Nova scotia duck tolling retriever

Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Duck tolling retriever er en mellomstor, aktiv hund med en særegen fjæret hale og svømmeføtter. De varierer i farger fra alle nyanser av rød eller oransje, med lysere fjær under halen. Noen har hvitt på spissen av halen, føttene og brystet. Voksne hanner har en høyde på 48-51cm og tisper 45-48cm. De veier mellom 17 og 23 kg.

 • Hunder som egner seg for personer med litt erfaring
 • Grunnleggende trening påkrevd
 • Jeg liker energiske turer
 • Liker å gå i mer enn to timer om dagen
 • Mellomstor hund
 • Noe sikling
 • Krever stell av pelsen annenhver dag
 • Ikke-allergivennlig rase
 • Stille hund
 • Ikke en vakthund
 • Kan trenge trening for å komme overens med andre kjæledyr
 • Flott familiehund

Opprinnelse

Nova scotia duck tolling retriever (eller toller-hund) ble utviklet tidlig på 1900-tallet for å lokke og hente sjøfugl. Det antas at rasen oppstod som et resultat av flere krysninger, som involverte golden, chesapeake bay, labrador og flat coated retriever. Det er mulig at de også kan ha små innslag av cocker spaniel, irsk setter og arbeidende collie-hunder, og kanskje til og med et par typer spisshund. Rasen ble tidligere kalt little river duck dog eller yarmouth toller.

Personlighet

Nova scotia duck tolling retriever elsker det frie utendørslivet og er ideell for aktive familier på landet. Den responderer godt på trening og kan utmerke seg i hundesport som flyball og agility. Dette er en leken, energisk følgesvenn.

Helse

Som mange andre raser kan duck tolling retriever lide av arvelige øyetilstander og hofte- og albuedysplasi (en leddtilstand som kan være smertefull og føre til mobilitetsproblemer). Test av øyne og vurdering av hofter før avl er derfor viktig.

Mosjon

Voksne toller-hunder krever mye mosjon og må holdes i aktivitet. Alt som involverer bading og henting, er ideelt for denne hunden.

Ernæring

Hundens diett må ha den rette balansen mellom alle hovedgruppene av ernæring, inkludert konstant tilførsel av friskt vann. Det er viktig å gjennomføre regelmessige kroppskontroller, for å sikre at hunden holder seg i toppform. Husk å mate den minst to ganger daglig og i samsvar med retningslinjene for det spesifikke fôret.

Stell

Pelsen er mellomlang, vannavstøtende med en myk, tett underpels. Pelsen må børstes regelmessig – et par ganger i uken skal være tilstrekkelig. Imidlertid kan det være noe mer jobb i perioder med mye røyting. Det kan hende at du må rydde opp i det lengre håret på føttene og ørene fra tid til annen.

Beste hunderaser for barn

Selv om mange hunder tradisjonelt blir ansett som flinke med barn, må alle hunder og barn lære hvordan de kan samhandle best mulig – og å respektere hverandre og være trygge sammen. Likevel bør hunder og småbarn aldri være alene sammen, og voksne bør følge med på all interaksjon mellom dem.

hund

Er dette den rette rasen for deg?

Alle hunder har sin egen, unike personlighet, men enkelte instinkter og atferdstrekk er medfødt. Prøv rasevelgeren vår, og finn ut hvilke hunderaser som best passer dine preferanser og din livsstil. Hvis du og hunden liker de samme tingene vil det være større sjanse for at dere får et lykkelig og rikt liv sammen

Hva du så kan tenke på

Adopsjon

Det er utrolig tilfredsstillende å adoptere en hund fra et dyremottak eller et omplasseringssenter. Det betyr ofte å tilby hunden et nytt liv. Det er mange hunder som venter på et kjærlig og fast hjem. Anerkjente sentre vil være svært nøye med å tilpasse riktig hund til rett person. Staben lærer så mye de kan om hundene de får inn, og vil bruke tid på å bli kjent med deg, familien din og livsstilen du/dere har før de matcher deg med noen av hundene de har. De vil også gi deg råd og besvare eventuelle spørsmål du måtte ha før og etter adopsjonen. Klikk her for mer informasjon.

Finne en god oppdretter

Hvis du har bestemt deg for en rasevalp, er det best å finne en kjent oppdretter. Ta kontakt med Kennelklubben eller en raseklubbsekretær som kan ha en liste over tilgjengelige kull, eller som kan sette deg i kontakt med oppdrettere i området der du bor. Forsøk å velge en oppdretter som er del av Kennelklubbens garanterte oppdrettsplan. Besøk hundeutstillinger for å møte oppdrettere personlig og spørre om tilgjengelige valper for rasen du har valgt.

Ønske hunden velkommen hjem

Dette er en utrolig spennende tid, uansett om du kommer hjem med en liten valp eller om du gir en voksen hund et nytt hjem. Mens du venter på den store dagen, kan du trenge noe å konsentrere deg om. Heldigvis er det en del ting du må ordne før du ønsker nykomlingen velkommen hjem.