Pointer

Pointer

Pointer er en muskuløs og grasiøs hund. Dens mest fremtredende trekk er den typiske pointer-holdningen med hale og forben hevet og hodet rettet mot byttet. De bærer hodet med stolthet. Pelsen er glatt, rett og kort med en enorm glans og kommer i flere farger – se rasestandarden for detaljer. Voksne hanner har en høyde på 63–69 cm og veier ca. 30 kg; voksne tisper måler 61–66 cm og veier ca. 26 kg.

 • Hunder som egner seg for personer med litt erfaring
 • Noe trening påkrevd
 • Jeg liker energiske turer
 • Liker å gå i mer enn to timer om dagen
 • Stor hund
 • Lite sikling
 • Krever stell én gang i uken
 • Ikke-allergivennlig rase
 • Stille hund
 • Ikke en vakthund
 • Kan trenge trening for å komme overens med andre kjæledyr
 • Flott familiehund

Opprinnelse

Pointer-rasens eksakte opprinnelse er ikke helt klar; det er usikkert om de kommer fra spanske eller kontinentale pointere. Det som er sikkert, er at engelske pointerhunder kan dateres tilbake til de britiske øyer på 1600-tallet, der de ble brukt til å "peke" ut bytte for jegere. Disse tidlige hundene jobbet med greyhound-hunder i harejakt, der pointer-rasen ble brukt til å peke ut harer som greyhound-hundene så kunne fange. På begynnelsen av 1700-tallet ble vingeskyting utbredt, og det var her rasens virkelige ferdigheter ble tydelige. Den dagen i dag er pointere eksepsjonelle jakthunder.

Personlighet

Pointere er populære arbeidshunder. Som kjæledyr er de vennlige og hengivne, og trives godt med andre hunder og husdyr hvis de blir introdusert for dem tidlig i livet. De elsker å være en del av det som skjer i familien. De er ikke ideelle vakthunder, da de hilser alle velkommen på samme innbydende måte, men vil vanligvis bjeffe når noen kommer på døren.

Helse

Pointer-hunder er relativt hardføre hunder. Som for mange raser kan hoftedysplasi (en tilstand som kan føre til bevegelighetsproblemer) forekomme, og vurdering av hofter før avl er derfor viktig.

Mosjon

Siden de hovedsakelig er feltkonkurransehunder, trenger pointere mye trening. Etter valpetiden er fri galoppering en nødvendighet med jevne mellomrom. Man må være forsiktig når de slippes løs uten bånd, siden de er jakthunder som kan løpe av gårde på egen hånd. En frisk voksen hund trenger minst to timer daglig mosjon.

Ernæring

Store hunderaser har større appetitt og trenger også en annen balanse mellom næringsstoffer, herunder mineraler og vitaminer, enn mindre raser. Denne rasen har en tendens til oppblåsthet og mageproblemer; mindre, hyppigere måltider kan bidra til å minimere denne risikoen.

Stell

Pointere er en av de enkleste rasene å stelle og trenger bare en gjennombørsting i perioder med røyting. Regelmessig inspeksjon av pelsen er imidlertid lurt, siden hudproblemer kan oppstå.

Beste hunderaser for barn

Selv om mange hunder tradisjonelt blir ansett som flinke med barn, må alle hunder og barn lære hvordan de kan samhandle best mulig – og å respektere hverandre og være trygge sammen. Likevel bør hunder og småbarn aldri være alene sammen, og voksne bør følge med på all interaksjon mellom dem.

hund

Er dette den rette rasen for deg?

Alle hunder har sin egen, unike personlighet, men enkelte instinkter og atferdstrekk er medfødt. Prøv rasevelgeren vår, og finn ut hvilke hunderaser som best passer dine preferanser og din livsstil. Hvis du og hunden liker de samme tingene vil det være større sjanse for at dere får et lykkelig og rikt liv sammen

Hva du så kan tenke på

Adopsjon

Det er utrolig tilfredsstillende å adoptere en hund fra et dyremottak eller et omplasseringssenter. Det betyr ofte å tilby hunden et nytt liv. Det er mange hunder som venter på et kjærlig og fast hjem. Anerkjente sentre vil være svært nøye med å tilpasse riktig hund til rett person. Staben lærer så mye de kan om hundene de får inn, og vil bruke tid på å bli kjent med deg, familien din og livsstilen du/dere har før de matcher deg med noen av hundene de har. De vil også gi deg råd og besvare eventuelle spørsmål du måtte ha før og etter adopsjonen. Klikk her for mer informasjon.

Finne en god oppdretter

Hvis du har bestemt deg for en rasevalp, er det best å finne en kjent oppdretter. Ta kontakt med Kennelklubben eller en raseklubbsekretær som kan ha en liste over tilgjengelige kull, eller som kan sette deg i kontakt med oppdrettere i området der du bor. Forsøk å velge en oppdretter som er del av Kennelklubbens garanterte oppdrettsplan. Besøk hundeutstillinger for å møte oppdrettere personlig og spørre om tilgjengelige valper for rasen du har valgt.

Ønske hunden velkommen hjem

Dette er en utrolig spennende tid, uansett om du kommer hjem med en liten valp eller om du gir en voksen hund et nytt hjem. Mens du venter på den store dagen, kan du trenge noe å konsentrere deg om. Heldigvis er det en del ting du må ordne før du ønsker nykomlingen velkommen hjem.