Polish Lowland Sheepdog

Polish Lowland Sheepdog

Polsk owczarek nizinny er en noe rektangulær, mellomstor hund med rufsete pels. Den er tettbygd, sterk og muskuløs. Den nokså lange, tykke pelsen har en hard tekstur med en myk underpels. Håret faller over øynene og kommer i alle farger. Voksne hanner har en høyde på 45–50 cm og veier 18–20 kg.

 • Hund som egner seg for eier med erfaring
 • Noe trening påkrevd
 • Jeg liker energiske turer
 • Liker å gå i en til to timer om dagen
 • Mellomstor hund
 • Lite sikling
 • Krever daglig pelsstell
 • Ikke-allergivennlig rase
 • Snakksalig og pratsom hund
 • Vakthund. Bjeffer og varsler
 • Kan trenge trening for å komme overens med andre kjæledyr
 • Flott familiehund

Opprinnelse

Polsk owczarek nizinny stammer sannsynligvis fra en hund som opprinnelig var fra Tibet/Mongolia. På reise med nomadiske grupper som gjeterhund utviklet den seg til den hunden vi i Nord-Europa kjenner i dag. Rasen sies å ha påvirket bearded collie, som den deler mange egenskaper med, fra da en polsk handelsmann ga tre hunder til skotske hyrder i 1514.

Personlighet

Polsk owczarek nizinny er livlig, lærer raskt og liker trening. Dette er en naturlig herde- og vakthund. Rasen er godmodig og er en våken følgesvenn i hjemmet. Den er hengiven overfor sine kjære og liker å være ved eierens side, men den kan i utgangspunktet virke reservert overfor fremmede den ikke kjenner.

Helse

Dette er generelt en sunn rase, men som mange andre raser kan den lide av arvelige øyesykdommer og hoftedysplasi (en tilstand som kan føre til bevegelsesproblemer). Test av øyne og vurdering av hofter før avl er derfor viktig.

Mosjon

Dette er en aktiv hund som er avlet frem for å kunne jobbe under tøffe forhold, og den trenger rundt to timer mosjon per dag samt mulighet til å bruke hjernen. Og den vil ikke la seg skremme av dårlig vær! Den lange pelsen må åpenbart sjekkes for rusk og tørkes grundig etter turer.

Ernæring

Hundens diett må ha den rette balansen mellom alle hovedgruppene av ernæring, inkludert konstant tilførsel av friskt vann. Det er viktig å gjennomføre regelmessige kroppskontroller, for å sikre at hunden holder seg i toppform. Husk å mate den minst to ganger daglig og i samsvar med retningslinjene for det spesifikke fôret.

Stell

Pelsen krever en del arbeid og må stelles hver dag. Polsk owczarek nizinny har ikke bare langt hår, men det er også tykt, og regelmessig børsting er nødvendig for å sørge for at den harde overpelsen og tykke, myke underpelsen ikke floker seg.

Beste hunderaser for barn

Selv om mange hunder tradisjonelt blir ansett som flinke med barn, må alle hunder og barn lære hvordan de kan samhandle best mulig – og å respektere hverandre og være trygge sammen. Likevel bør hunder og småbarn aldri være alene sammen, og voksne bør følge med på all interaksjon mellom dem.

hund

Er dette den rette rasen for deg?

Alle hunder har sin egen, unike personlighet, men enkelte instinkter og atferdstrekk er medfødt. Prøv rasevelgeren vår, og finn ut hvilke hunderaser som best passer dine preferanser og din livsstil. Hvis du og hunden liker de samme tingene vil det være større sjanse for at dere får et lykkelig og rikt liv sammen

Hva du så kan tenke på

Adopsjon

Det er utrolig tilfredsstillende å adoptere en hund fra et dyremottak eller et omplasseringssenter. Det betyr ofte å tilby hunden et nytt liv. Det er mange hunder som venter på et kjærlig og fast hjem. Anerkjente sentre vil være svært nøye med å tilpasse riktig hund til rett person. Staben lærer så mye de kan om hundene de får inn, og vil bruke tid på å bli kjent med deg, familien din og livsstilen du/dere har før de matcher deg med noen av hundene de har. De vil også gi deg råd og besvare eventuelle spørsmål du måtte ha før og etter adopsjonen. Klikk her for mer informasjon.

Finne en god oppdretter

Hvis du har bestemt deg for en rasevalp, er det best å finne en kjent oppdretter. Ta kontakt med Kennelklubben eller en raseklubbsekretær som kan ha en liste over tilgjengelige kull, eller som kan sette deg i kontakt med oppdrettere i området der du bor. Forsøk å velge en oppdretter som er del av Kennelklubbens garanterte oppdrettsplan. Besøk hundeutstillinger for å møte oppdrettere personlig og spørre om tilgjengelige valper for rasen du har valgt.

Ønske hunden velkommen hjem

Dette er en utrolig spennende tid, uansett om du kommer hjem med en liten valp eller om du gir en voksen hund et nytt hjem. Mens du venter på den store dagen, kan du trenge noe å konsentrere deg om. Heldigvis er det en del ting du må ordne før du ønsker nykomlingen velkommen hjem.