Skye terrier

Skye Terrier

Dette er en elegant, liten/mellomstor terrier som har en lang kropp som står lavt mot bakken. Voksne hannhunder har en høyde på omtrent 25–26 cm og er rundt 105 cm fra nese til hale. Tispene er litt mindre. Vektområdet for rasen er rundt 16–18 kg for voksne hunder. Den lange pelsen er hard og rett. Den er kortere på hodet og faller over øynene, men hindrer ikke for synet. Ørene kan være henge eller være oppreiste, og er godt fjæret med hår. Pelsen kommer i flere farger (se rasestandarden).

 • Hunder som egner seg for personer med litt erfaring
 • Noe trening påkrevd
 • Jeg liker rolige spaserturer
 • Liker å gå i en time om dagen
 • Liten hund
 • Lite sikling
 • Krever stell av pelsen annenhver dag
 • Ikke-allergivennlig rase
 • Snakksalig og pratsom hund
 • Vakthund. Bjeffer og varsler
 • Kan trenge trening for å komme overens med andre kjæledyr
 • Kan trenge trening for å komme overens med andre barn

Opprinnelse

Skye terrier kommer opprinnelig fra Isle of Skye på Hebridean-øyene nordvest for Skottland og ble brukt til skadedyrsbekjempelse helt tilbake på 1500-tallet. Hunder som overlevde et skipbrudd fra den spanske armadaen, antas å ha paret seg med lokale skotske terriere for å produsere en langhåret hund som ligner på dagens skye terrier. De skotske terrierne kan ha vært tidlige cairn terriere, og andre kan ha stammet fra svensk vallhund, fra vikingenes kolonisering av området.

Personlighet

Skye terrier er vanligvis en enmannshund som er svært hengiven til eieren. Denne viljesterke hunden kan være mistenksom overfor fremmede, men skal ha et godt lynne. Tidlig sosialisering er åpenbart viktig – ikke bare med mennesker, men også med andre hunder og kjæledyr.

Helse

De vanligste helseproblemene for rasen er et forbensproblem som oppstår hos voksende valper. Som andre raser med korte ben og lang rygg er de også utsatt for ryggradssykdom.

Mosjon

I motsetning til mange terriere som er aktive og alltid på farten, er skye-rasen nokså lat og trenger bare omtrent en time daglig mosjon.

Ernæring

Små hunder har rask metabolisme, noe som betyr at de forbrenner energi raskt, selv om deres små mager betyr at de må spise lite og ofte. Mat til små raser er spesielt designet med passende nivåer av sentrale næringsstoffer og mindre biter som passer for små munner. Dette oppmuntrer også til tygging og forbedrer fordøyelsen.

Stell

Den doble pelsen består av en kort, myk underpels og en hard, rett overpels som skal være lang uten å påvirke hundens bevegelse. Pelsstell to eller tre ganger i uken vil forhindre at floker og knuter dannes. Pelsen bør sjekkes etter gåtur, da den nærmest kan fungere som en kost!

Beste hunderaser for barn

Selv om mange hunder tradisjonelt blir ansett som flinke med barn, må alle hunder og barn lære hvordan de kan samhandle best mulig – og å respektere hverandre og være trygge sammen. Likevel bør hunder og småbarn aldri være alene sammen, og voksne bør følge med på all interaksjon mellom dem.

hund

Er dette den rette rasen for deg?

Alle hunder har sin egen, unike personlighet, men enkelte instinkter og atferdstrekk er medfødt. Prøv rasevelgeren vår, og finn ut hvilke hunderaser som best passer dine preferanser og din livsstil. Hvis du og hunden liker de samme tingene vil det være større sjanse for at dere får et lykkelig og rikt liv sammen

Hva du så kan tenke på

Adopsjon

Det er utrolig tilfredsstillende å adoptere en hund fra et dyremottak eller et omplasseringssenter. Det betyr ofte å tilby hunden et nytt liv. Det er mange hunder som venter på et kjærlig og fast hjem. Anerkjente sentre vil være svært nøye med å tilpasse riktig hund til rett person. Staben lærer så mye de kan om hundene de får inn, og vil bruke tid på å bli kjent med deg, familien din og livsstilen du/dere har før de matcher deg med noen av hundene de har. De vil også gi deg råd og besvare eventuelle spørsmål du måtte ha før og etter adopsjonen. Klikk her for mer informasjon.

Finne en god oppdretter

Hvis du har bestemt deg for en rasevalp, er det best å finne en kjent oppdretter. Ta kontakt med Kennelklubben eller en raseklubbsekretær som kan ha en liste over tilgjengelige kull, eller som kan sette deg i kontakt med oppdrettere i området der du bor. Forsøk å velge en oppdretter som er del av Kennelklubbens garanterte oppdrettsplan. Besøk hundeutstillinger for å møte oppdrettere personlig og spørre om tilgjengelige valper for rasen du har valgt.

Ønske hunden velkommen hjem

Dette er en utrolig spennende tid, uansett om du kommer hjem med en liten valp eller om du gir en voksen hund et nytt hjem. Mens du venter på den store dagen, kan du trenge noe å konsentrere deg om. Heldigvis er det en del ting du må ordne før du ønsker nykomlingen velkommen hjem.