Tysk pinscher

Tysk pinscher

Tysk pinscher er en elegant, sterk, muskuløs hund med en kort, glatt pels som kommer i rød, lysebrun, svart og brun, og blå og brun. Voksne hunder har en høyde på 43–48 cm og veier mellom 11 og 16 kg. Størrelseskategori Mellomstor

Tysk pinscher
  • Størrelseskategori: Mellomstor
  • Krav til pelsstell: En gang om uken
Tysk pinscher
  • Røyting: Moderat
  • Allergier: Nei
  • Støy: Høylytt
  • Gruppe NKK: Pinscher-, schnauzer-, molosser og sennenhunder
Tysk pinscher
  • Andre kjæledyr: Lav
  • Egnethet som vakthund: Høy

Opprinnelse

Tysk pinscher hunderasen har samme opprinnelse som bobermann, som er større, og dvergpinscher, som er mindre. Tysk pinscher er en gårdshund med lange røtter. Så langt tilbake som på 1400-tallet ble den brukt som vakthund og rottefanger. Opprinnelig var det to pelstyper – og standard schnauzer antas å ha utviklet seg fra den ruhårede pinscher-typen. Den tyske kennelklubben anerkjente tysk pinscher i 1879.

Personlighet

Tysk pinscher er en årvåken, dristig rase med naturlige vakttendenser. Den trenger et aktivt hjem med erfarne eiere som kan sosialisere, trene og håndtere hunden. Denne livlige hunden kan nok bli en for tøff utfordring for førstegangs hundeeiere! I det rette hjemmet er dette en lojal, givende hund som kan trenes opp i en rekke disipliner.

Helse

Som mange raser kan tysk pinscher lide av ulike arvelige øyesykdommer og hoftedysplasi (en tilstand som kan føre til bevegelsesproblemer). Test av øyne og vurdering av hofter før avl er derfor viktig.

Mosjon

Rundt en time daglig mosjon er nødvendig, selv om den gjerne vil akseptere mer hvis du kan tilby det. Agility, lydighet, sporing og andre hundesporter vil også være populært.

Ernæring

Hundens diett må ha den rette balansen mellom alle hovedgruppene av ernæring, inkludert konstant tilførsel av friskt vann. Det er viktig å gjennomføre regelmessige kroppskontroller, for å sikre at hunden holder seg i toppform. Husk å mate den minst to ganger daglig og i samsvar med retningslinjene for det spesifikke fôret.

Stell

Den korte, glatte pelsen krever lite stell, men bør børstes gjennom en gang i uken.