsvar med retningslinjene for det spesifikke fôret.

Stell

Meksikansk hårløs kan ha små dusker med hår, men er som regel hårløs, og det er derfor ikke behov for pelsstell. Huden kan imidlertid bli tørr, siden den ikke er beskyttet med pels. Litt babyolje på huden kan bidra til å hydrere den. En egnet solkrem kan brukes til å forhindre at huden brennes, og hundene skal holdes borte fra direkte sollys i varmt vær. Hundene trenger også beskyttelse mot kulde og bør ha på seg en jakke/genser på tur ute i vintermånedene.

Beste hunderaser for barn

Selv om mange hunder tradisjonelt blir ansett som flinke med barn, må alle hunder og barn lære hvordan de kan samhandle best mulig – og å respektere hverandre og være trygge sammen. Likevel bør hunder og småbarn aldri være alene sammen, og voksne bør følge med på all interaksjon mellom dem.

hund

Er dette den rette rasen for deg?

Alle hunder har sin egen, unike personlighet, men enkelte instinkter og atferdstrekk er medfødt. Prøv rasevelgeren vår, og finn ut hvilke hunderaser som best passer dine preferanser og din livsstil. Hvis du og hunden liker de samme tingene vil det være større sjanse for at dere får et lykkelig og rikt liv sammen

Hva du så kan tenke på

Adopsjon

Det er utrolig tilfredsstillende å adoptere en hund fra et dyremottak eller et omplasseringssenter. Det betyr ofte å tilby hunden et nytt liv. Det er mange hunder som venter på et kjærlig og fast hjem. Anerkjente sentre vil være svært nøye med å tilpasse riktig hund til rett person. Staben lærer så mye de kan om hundene de får inn, og vil bruke tid på å bli kjent med deg, familien din og livsstilen du/dere har før de matcher deg med noen av hundene de har. De vil også gi deg råd og besvare eventuelle spørsmål du måtte ha før og etter adopsjonen. Klikk her for mer informasjon.

Finne en god oppdretter

Hvis du har bestemt deg for en rasevalp, er det best å finne en kjent oppdretter. Ta kontakt med Kennelklubben eller en raseklubbsekretær som kan ha en liste over tilgjengelige kull, eller som kan sette deg i kontakt med oppdrettere i området der du bor. Forsøk å velge en oppdretter som er del av Kennelklubbens garanterte oppdrettsplan. Besøk hundeutstillinger for å møte oppdrettere personlig og spørre om tilgjengelige valper for rasen du har valgt.

Ønske hunden velkommen hjem

Dette er en utrolig spennende tid, uansett om du kommer hjem med en liten valp eller om du gir en voksen hund et nytt hjem. Mens du venter på den store dagen, kan du trenge noe å konsentrere deg om. Heldigvis er det en del ting du må ordne før du ønsker nykomlingen velkommen hjem.