Abyssiner

Abyssinian
Abyssiner-katter er elegante mellomstore katter med sterke, lette kropper og lange, slanke ben. De har runde, kileformede hoder med karakteristiske små dusker på øretippene og store, mandelformede øyne. Den korte, tettsittende pelsen på abyssiner-katten har et karakteristisk "prikkete" utseende fra fargebåndene på hvert hår. Den mest kjente fargen er "rustrød", men det er også flere andre.
  • Svært aktiv og nysgjerrig katt
  • Sosial og avhengig katt
  • Litt pratsom katt
  • Katt med gjennomsnittlig kroppsform
  • Krever stell én gang i uken
  • Ikke-allergivennlig rase
  • Liker også naturen
  • Flott familiekatt

Opprinnelse

Abyssiner-katter minner om den afrikanske villkatten, huskattens stamfar. Historien om abyssiner-katten i Storbritannia er litt uklar, men det er sannsynlig at den ble tatt med tilbake via hærpersonell fra Abyssinia (nå Etiopia) på 1860-tallet. De tidlige abyssiner-kattene ble krysset med Britisk korthår og senere med orientalske raser. Langhårede abyssiner-kattunger har forekommet i kull i mange år, og fra 1970-årene har de blitt utviklet som en egen rase, kalt somalier.

Opprinnelsesland

Abyssinia (Etiopia)

Andre navn

Abys, Bunny cat

Personlighet

Abyssiner-katter er stille, intelligente og nysgjerrige, og sies å sette pris på menneskelig selskap og knytte sterke bånd til sin familie. Den liker plass og aktivitet, er en god klatrer, og vil sette pris på en hage full av trær og høye steder. Abyssiner-katter er lekne, men har også en viss forstand, så de er ikke altfor uforsiktige!

Helse

Abyssiner-katter kan lide av en arvelig sykdom kalt pyruvatkinase-mangel, som kan føre til anemi. En pålitelig test er tilgjengelig for denne sykdommen, og potensielle eiere bør spørre oppdretterne om deres katter har blitt testet og er uten dette problemet. Et øyeproblem, kalt progressiv retinalatrofi, som forårsaker progressiv blindhet, har blitt identifisert i enkelte land, så det er verdt å spørre oppdretteren om dette også.

Ernæring

Hver enkelt katt er unik, og hver har sine bestemte ting den liker, misliker og trenger når det gjelder mat. Katter er imidlertid rovdyr, og alle katter trenger minst 41 forskjellige og spesifikke næringsstoffer fra maten. Forholdet mellom disse næringsstoffene vil variere avhengig av alder, livsstil og generell helse, så det er derfor åpenbart at en voksende, energisk kattunge trenger en annen balanse mellom næringsstoffene i kostholdet enn en mindre aktiv, eldre katt. Andre ting å huske på, er å gi katten riktig mengde mat slik at den opprettholder en "ideell kroppstilstand" i samsvar med fôringsretningslinjer, og å ta hensyn til individuelle preferanser med hensyn til våtfôr eller tørrfôr.

Stell

Abyssiner-kattens pels er lett å stelle. Den vil sette pris på børsting eller kjemming, og hvis du virkelig vil ha en "profesjonell" glans, kan du "polere" den ved å stryke forsiktig med et fuktig pusseskinn for å bringe ut glansen i pelsen. Som alle katter trenger denne rasen vanlige vaksiner, parasittsjekk og årlige helsekontroller.

Beste katteraser for barn

Denne rasen passer som regel utmerket sammen med barn, men hver enkelt katt har en egen personlighet basert på opplæring og livserfaring. Snakk med adopsjonskontoret, hvis du adopterer, for å få mer informasjon om en katts spesifikke personlighet.

katt

Er dette den rette rasen for deg?

Alle katter har sin egen, unike personlighet, men enkelte instinkter og atferdstrekk er medfødt. Prøv rasevelgeren vår, og finn ut hvilke katteraser som best passer dine preferanser og din livsstil. Hvis du og katten liker de samme tingene vil det vær større sjanse for at dere får et lykkelig og rikt liv sammen

Hva du så kan tenke på

Adopsjon

Det kan være utrolig tilfredsstillende å adoptere en katt fra et dyremottak og tilby den et nytt liv. Det er ange katter som venter på et kjærlig og fast hjem. Hver katt har sin egen historie, og mange har mistet det første hjemmet de hadde. De vil gjerne bli en del av ditt hjem. Dyremottak og omplasseringssentre med godt rykte vil være veldig nøye med å tilpasse riktig person til riktig katt. Staben vil med glede tilby råd og besvare spørsmål du måtte ha.

Finne en god oppdretter

Hvis du har bestemt deg for en rasekatt, er det best å finne en kjent oppdretter. Den viktigste fordelen med å kjøpe en rasekattunge eller -katt er at du vet hvordan den vil se ut og hva slags personlighet den sannsynligvis vil ha. Ta kontakt med veterinæren for mer informasjon om smittsomme sykdommer, genetiske svakheter eller spesielle behov katten måtte ha. Slik vil du være forberedt til å ønske den velkommen hjem.

Ønske katten velkommen hjem

Rett før katten eller kattungen skal komme hjem er du sikkert veldig spent. I løpet av disse siste dagene før ankomst er det mange ting du kan gjøre for å få tiden til gå frem til dagen hvor katten kommer hjem.