Welsh Springer Spaniel

Welsh Springer Spaniel

Welsh springer spaniel er kompakte, symmetriske, mellomstore hunder som er bygget for utholdenhet og hardt arbeid. De har en blank, silkeaktig, flat pels med fjær på ytterpunktene og har en rik rød og hvit farge. Voksne hanner har en høyde på 48 cm og tisper 46 cm. De veier mellom 16 og 20 kg.

 • Hund som egner seg for førstegangseiere
 • Ekstra trening påkrevd
 • Jeg liker energiske turer
 • Liker å gå i mer enn to timer om dagen
 • Mellomstor hund
 • Noe sikling
 • Krever stell av pelsen annenhver dag
 • Ikke-allergivennlig rase
 • Snakksalig og pratsom hund
 • Ikke en vakthund
 • Kan trenge trening for å komme overens med andre kjæledyr
 • Flott familiehund

Opprinnelse

Røde og hvite spanieler har eksistert i Wales siden 1700-tallet. De fantes hovedsakelig i Wales og vest-England før de spredte seg til øst-England og Skottland, der de ble brukt som jakthunder og til oppdrett. Rasens allsidige evner og jaktinstinkter gjorde dem aktuelle for hundeelskere over hele verden, og de ble på 1800- og 1900-tallet eksportert til utlandet. Før de ble anerkjent som rase av British Kennel Club i 1902, var springer spaniel kjent som welsh cockers.

Personlighet

Welshies har den samme yndige trofastheten som andre spanieler og er fullstendig hengivne overfor familien sin. Dette er aktive, godmodige følgesvenner. De er menneskeorienterte hunder, men kan være litt reservert overfor fremmede. De er familiehunder og trenger selskap. Welsh springer spaniel lærer fort og er gjerne en ypperlig lydighetshund og arbeidende jakthund.

Helse

Welsh springer spaniel kan lide av arvelige øyesykdommer, så screening for dette anbefales. Test av hofter vurderes også, da hoftedysplasi (en tilstand som kan føre til bevegelsesproblemer) kan forekomme.

Mosjon

Welshies trenger mye mosjon, over to timer hver dag for en voksen hund. De elsker å svømme, så pass godt på når de løper fritt uten bånd i nærheten av vann. De er ideelle deltakere i feltkonkurranser.

Ernæring

Hundens diett må ha den rette balansen mellom alle hovedgruppene av ernæring, inkludert konstant tilførsel av friskt vann. Det er viktig å gjennomføre regelmessige kroppskontroller, for å sikre at hunden holder seg i toppform. Husk å mate den minst to ganger daglig og i samsvar med retningslinjene for det spesifikke fôret.

Stell

Denne rasen trenger ikke mye pelsstell, men fjæringen må børstes, kjemmes og trimmes regelmessig – to eller tre ganger i uken. Ørene skal trimmes regelmessig for å forhindre infeksjoner.

Beste hunderaser for barn

Selv om mange hunder tradisjonelt blir ansett som flinke med barn, må alle hunder og barn lære hvordan de kan samhandle best mulig – og å respektere hverandre og være trygge sammen. Likevel bør hunder og småbarn aldri være alene sammen, og voksne bør følge med på all interaksjon mellom dem.

hund

Er dette den rette rasen for deg?

Alle hunder har sin egen, unike personlighet, men enkelte instinkter og atferdstrekk er medfødt. Prøv rasevelgeren vår, og finn ut hvilke hunderaser som best passer dine preferanser og din livsstil. Hvis du og hunden liker de samme tingene vil det være større sjanse for at dere får et lykkelig og rikt liv sammen

Hva du så kan tenke på

Adopsjon

Det er utrolig tilfredsstillende å adoptere en hund fra et dyremottak eller et omplasseringssenter. Det betyr ofte å tilby hunden et nytt liv. Det er mange hunder som venter på et kjærlig og fast hjem. Anerkjente sentre vil være svært nøye med å tilpasse riktig hund til rett person. Staben lærer så mye de kan om hundene de får inn, og vil bruke tid på å bli kjent med deg, familien din og livsstilen du/dere har før de matcher deg med noen av hundene de har. De vil også gi deg råd og besvare eventuelle spørsmål du måtte ha før og etter adopsjonen. Klikk her for mer informasjon.

Finne en god oppdretter

Hvis du har bestemt deg for en rasevalp, er det best å finne en kjent oppdretter. Ta kontakt med Kennelklubben eller en raseklubbsekretær som kan ha en liste over tilgjengelige kull, eller som kan sette deg i kontakt med oppdrettere i området der du bor. Forsøk å velge en oppdretter som er del av Kennelklubbens garanterte oppdrettsplan. Besøk hundeutstillinger for å møte oppdrettere personlig og spørre om tilgjengelige valper for rasen du har valgt.

Ønske hunden velkommen hjem

Dette er en utrolig spennende tid, uansett om du kommer hjem med en liten valp eller om du gir en voksen hund et nytt hjem. Mens du venter på den store dagen, kan du trenge noe å konsentrere deg om. Heldigvis er det en del ting du må ordne før du ønsker nykomlingen velkommen hjem.