Sealyhamterrier

Sealyham Terrier

Sealyhamterrier er en liten, kvadratisk terrier med en lang, glatt pels som kommer i hvitt eller hvitt med forskjellige fargemerker (se rasestandarden for detaljer). De har en høyde på 31 cm eller under som fullvoksne, og voksne hanner veier ca. 9 kg og tisper ca. 8 kg.

 • Hunder som egner seg for personer med litt erfaring
 • Noe trening påkrevd
 • Jeg liker aktive turer
 • Liker å gå i en time om dagen
 • Liten hund
 • Lite sikling
 • Krever stell av pelsen annenhver dag
 • Ikke-allergivennlig rase
 • Svært høylydt
 • Vakthund. Bjeffer og varsler
 • Kan trenge trening for å komme overens med andre kjæledyr
 • Kan trenge trening for å komme overens med andre barn

Opprinnelse

Sealyhamterrier-rasen er en nokså ny rase som dateres tilbake til midten av 1800-tallet, da kaptein John Owen Tucker-Edwardes, fra Sealyham Mansion i Pembrokeshire i det sørvestlige Wales, bestemte seg for å skape den perfekte terrieren da han pensjonerte seg i 1848 og kunne bruke mer tid på jaktinteressen. Man antar at han brukte corgi, west highland white terrier, wire fox terrier, bullterrier, dandie dinmont terrier og cheshire terrier. Sealyham terrier ble sammen med otterhound brukt til å jakte oter, rev og grevling.

Personlighet

Sealyhamterrier har mange typiske terriertrekk: den er modig og fryktløs, men vennlig mot mennesker. Den er alltid årvåken og vil bjeffe hvis noe uvanlig tiltrekker seg oppmerksomhet. Den vil også klart vise sin misnøye hvis en annen hund velger å utfordre den. Tidlig sosialisering med katter og andre hunder er viktig. Denne hunden har masse personlighet og er en morsom, leken følgesvenn.

Helse

Sealyham terrier er en generelt sunn og robust rase. Som mange andre raser kan de lide av enkelte arvelige øyelidelser, og øyetesting anbefales.

Mosjon

Sealyhamterrier trenger minst en halv times mosjon per dag, selv om den klarer mer hvis du kan tilby det. Den står lavt mot bakken og tiltrekker seg lett gjørme i vått vær, så vend hunden til å bli tørket fra den er ung, slik at den ser det som en trivelig, givende opplevelse.

Ernæring

Små hunder har rask metabolisme, noe som betyr at de forbrenner energi raskt, selv om deres små mager betyr at de må spise lite og ofte. Mat til små raser er spesielt designet med passende nivåer av sentrale næringsstoffer og mindre biter som passer for små munner. Dette oppmuntrer også til tygging og forbedrer fordøyelsen.

Stell

Daglig pelsstell vil holde den ikke-røytende pelsen fri for floker. Knuter vil ellers utvikle seg da den lange, harde overpelsen og den tykke underpelsen kan flette seg i hverandre. Pelsen må trimmes før utstilling, men dette er en arbeidsintensiv, ikke helt ukomplisert prosess som vil kreve litt øvelse! Oppdretteren kan gi deg mer informasjon. Mange hunder klippes jevnt kort over hele kroppen.

Beste hunderaser for barn

Selv om mange hunder tradisjonelt blir ansett som flinke med barn, må alle hunder og barn lære hvordan de kan samhandle best mulig – og å respektere hverandre og være trygge sammen. Likevel bør hunder og småbarn aldri være alene sammen, og voksne bør følge med på all interaksjon mellom dem.

hund

Er dette den rette rasen for deg?

Alle hunder har sin egen, unike personlighet, men enkelte instinkter og atferdstrekk er medfødt. Prøv rasevelgeren vår, og finn ut hvilke hunderaser som best passer dine preferanser og din livsstil. Hvis du og hunden liker de samme tingene vil det være større sjanse for at dere får et lykkelig og rikt liv sammen

Hva du så kan tenke på

Adopsjon

Det er utrolig tilfredsstillende å adoptere en hund fra et dyremottak eller et omplasseringssenter. Det betyr ofte å tilby hunden et nytt liv. Det er mange hunder som venter på et kjærlig og fast hjem. Anerkjente sentre vil være svært nøye med å tilpasse riktig hund til rett person. Staben lærer så mye de kan om hundene de får inn, og vil bruke tid på å bli kjent med deg, familien din og livsstilen du/dere har før de matcher deg med noen av hundene de har. De vil også gi deg råd og besvare eventuelle spørsmål du måtte ha før og etter adopsjonen. Klikk her for mer informasjon.

Finne en god oppdretter

Hvis du har bestemt deg for en rasevalp, er det best å finne en kjent oppdretter. Ta kontakt med Kennelklubben eller en raseklubbsekretær som kan ha en liste over tilgjengelige kull, eller som kan sette deg i kontakt med oppdrettere i området der du bor. Forsøk å velge en oppdretter som er del av Kennelklubbens garanterte oppdrettsplan. Besøk hundeutstillinger for å møte oppdrettere personlig og spørre om tilgjengelige valper for rasen du har valgt.

Ønske hunden velkommen hjem

Dette er en utrolig spennende tid, uansett om du kommer hjem med en liten valp eller om du gir en voksen hund et nytt hjem. Mens du venter på den store dagen, kan du trenge noe å konsentrere deg om. Heldigvis er det en del ting du må ordne før du ønsker nykomlingen velkommen hjem.