Bull Terrier Miniature

Bull Terrier Miniature

Miniatyrbullterrier er identisk med vanlig bullterrier i alt bortsett fra størrelsen, og voksne hunder har en høyde på under 35,5 cm og vekt på rundt 11–15 kg. Dette er en muskuløs kraftpakke av en hund med et eggformet hode. Den korte pelsen kommer i en rekke fargekombinasjoner, inkludert hvit, svart, brungul, rød, lysebrun og trefarget. Se rasestandarden for flere detaljer.

 • Hunder som egner seg for personer med litt erfaring
 • Noe trening påkrevd
 • Jeg liker aktive turer
 • Liker å gå i en time om dagen
 • Mellomstor hund
 • Lite sikling
 • Krever stell én gang i uken
 • Ikke-allergivennlig rase
 • Snakksalig og pratsom hund
 • Vakthund. Bjeffer og varsler
 • Kan trenge trening for å komme overens med andre kjæledyr
 • Kan trenge trening for å komme overens med andre barn

Opprinnelse

Små eksemplarer av bullterrier ble selektivt avlet frem fra begynnelsen av 1800-tallet for å produsere miniatyrbullterrieren, en hund som både fungerte som rottefanger og følgesvenn. Den større "bully" viste seg imidlertid å være mer populær, og manglende interesse for varianten i mindre størrelse på begynnelsen av 1900-tallet førte til at den ble fjernet fra Kennel Club-raseregisteret i 1918. Heldigvis fortsatte dedikerte raseentusiaster å holde rasen i live, og en egen klubb ble dannet i 1938.

Personlighet

Miniatyrbullterrier er kjent for sin forkjærlighet for mennesker og er full av moro og iver, men den kan være sta hvis den ikke motiveres på riktig måte. Den er kanskje mindre enn dens motstykke i full størrelse, men denne dristige, energiske hunden ser ikke ut til å bry seg om det! Dette er en stor hund i en liten kropp – og vil ikke bli skremt av større hunder. Derfor er tidlig, grundig sosialisering spesielt viktig, og det samme er trening i bånd, siden den elsker å trekke!

Helse

Døvhet er det vanligste helseproblemet for denne rasen, som oftest oppstår i hos hvite bullterriere. Hunder kan testes for døvhet fra ung alder. Arvelige nyreproblemer og hjerteproblemer kan oppstå, og hudsykdommer oppstår relativt ofte.

Mosjon

Omtrent en time mosjon per dag kreves, selv om denne rasen klarer mye mer hvis du kan tilby det.

Ernæring

Hundens diett må ha den rette balansen mellom alle hovedgruppene av ernæring, inkludert konstant tilførsel av friskt vann. Det er også viktig å gjennomføre regelmessige kroppskontroller, for å sikre at hunden holder seg i toppform. Husk å mate den minst to ganger daglig og i samsvar med retningslinjene for det spesifikke fôret.

Stell

Den korte pelsen har en hard tekstur og er glanset. En mykere underpels kan ses i vintermånedene. Denne hunden krever minimalt med pelsstell – en rask gjennombørsting en gang i uken er mer enn nok. Når pelsen faller av, vil du kanskje øke dette til to eller tre ganger i uken, for å fjerne døde hår og unngå at det havner på tepper, klær og møbler!

Beste hunderaser for barn

Selv om mange hunder tradisjonelt blir ansett som flinke med barn, må alle hunder og barn lære hvordan de kan samhandle best mulig – og å respektere hverandre og være trygge sammen. Likevel bør hunder og småbarn aldri være alene sammen, og voksne bør følge med på all interaksjon mellom dem.

hund

Er dette den rette rasen for deg?

Alle hunder har sin egen, unike personlighet, men enkelte instinkter og atferdstrekk er medfødt. Prøv rasevelgeren vår, og finn ut hvilke hunderaser som best passer dine preferanser og din livsstil. Hvis du og hunden liker de samme tingene vil det være større sjanse for at dere får et lykkelig og rikt liv sammen

Hva du så kan tenke på

Adopsjon

Det er utrolig tilfredsstillende å adoptere en hund fra et dyremottak eller et omplasseringssenter. Det betyr ofte å tilby hunden et nytt liv. Det er mange hunder som venter på et kjærlig og fast hjem. Anerkjente sentre vil være svært nøye med å tilpasse riktig hund til rett person. Staben lærer så mye de kan om hundene de får inn, og vil bruke tid på å bli kjent med deg, familien din og livsstilen du/dere har før de matcher deg med noen av hundene de har. De vil også gi deg råd og besvare eventuelle spørsmål du måtte ha før og etter adopsjonen. Klikk her for mer informasjon.

Finne en god oppdretter

Hvis du har bestemt deg for en rasevalp, er det best å finne en kjent oppdretter. Ta kontakt med Kennelklubben eller en raseklubbsekretær som kan ha en liste over tilgjengelige kull, eller som kan sette deg i kontakt med oppdrettere i området der du bor. Forsøk å velge en oppdretter som er del av Kennelklubbens garanterte oppdrettsplan. Besøk hundeutstillinger for å møte oppdrettere personlig og spørre om tilgjengelige valper for rasen du har valgt.

Ønske hunden velkommen hjem

Dette er en utrolig spennende tid, uansett om du kommer hjem med en liten valp eller om du gir en voksen hund et nytt hjem. Mens du venter på den store dagen, kan du trenge noe å konsentrere deg om. Heldigvis er det en del ting du må ordne før du ønsker nykomlingen velkommen hjem.