Sloughi

Sloughi

Sloughi er en mellomstor/stor korthåret hund som har en nobel og verdig holdning. Den er elegant og pen, men også sterk og muskuløs. Pelsen kommer i flere farger (se rasestandarden). Voksne hanner har en høyde på 66–72 cm og tisper 61–68 cm. Vektområdet for rasen er 20–27 kg.

 • Hunder som egner seg for personer med litt erfaring
 • Noe trening påkrevd
 • Jeg liker aktive turer
 • Moderat mosjon
 • Mellomstor hund
 • Lite sikling
 • Krever stell én gang i uken
 • Ikke-allergivennlig rase
 • Stille hund
 • Ikke en vakthund
 • Kan trenge trening for å komme overens med andre kjæledyr
 • Kan trenge trening for å komme overens med andre barn

Opprinnelse

Sloughi-rasen er kjær blant beduin-stammer, som dekorerer den med talismaner og amuletter. Når en beduiner går på besøk, blir hans sloughi-hund behandlet samme respekt som enhver ærede gjest, og stammemennene vil gjerne gi fra seg teppet dersom hunden skulle bli kald. Og når sloughi-hunden dør, er beduinens sorg tydelig, og hunden sørges over med verdighet. Det finnes rester etter sloughi som kan dateres tilbake til de gamle egypterne, og en mumifisert kropp av en sloughi er blitt oppdaget i en grav.

Personlighet

Sloughi er selvstendige hunder som har en innebygd lyst til å jakte, og med en utholdenhet som lar dem jobbe over lang tid. Katter og andre små dyr vil ses som byttedyr dersom denne hunden ikke har blitt sosialisert med dem fra tidlig alder. Dette er ikke en rase som passer for noen som har liten tid, men den er en hengiven, lojal familiehund i det rette hjemmet. Dette er ikke en støyende hund.

Helse

Dette er en generelt sunn og robust rase. Som for mange raser kan arvelige øyesykdommer oppstå, og derfor anbefales øyetesting.

Mosjon

Disse hundene krever mye mosjon – minst to timer daglig for en voksen hund. Når de først får ferten av et byttedyr, vil de løpe og løpe, så gå bare i trygge områder, og tren på en pålitelig tilbakekalling.

Ernæring

Hundens diett må ha den rette balansen mellom alle hovedgruppene av ernæring, inkludert konstant tilførsel av friskt vann. Det er viktig å gjennomføre regelmessige kroppskontroller, for å sikre at hunden holder seg i toppform. Husk å mate den minst to ganger daglig og i samsvar med retningslinjene for det spesifikke fôret.

Stell

Sloughi er en renslig, håndterlig hund som ikke liker å være skitten på noen måte, og som vil vaske seg nærmest som en katt hvis pelsen blir skitten. Den korthårede pelsen kan stelles med en børstehanske.

Beste hunderaser for barn

Selv om mange hunder tradisjonelt blir ansett som flinke med barn, må alle hunder og barn lære hvordan de kan samhandle best mulig – og å respektere hverandre og være trygge sammen. Likevel bør hunder og småbarn aldri være alene sammen, og voksne bør følge med på all interaksjon mellom dem.

hund

Er dette den rette rasen for deg?

Alle hunder har sin egen, unike personlighet, men enkelte instinkter og atferdstrekk er medfødt. Prøv rasevelgeren vår, og finn ut hvilke hunderaser som best passer dine preferanser og din livsstil. Hvis du og hunden liker de samme tingene vil det være større sjanse for at dere får et lykkelig og rikt liv sammen

Hva du så kan tenke på

Adopsjon

Det er utrolig tilfredsstillende å adoptere en hund fra et dyremottak eller et omplasseringssenter. Det betyr ofte å tilby hunden et nytt liv. Det er mange hunder som venter på et kjærlig og fast hjem. Anerkjente sentre vil være svært nøye med å tilpasse riktig hund til rett person. Staben lærer så mye de kan om hundene de får inn, og vil bruke tid på å bli kjent med deg, familien din og livsstilen du/dere har før de matcher deg med noen av hundene de har. De vil også gi deg råd og besvare eventuelle spørsmål du måtte ha før og etter adopsjonen. Klikk her for mer informasjon.

Finne en god oppdretter

Hvis du har bestemt deg for en rasevalp, er det best å finne en kjent oppdretter. Ta kontakt med Kennelklubben eller en raseklubbsekretær som kan ha en liste over tilgjengelige kull, eller som kan sette deg i kontakt med oppdrettere i området der du bor. Forsøk å velge en oppdretter som er del av Kennelklubbens garanterte oppdrettsplan. Besøk hundeutstillinger for å møte oppdrettere personlig og spørre om tilgjengelige valper for rasen du har valgt.

Ønske hunden velkommen hjem

Dette er en utrolig spennende tid, uansett om du kommer hjem med en liten valp eller om du gir en voksen hund et nytt hjem. Mens du venter på den store dagen, kan du trenge noe å konsentrere deg om. Heldigvis er det en del ting du må ordne før du ønsker nykomlingen velkommen hjem.