Spanish Water Dog

Spanish Water Dog

Spansk vannhund er en mellomstor, sterk, muskuløs hund med en krøllet, ullaktig pels som legger seg i lokker når den blir lang nok. Voksne hanner har en høyde på 44–50 cm og veier ca. 18–22 kg; voksne tisper måler 40–46 cm og veier ca. 14–18 kg. Pelsen kommer i svart, hvit eller brun, eller svart og hvit eller brun og hvit.

 • Hunder som egner seg for personer med litt erfaring
 • Noe trening påkrevd
 • Jeg liker energiske turer
 • Liker å gå i mer enn to timer om dagen
 • Mellomstor hund
 • Lite sikling
 • Krever stell av pelsen annenhver dag
 • Allergivennlig rase
 • Snakksalig og pratsom hund
 • Ikke en vakthund
 • Kan trenge trening for å komme overens med andre kjæledyr
 • Flott familiehund

Opprinnelse

Vannhunder med ullaktig pels som den spanske vannhunden har, har eksistert i Europa i flere tusen år, og utviklet seg også til barbet (i Frankrike), lagotto romagnolo (i Italia) og portugisisk vannhund. Spansk vannhund kan ha kommet til den iberiske halvøy med maurerne, romerne eller med handelsmenn, og ble brukt til herding av sauer og geiter i ulendt terreng og av fiskere til å hente fangstnett og gjenstander som falt over bord. I dag gjør den alle disse tingene i tillegg til å hente vannfugl og arbeide som narkotikahund for politiet.

Personlighet

Spansk vannhund er en lojal, lydig, glad hund med et jevnt lynne. Den vil være glad i hele familien, men har en tendens til å knytte seg spesielt tett til én person i gruppen. Den har naturlige vakttendenser og vil bjeffe en advarsel hvis den føler det er nødvendig.

Helse

Som mange raser kan spansk vannhund lide av ulike arvelige øyesykdommer og hoftedysplasi (en tilstand som kan føre til bevegelsesproblemer). Test av øyne og vurdering av hofter før avl er derfor viktig.

Mosjon

Spanske vannhunder trenger minst en time mosjon per dag. Dette er en allsidig hund som er flink til herding, henting og svømming, og den vil like de fleste hundehobbyer og -aktiviteter. Sørg for at vannområder er trygge før dere går i nærheten av dem, da den vil hoppe uti ved første anledning. Hvis du er i tvil, bør du holde hunden i bånd.

Ernæring

Hundens diett må ha den rette balansen mellom alle hovedgruppene av ernæring, inkludert konstant tilførsel av friskt vann. Det er også viktig å gjennomføre regelmessige kroppskontroller, for å sikre at hunden holder seg i toppform. Husk å mate den minst to ganger daglig og i samsvar med retningslinjene for det spesifikke fôret.

Stell

Spansk vannhund har et naturlig utseende med en pels som vokser seg til lokker etter hvert som den blir lengre. Disse lokkene skilles for hånd for å hindre at pelsen knyter seg i floker. Pelsen skal ikke børstes eller kjemmes. De spanske bøndene klippet hundene hver vår, samtidig som de klippet sauene, og fra denne tradisjonen klippes spansk vannhund kort med samme lengde over hele kroppen når pelsen blir for lang.

Beste hunderaser for barn

Selv om mange hunder tradisjonelt blir ansett som flinke med barn, må alle hunder og barn lære hvordan de kan samhandle best mulig – og å respektere hverandre og være trygge sammen. Likevel bør hunder og småbarn aldri være alene sammen, og voksne bør følge med på all interaksjon mellom dem.

hund

Er dette den rette rasen for deg?

Alle hunder har sin egen, unike personlighet, men enkelte instinkter og atferdstrekk er medfødt. Prøv rasevelgeren vår, og finn ut hvilke hunderaser som best passer dine preferanser og din livsstil. Hvis du og hunden liker de samme tingene vil det være større sjanse for at dere får et lykkelig og rikt liv sammen

Hva du så kan tenke på

Adopsjon

Det er utrolig tilfredsstillende å adoptere en hund fra et dyremottak eller et omplasseringssenter. Det betyr ofte å tilby hunden et nytt liv. Det er mange hunder som venter på et kjærlig og fast hjem. Anerkjente sentre vil være svært nøye med å tilpasse riktig hund til rett person. Staben lærer så mye de kan om hundene de får inn, og vil bruke tid på å bli kjent med deg, familien din og livsstilen du/dere har før de matcher deg med noen av hundene de har. De vil også gi deg råd og besvare eventuelle spørsmål du måtte ha før og etter adopsjonen. Klikk her for mer informasjon.

Finne en god oppdretter

Hvis du har bestemt deg for en rasevalp, er det best å finne en kjent oppdretter. Ta kontakt med Kennelklubben eller en raseklubbsekretær som kan ha en liste over tilgjengelige kull, eller som kan sette deg i kontakt med oppdrettere i området der du bor. Forsøk å velge en oppdretter som er del av Kennelklubbens garanterte oppdrettsplan. Besøk hundeutstillinger for å møte oppdrettere personlig og spørre om tilgjengelige valper for rasen du har valgt.

Ønske hunden velkommen hjem

Dette er en utrolig spennende tid, uansett om du kommer hjem med en liten valp eller om du gir en voksen hund et nytt hjem. Mens du venter på den store dagen, kan du trenge noe å konsentrere deg om. Heldigvis er det en del ting du må ordne før du ønsker nykomlingen velkommen hjem.