Whippet

Whippet

Whippet er en slank, muskuløs og atletisk hund. De balanserer muskelstyrke og kraft med ynde og eleganse, og er bygget for fart og arbeid. Pelsen er fin og kort, og kommer i et bredt utvalg av farger og fargeblandinger. Voksne hanner har en høyde på 47-51 cm og tisper 44–47 cm. Vektområdet er rundt 12,5 til 13,5 kg.

 • Hunder som egner seg for personer med litt erfaring
 • Noe trening påkrevd
 • Jeg liker aktive turer
 • Liker å gå i en til to timer om dagen
 • Liten hund
 • Lite sikling
 • Krever stell én gang i uken
 • Ikke-allergivennlig rase
 • Stille hund
 • Ikke en vakthund
 • Kan trenge trening for å komme overens med andre kjæledyr
 • Kan trenge trening for å komme overens med andre barn

Opprinnelse

Whippet-rasen ble utviklet i løpet av den siste delen av 1800-tallet fra ulike jakt- og løpshunder, inkludert små greyhounder. Den ble avlet frem til løp og kan nå hastigheter på opptil 55 km/t. Rasen ble populær blant gruvearbeidere i nordøst-England, som var ivrige hundeløpsentusiaster, men de brukte den også til jakt på kanin og hare. Den fikk kallenavnet "snapdog" på grunn av evnen til drepe rotter og kaniner med ett raskt bitt. Selv om den fortsatt brukes som en arbeids- og løpshund i dag, har den først og fremst rollen som følgesvenn.

Personlighet

Whippet er en vennlig, tålmodig, tolerant og kjærlig hund. Selv om de er svært konkurranseinnstilt i løp, er de tilpassbare og rolige hunder. De kan imidlertid være svært anspente og trenger en forståelsesfull eier. De elsker familien sin og er givende følgesvenner i det rette hjemmet.

Helse

Whippet-hunden er generelt en veldig sunn rase med få kjente rasespesifikke helseproblemer.

Mosjon

Whippet-hunder klarer korte, brå utbrudd av rask løping, men har også nok energi til å tilbringe en lang dag med mosjon hvis det er nødvendig. De liker godt å gå eller jogge med eierne sine, og selv om de trenger daglig mosjon, er de ikke altfor krevende. Som en generell veiledning er en times mosjon nødvendig for en voksen hund.

Ernæring

Små hunder har rask metabolisme, noe som betyr at de forbrenner energi raskt, selv om deres små mager betyr at de må spise lite og ofte. Mat til små raser er spesielt designet med passende nivåer av sentrale næringsstoffer og mindre biter som passer for små munner. Dette oppmuntrer også til tygging og forbedrer fordøyelsen.

Stell

Whippet-rasen bør helst stelles daglig, men vær nøye med å bruke myke børster og håndtere hunden forsiktig, da pelsen og huden er veldig sensitiv. Eventuell sjampo som brukes, skal være mild uten sterke ingredienser, da disse kan forårsake reaksjoner på den følsomme huden.

Beste hunderaser for barn

Selv om mange hunder tradisjonelt blir ansett som flinke med barn, må alle hunder og barn lære hvordan de kan samhandle best mulig – og å respektere hverandre og være trygge sammen. Likevel bør hunder og småbarn aldri være alene sammen, og voksne bør følge med på all interaksjon mellom dem.

hund

Er dette den rette rasen for deg?

Alle hunder har sin egen, unike personlighet, men enkelte instinkter og atferdstrekk er medfødt. Prøv rasevelgeren vår, og finn ut hvilke hunderaser som best passer dine preferanser og din livsstil. Hvis du og hunden liker de samme tingene vil det være større sjanse for at dere får et lykkelig og rikt liv sammen

Hva du så kan tenke på

Adopsjon

Det er utrolig tilfredsstillende å adoptere en hund fra et dyremottak eller et omplasseringssenter. Det betyr ofte å tilby hunden et nytt liv. Det er mange hunder som venter på et kjærlig og fast hjem. Anerkjente sentre vil være svært nøye med å tilpasse riktig hund til rett person. Staben lærer så mye de kan om hundene de får inn, og vil bruke tid på å bli kjent med deg, familien din og livsstilen du/dere har før de matcher deg med noen av hundene de har. De vil også gi deg råd og besvare eventuelle spørsmål du måtte ha før og etter adopsjonen. Klikk her for mer informasjon.

Finne en god oppdretter

Hvis du har bestemt deg for en rasevalp, er det best å finne en kjent oppdretter. Ta kontakt med Kennelklubben eller en raseklubbsekretær som kan ha en liste over tilgjengelige kull, eller som kan sette deg i kontakt med oppdrettere i området der du bor. Forsøk å velge en oppdretter som er del av Kennelklubbens garanterte oppdrettsplan. Besøk hundeutstillinger for å møte oppdrettere personlig og spørre om tilgjengelige valper for rasen du har valgt.

Ønske hunden velkommen hjem

Dette er en utrolig spennende tid, uansett om du kommer hjem med en liten valp eller om du gir en voksen hund et nytt hjem. Mens du venter på den store dagen, kan du trenge noe å konsentrere deg om. Heldigvis er det en del ting du må ordne før du ønsker nykomlingen velkommen hjem.