Wheatenterrier

Soft Coated Wheaten Terrier

Wheatenterrier er en mellomstor hund med en karakteristisk silkeaktig, svakt krøllet pels som gir hunden et naturlig, rufsete utseende. Denne hunden har en veldig karakteristisk pels som beskrives som den varme fargen på moden hvete. Voksne hunder har en høyde på 46–49 cm og veier mellom 16 og 20,5 kg. Voksne tisper skal være litt mindre.

 • Hunder som egner seg for personer med litt erfaring
 • Noe trening påkrevd
 • Jeg liker aktive turer
 • Liker å gå i en time om dagen
 • Mellomstor hund
 • Lite sikling
 • Krever stell av pelsen annenhver dag
 • Allergivennlig rase
 • Snakksalig og pratsom hund
 • Vakthund. Bjeffer og varsler
 • Kan trenge trening for å komme overens med andre kjæledyr
 • Kan trenge trening for å komme overens med andre barn

Opprinnelse

Wheatenterrier var irske bønders svar på skadedyrproblemer og ble oppdrettet og utviklet i over to hundre år som en dyktig rottefanger og utmerket gårdshund. Wheatenterrier ble først anerkjent av den irske kennelklubben på slutten av 1930-tallet og av den britiske kennelklubben på begynnelsen av 1940-tallet. Wheatenterrier er Irlands eldste opprinnelige terrier og er bevis på at det irske avlstalentet ikke bare begrenser seg til løpshester.

Personlighet

Wheatenterrier har en sterk personlighet og er lekne. Så lenge de inkluderes i alt du gjør, vil de vise seg å være lojale følgesvenner. De vil holde deg på tærne med dårlig oppførsel en gang imellom, men de er som regel aktive i ordets beste forstand. De lærer raskt, men kan som de fleste terriere også være nokså sta.

Helse

Wheatenterrier er en generelt sunn rase, men den kan lide av en rekke arvelige lidelser. De viktigste er en bestemt type arvelig nyresykdom og gastrointestinal sykdom. De er også utsatt for allergisk hudsykdom.

Mosjon

Wheatenterriere er aktive hunder som trenger tilstrekkelig mosjon for ikke å bli lett ustyrlige innendørs. En time daglig bør betraktes som daglig minimum for en voksen wheatenterrier – selv om mer er å foretrekke hvis du kan tilby det.

Ernæring

Hundens diett må ha den rette balansen mellom alle hovedgruppene av ernæring, inkludert konstant tilførsel av friskt vann. Det er viktig å gjennomføre regelmessige kroppskontroller, for å sikre at hunden holder seg i toppform. Husk å mate den minst to ganger daglig og i samsvar med retningslinjene for det spesifikke fôret.

Stell

Den ikke-røytende, silkeaktige, svakt krøllete pelsen må stelles flere ganger i uken for å holde seg ren, blank og fri for floker. Behovet for pelsstell vil være større mellom 7 og 24 måneder når den voksne pelsen kommer inn.

Beste hunderaser for barn

Selv om mange hunder tradisjonelt blir ansett som flinke med barn, må alle hunder og barn lære hvordan de kan samhandle best mulig – og å respektere hverandre og være trygge sammen. Likevel bør hunder og småbarn aldri være alene sammen, og voksne bør følge med på all interaksjon mellom dem.

hund

Er dette den rette rasen for deg?

Alle hunder har sin egen, unike personlighet, men enkelte instinkter og atferdstrekk er medfødt. Prøv rasevelgeren vår, og finn ut hvilke hunderaser som best passer dine preferanser og din livsstil. Hvis du og hunden liker de samme tingene vil det være større sjanse for at dere får et lykkelig og rikt liv sammen

Hva du så kan tenke på

Adopsjon

Det er utrolig tilfredsstillende å adoptere en hund fra et dyremottak eller et omplasseringssenter. Det betyr ofte å tilby hunden et nytt liv. Det er mange hunder som venter på et kjærlig og fast hjem. Anerkjente sentre vil være svært nøye med å tilpasse riktig hund til rett person. Staben lærer så mye de kan om hundene de får inn, og vil bruke tid på å bli kjent med deg, familien din og livsstilen du/dere har før de matcher deg med noen av hundene de har. De vil også gi deg råd og besvare eventuelle spørsmål du måtte ha før og etter adopsjonen. Klikk her for mer informasjon.

Finne en god oppdretter

Hvis du har bestemt deg for en rasevalp, er det best å finne en kjent oppdretter. Ta kontakt med Kennelklubben eller en raseklubbsekretær som kan ha en liste over tilgjengelige kull, eller som kan sette deg i kontakt med oppdrettere i området der du bor. Forsøk å velge en oppdretter som er del av Kennelklubbens garanterte oppdrettsplan. Besøk hundeutstillinger for å møte oppdrettere personlig og spørre om tilgjengelige valper for rasen du har valgt.

Ønske hunden velkommen hjem

Dette er en utrolig spennende tid, uansett om du kommer hjem med en liten valp eller om du gir en voksen hund et nytt hjem. Mens du venter på den store dagen, kan du trenge noe å konsentrere deg om. Heldigvis er det en del ting du må ordne før du ønsker nykomlingen velkommen hjem.