Rhodesian ridgeback

Rhodesian Ridgeback

Rhodesian ridgeback er en stor, enfarget, aktiv rase med en kort pels som har en karakteristisk hårkam langs ryggen. Dette er en sterk og smidig hund, og voksne hanner har en høyde på rundt 63–69 cm og veier mellom 30 og 39 kg. Tispene har en høyde på ca. 61–66 cm og veier 30–39 kg. De er ensfargede i alle farger fra lys hvete til rød hvete.

 • Hund som egner seg for eier med erfaring
 • Ekstra trening påkrevd
 • Jeg liker aktive turer
 • Mye mosjon
 • Stor hund
 • Lite sikling
 • Krever stell én gang i uken
 • Ikke-allergivennlig rase
 • Stille hund
 • Vakthund. Bjeffer, varsler og beskytter fysisk
 • Kan trenge trening for å komme overens med andre kjæledyr
 • Kan trenge trening for å komme overens med andre barn

Opprinnelse

Nedtegninger viser at hottentottene i Sør-Afrika brukte rhodesian ridgeback som jakthunder og følgesvenner fra minst 1400-tallet. De ble avlet frem som jakthunder etter store byttedyr – for å spore og fange byttet, men ikke å angripe. Når de hadde fått byttet inn i et hjørne, ville de så bjeffe for å varsle jegeren. På 1800-tallet drev europeiske bosettere oppdrett med disse hundene og sine egne mastiff- og sporhunder, som resulterte i den rhodesian ridgeback-hunden vi kjenner i dag. I dag er det få av disse hundene som brukes til deres opprinnelige jaktformål; i stedet er de vakthunder og følgesvenner.

Personlighet

Rhodesian ridgeback er en sterk, kraftig hund som kan være bestemt og sta. Selv om den er ganske rolig og trygg hjemme, er de veldig skeptiske til fremmede. Dette er ikke en ideell rase for nybegynnere, da de trenger erfaren håndtering og opplæring – sammen med tidlig grundig sosialisering.

Helse

Rhodesian ridgeback er predisponert for en bestemt arvelig feil som involverer ryggraden (dermoid sinus), og alle valper bør screenes for dette ved fødselen. Som mange andre raser kan den også lide av hoftedysplasi (en tilstand som kan føre til bevegelsesproblemer). Vurdering av hofter før avl er derfor viktig.

Mosjon

Rhodesian ridgeback krever et par timer daglig mosjon som fullvoksen. Denne rasen har sterke jaktinstinkter, så den må være på et trygt åpent område før du kan slippe den løs uten bånd. En pålitelig tilbakekalling er viktig.

Ernæring

Store hunderaser har større appetitt og trenger også en annen balanse mellom næringsstoffer, herunder mineraler og vitaminer, enn mindre raser. Rhodesian ridgeback har en tendens til oppblåsthet og mageproblemer; mindre, hyppigere måltider kan bidra til å minimere denne risikoen.

Stell

Rhodesian ridgeback er en rase som krever lite arbeid når det gjelder pelsstell. Den korthårede pelsen kan stelles med en børstehanske en eller to ganger i uken.

Beste hunderaser for barn

Selv om mange hunder tradisjonelt blir ansett som flinke med barn, må alle hunder og barn lære hvordan de kan samhandle best mulig – og å respektere hverandre og være trygge sammen. Likevel bør hunder og småbarn aldri være alene sammen, og voksne bør følge med på all interaksjon mellom dem.

hund

Er dette den rette rasen for deg?

Alle hunder har sin egen, unike personlighet, men enkelte instinkter og atferdstrekk er medfødt. Prøv rasevelgeren vår, og finn ut hvilke hunderaser som best passer dine preferanser og din livsstil. Hvis du og hunden liker de samme tingene vil det være større sjanse for at dere får et lykkelig og rikt liv sammen

Hva du så kan tenke på

Adopsjon

Det er utrolig tilfredsstillende å adoptere en hund fra et dyremottak eller et omplasseringssenter. Det betyr ofte å tilby hunden et nytt liv. Det er mange hunder som venter på et kjærlig og fast hjem. Anerkjente sentre vil være svært nøye med å tilpasse riktig hund til rett person. Staben lærer så mye de kan om hundene de får inn, og vil bruke tid på å bli kjent med deg, familien din og livsstilen du/dere har før de matcher deg med noen av hundene de har. De vil også gi deg råd og besvare eventuelle spørsmål du måtte ha før og etter adopsjonen. Klikk her for mer informasjon.

Finne en god oppdretter

Hvis du har bestemt deg for en rasevalp, er det best å finne en kjent oppdretter. Ta kontakt med Kennelklubben eller en raseklubbsekretær som kan ha en liste over tilgjengelige kull, eller som kan sette deg i kontakt med oppdrettere i området der du bor. Forsøk å velge en oppdretter som er del av Kennelklubbens garanterte oppdrettsplan. Besøk hundeutstillinger for å møte oppdrettere personlig og spørre om tilgjengelige valper for rasen du har valgt.

Ønske hunden velkommen hjem

Dette er en utrolig spennende tid, uansett om du kommer hjem med en liten valp eller om du gir en voksen hund et nytt hjem. Mens du venter på den store dagen, kan du trenge noe å konsentrere deg om. Heldigvis er det en del ting du må ordne før du ønsker nykomlingen velkommen hjem.