Neapolitan Mastiff

Neapolitan Mastiff

Den majestetiske napolitansk mastiff er sterk og muskuløs. Den er litt lengre enn den er høy. En voksen har en høyde på 65–75 cm og veier 50–70 kg, tispene litt mindre. Den korte, tette pelsen kommer i flere farger og nyanser (svart, blått, grått, brunt), inkludert brungul, og huden er nokså løstsittende over kroppen og hodet – selv om dette heller ikke skal være overdrevet.

 • Hund som egner seg for eier med erfaring
 • Ekstra trening påkrevd
 • Jeg liker aktive turer
 • Liker å gå i en time om dagen
 • Kjempestor hund
 • Noe sikling
 • Krever stell av pelsen annenhver dag
 • Ikke-allergivennlig rase
 • Snakksalig og pratsom hund
 • Vakthund. Bjeffer, varsler og beskytter fysisk
 • Kan trenge trening for å komme overens med andre kjæledyr
 • Kan trenge trening for å komme overens med andre barn

Opprinnelse

Napolitansk mastiff kommer fra den gamle molossus-hundetypen – en stor, sint vakthund brukt av romerne. De antas å ha blitt brukt på arenaene og også som krigshunder. Napolitansk mastiff har blitt brukt som politihund i tillegg til dens primære rolle som vakthund. Når den jobbet ved eiendommene i Napoli, sies det at den instinktivt forstod grensene den ble betrodd til å beskytte, og kunne gå fritt rundt og vokte territoriet.

Personlighet

Napolitansk mastiff er i hovedsak en vakthund som er årvåken til enhver tid. Den har et jevnt lynne, er lojal mot sine kjære og noe distansert. Gitt hundens naturlige beskyttelsestendenser er tidlig sosialisering viktig, og den trenger å håndteres med erfaren hånd. Den går godt sammen med andre hunder hvis de vokser opp sammen, men det kan være best at de er av motsatt kjønn. Kostnadene ved å ta vare på en så stor hund er noe som bør vurderes grundig før kjøp.

Helse

Som mange andre raser kan napolitansk mastiff lide av ulike arvelige øyetilstander og hofte- og albuedysplasi (en leddtilstand som kan være smertefull og føre til mobilitetsproblemer). Test av øyne og vurdering av hofter før avl er derfor viktig. De er også spesielt utsatt for hudinfeksjoner.

Mosjon

En voksen hund trenger rundt en time mosjon, men hunder som fortsatt vokser, bør ikke overbelastes, da dette kan gå ut over leddene.

Ernæring

Kjempehunder har større appetitt enn andre hunder og trenger også en annen balanse mellom mineraler og vitaminer som støtter forskjellige ledd- og bruskbehov. Napolitansk mastiff har en tendens til oppblåsthet og mageproblemer; mindre, hyppigere måltider kan bidra til å minimere denne risikoen.

Stell

Den korte pelsen krever lite stell, kun en børsting en gang i uken. Men du blir nødt til å tørke hundens munn og eventuelt sikl mange ganger om dagen, og ansiktsfoldene og munnområdet vil også trenge rengjøring en eller to ganger i uken.

Beste hunderaser for barn

Selv om mange hunder tradisjonelt blir ansett som flinke med barn, må alle hunder og barn lære hvordan de kan samhandle best mulig – og å respektere hverandre og være trygge sammen. Likevel bør hunder og småbarn aldri være alene sammen, og voksne bør følge med på all interaksjon mellom dem.

hund

Er dette den rette rasen for deg?

Alle hunder har sin egen, unike personlighet, men enkelte instinkter og atferdstrekk er medfødt. Prøv rasevelgeren vår, og finn ut hvilke hunderaser som best passer dine preferanser og din livsstil. Hvis du og hunden liker de samme tingene vil det være større sjanse for at dere får et lykkelig og rikt liv sammen

Hva du så kan tenke på

Adopsjon

Det er utrolig tilfredsstillende å adoptere en hund fra et dyremottak eller et omplasseringssenter. Det betyr ofte å tilby hunden et nytt liv. Det er mange hunder som venter på et kjærlig og fast hjem. Anerkjente sentre vil være svært nøye med å tilpasse riktig hund til rett person. Staben lærer så mye de kan om hundene de får inn, og vil bruke tid på å bli kjent med deg, familien din og livsstilen du/dere har før de matcher deg med noen av hundene de har. De vil også gi deg råd og besvare eventuelle spørsmål du måtte ha før og etter adopsjonen. Klikk her for mer informasjon.

Finne en god oppdretter

Hvis du har bestemt deg for en rasevalp, er det best å finne en kjent oppdretter. Ta kontakt med Kennelklubben eller en raseklubbsekretær som kan ha en liste over tilgjengelige kull, eller som kan sette deg i kontakt med oppdrettere i området der du bor. Forsøk å velge en oppdretter som er del av Kennelklubbens garanterte oppdrettsplan. Besøk hundeutstillinger for å møte oppdrettere personlig og spørre om tilgjengelige valper for rasen du har valgt.

Ønske hunden velkommen hjem

Dette er en utrolig spennende tid, uansett om du kommer hjem med en liten valp eller om du gir en voksen hund et nytt hjem. Mens du venter på den store dagen, kan du trenge noe å konsentrere deg om. Heldigvis er det en del ting du må ordne før du ønsker nykomlingen velkommen hjem.