Giant Schnauzer

Giant Schnauzer

Riesenschnauzer er en stor og imponerende hund som er våken, kraftig bygget med en nokså firkantet kroppsform. Voksne hanner har en høyde på 65–70 cm og tisper 60–65 cm. Voksne hanner veier ca. 45 kg. Den strie pelsen kommer i svart eller salt/pepper (lys og mørk grå).

 • Hund som egner seg for eier med erfaring
 • Ekstra trening påkrevd
 • Jeg liker energiske turer
 • Mye mosjon
 • Stor hund
 • Lite sikling
 • Krever stell av pelsen annenhver dag
 • Allergivennlig rase
 • Snakksalig og pratsom hund
 • Vakthund. Bjeffer, varsler og beskytter fysisk
 • Kan trenge trening for å komme overens med andre kjæledyr
 • Kan trenge trening for å komme overens med andre barn

Opprinnelse

Riesenschnauzer stammer fra en mellomstor strihåret pinscherhund som fantes i Bayern på 1400-tallet, som ble brukt til rottefangst og annet generelt gårdsarbeid. Det er denne hunden alle tre størrelsene av schnauzer stammer fra. På 1800-tallet ble noen av disse hundene krysset med større storfe-drivende raser og muligens Grand Danois, for å produsere den enorme størrelsen vi kjenner i dag. Denne hunden ble brukt til å flytte storfe til markedet og har med tiden blitt en populær politi- og sikkerhetshund.

Personlighet

Riesenschnauzer ser sterk og imponerende ut, men skal ha et vennlig temperament. Den kan gå fint overens med andre hunder og huskatter, men tidlig sosialisering og forsiktig introduksjon og tilsyn er avgjørende. De går ofte bedre sammen med en hund av motsatt kjønn. Dette er en naturlig vakthund som er våken, og som vil være høylytt for å få oppmerksomhet om nødvendig.

Helse

Som mange raser kan riesenschnauzer lide av ulike arvelige øyesykdommer og hoftedysplasi (en tilstand som kan føre til bevegelsesproblemer). Test av øyne og vurdering av hofter før avl er derfor viktig. Epilepsi og en bestemt type kreft i tåen forekommer også relativt ofte.

Mosjon

Det er nødvendig med minst to timer mosjon hver dag for at denne hunden skal trives. Den elsker å være ute i det fri og er upåvirket av regn eller kulde, takket være den værbestandige pelsen. Pelsen må imidlertid sjekkes etter tur, for å fjerne eventuell rusk som har samlet seg opp.

Ernæring

Store hunderaser har større appetitt og trenger også en annen balanse mellom næringsstoffer, herunder mineraler og vitaminer, enn mindre raser. Riesenschnauzer har en tendens til oppblåsthet og mageproblemer; mindre, hyppigere måltider kan bidra til å minimere denne risikoen.

Stell

Sjekk pelsen daglig etter turgåing, og børst gjennom den to eller tre ganger i uka. Håndstripping er nødvendig hver tredje måned, for å fjerne dødt hår, selv om eiere som ikke har hunden på utstilling, kanskje vil foretrekke å klippe pelsen i stedet.

Beste hunderaser for barn

Selv om mange hunder tradisjonelt blir ansett som flinke med barn, må alle hunder og barn lære hvordan de kan samhandle best mulig – og å respektere hverandre og være trygge sammen. Likevel bør hunder og småbarn aldri være alene sammen, og voksne bør følge med på all interaksjon mellom dem.

hund

Er dette den rette rasen for deg?

Alle hunder har sin egen, unike personlighet, men enkelte instinkter og atferdstrekk er medfødt. Prøv rasevelgeren vår, og finn ut hvilke hunderaser som best passer dine preferanser og din livsstil. Hvis du og hunden liker de samme tingene vil det være større sjanse for at dere får et lykkelig og rikt liv sammen

Hva du så kan tenke på

Adopsjon

Det er utrolig tilfredsstillende å adoptere en hund fra et dyremottak eller et omplasseringssenter. Det betyr ofte å tilby hunden et nytt liv. Det er mange hunder som venter på et kjærlig og fast hjem. Anerkjente sentre vil være svært nøye med å tilpasse riktig hund til rett person. Staben lærer så mye de kan om hundene de får inn, og vil bruke tid på å bli kjent med deg, familien din og livsstilen du/dere har før de matcher deg med noen av hundene de har. De vil også gi deg råd og besvare eventuelle spørsmål du måtte ha før og etter adopsjonen. Klikk her for mer informasjon.

Finne en god oppdretter

Hvis du har bestemt deg for en rasevalp, er det best å finne en kjent oppdretter. Ta kontakt med Kennelklubben eller en raseklubbsekretær som kan ha en liste over tilgjengelige kull, eller som kan sette deg i kontakt med oppdrettere i området der du bor. Forsøk å velge en oppdretter som er del av Kennelklubbens garanterte oppdrettsplan. Besøk hundeutstillinger for å møte oppdrettere personlig og spørre om tilgjengelige valper for rasen du har valgt.

Ønske hunden velkommen hjem

Dette er en utrolig spennende tid, uansett om du kommer hjem med en liten valp eller om du gir en voksen hund et nytt hjem. Mens du venter på den store dagen, kan du trenge noe å konsentrere deg om. Heldigvis er det en del ting du må ordne før du ønsker nykomlingen velkommen hjem.