Podenco ibicenco

Ibizan Hound (Short/smooth coat)

Podenco ibicenco er en mellomstor, høy hund med kort eller stri pels og oppreiste ører. De kommer i hvit, kastanjebrun eller enfarget "løvefarge", eller en hvilken som helst kombinasjon av disse fargene. En voksen podenco ibicenco har en høyde på 56–74 cm og veier rundt 19–25 kg.

 • Hunder som egner seg for personer med litt erfaring
 • Noe trening påkrevd
 • Jeg liker aktive turer
 • Liker å gå i en time om dagen
 • Stor hund
 • Lite sikling
 • Krever stell én gang i uken
 • Ikke-allergivennlig rase
 • Stille hund
 • Ikke en vakthund
 • Kan trenge trening for å komme overens med andre kjæledyr
 • Kan trenge trening for å komme overens med andre barn

Opprinnelse

Denne rasen er virkelig et levende stykke historie. Podenco ibicenco kan spore røttene tilbake til 4000 år f.Kr. og kanskje enda lengre. Rasen forbindes mest med tiden til de store faraoene og er avbildet på mange friser, med Anubis som det mest bemerkelsesverdige ikonet. Man kan derfor si at rasen ikke har endret seg stort på mange tusen år. Fønikiske handelsmenn tok podenco ibicenco med seg til Balearene, og den dag i dag er de å finne som arbeidshunder i Spania og de omkringliggende øyene.

Personlighet

Dette er en veldig kjærlig og følsom rase. De er utrolig lojale og er et flott kjæledyr i det rette hjemmet. Dette er imidlertid ikke en rase for de med dårlig hjerte: Disse hundene kan være nokså høylytte og krever mye selskap, så dette er ikke en rase som kan være alene i mange timer av gangen.

Helse

Podenco ibicenco er som regel hardfør med få anerkjente helseproblemer. Enkelte nevrologiske lidelser er rapportert, men synes ikke å være vanlige.

Mosjon

Disse hundene krever mye mosjon – et par timer daglig for voksne hunder. Når de først får ferten av et byttedyr, vil de løpe og løpe, så en pålitelig tilbakekalling er viktig, og de bør luftes i trygge områder uten trafikkrisiko eller andre farer.

Ernæring

Hundens diett må ha den rette balansen mellom alle hovedgruppene av ernæring, inkludert konstant tilførsel av friskt vann. Det er viktig å gjennomføre regelmessige kroppskontroller, for å sikre at hunden holder seg i toppform. Husk å mate den minst to ganger daglig og i samsvar med retningslinjene for det spesifikke fôret.

Stell

Podenco ibicenco er lett å stelle, både i sin korthårede eller strihårede variant. En ukentlig gjennombørsting bør være tilstrekkelig for begge pelstypene.

Beste hunderaser for barn

Selv om mange hunder tradisjonelt blir ansett som flinke med barn, må alle hunder og barn lære hvordan de kan samhandle best mulig – og å respektere hverandre og være trygge sammen. Likevel bør hunder og småbarn aldri være alene sammen, og voksne bør følge med på all interaksjon mellom dem.

hund

Er dette den rette rasen for deg?

Alle hunder har sin egen, unike personlighet, men enkelte instinkter og atferdstrekk er medfødt. Prøv rasevelgeren vår, og finn ut hvilke hunderaser som best passer dine preferanser og din livsstil. Hvis du og hunden liker de samme tingene vil det være større sjanse for at dere får et lykkelig og rikt liv sammen

Hva du så kan tenke på

Adopsjon

Det er utrolig tilfredsstillende å adoptere en hund fra et dyremottak eller et omplasseringssenter. Det betyr ofte å tilby hunden et nytt liv. Det er mange hunder som venter på et kjærlig og fast hjem. Anerkjente sentre vil være svært nøye med å tilpasse riktig hund til rett person. Staben lærer så mye de kan om hundene de får inn, og vil bruke tid på å bli kjent med deg, familien din og livsstilen du/dere har før de matcher deg med noen av hundene de har. De vil også gi deg råd og besvare eventuelle spørsmål du måtte ha før og etter adopsjonen. Klikk her for mer informasjon.

Finne en god oppdretter

Hvis du har bestemt deg for en rasevalp, er det best å finne en kjent oppdretter. Ta kontakt med Kennelklubben eller en raseklubbsekretær som kan ha en liste over tilgjengelige kull, eller som kan sette deg i kontakt med oppdrettere i området der du bor. Forsøk å velge en oppdretter som er del av Kennelklubbens garanterte oppdrettsplan. Besøk hundeutstillinger for å møte oppdrettere personlig og spørre om tilgjengelige valper for rasen du har valgt.

Ønske hunden velkommen hjem

Dette er en utrolig spennende tid, uansett om du kommer hjem med en liten valp eller om du gir en voksen hund et nytt hjem. Mens du venter på den store dagen, kan du trenge noe å konsentrere deg om. Heldigvis er det en del ting du må ordne før du ønsker nykomlingen velkommen hjem.