American curl korthår og langhår

American curl korthår og langhår

Som navnet antyder, er det pelsen som karakteriserer denne rasen. Amerikansk wirehair er av den større typen og har en hard, spenstig og stri pels. De middels korte hårene er tynne og kruset eller kroket. Værhårene er ofte krøllete. Det fulle omfanget av "striheten" blir først tydelig når katten er voksen; amerikansk wirehair-kattunger som ser ut til å ha veldig krøllete pels når de er unge, kan vokse opp til å bli mer bølgete, i stedet for strie, og omvendt. De kommer i alle slags farger og mønstre, og med alle slags merker.

American curl korthår og langhår
  • Pelslengde Kort
  • Krav til pelsstell Mindre enn én gang i uken
American curl korthår og langhår
  • Aktivitet Middels
American curl korthår og langhår
  • Støy Lite

Opprinnelse

Amerikansk wirehair oppstod først som en spontan mutasjon i et kull med gårdskatter i New York i 1966, da en strihåret kattunge (ved navn Adam) kom til verden blant søsken med normal pels. Alle amerikansk wirehair-katter kan spores tilbake til Adam. Amerikansk wirehair har blitt populær i USA og Canada, men er lite kjent andre steder og er ikke en anerkjent utstillingsrase i Storbritannia.

Personlighet

Amerikansk wirehair-katter er vennlige og avslappede. De er rolige, vennlige, følsomme og liker å leke med eieren sin. Dette er ikke en spesielt høylytt katterase.

Helse

Amerikanske oppdrettere hevder at amerikansk wirehair er en robust rase med få helseproblemer. Dette kan ikke bekreftes i Europa på grunn av lav forekomst.

Opprinnelsesland

Amerika

Ernæring

Hver enkelt katt er unik, og hver har sine bestemte ting den liker, misliker og trenger når det gjelder mat. Katter er imidlertid rovdyr, og alle katter trenger minst 41 forskjellige og spesifikke næringsstoffer fra maten. Forholdet mellom disse næringsstoffene vil variere avhengig av alder, livsstil og generell helse, så det er derfor åpenbart at en voksende, energisk kattunge trenger en annen balanse mellom næringsstoffene i kostholdet enn en mindre aktiv, eldre katt. Andre ting å huske på, er å gi katten riktig mengde mat slik at den opprettholder en "ideell kroppstilstand" i samsvar med fôringsretningslinjer, og å ta hensyn til individuelle preferanser med hensyn til våtfôr eller tørrfôr.

Stell

Amerikansk wirehair-kattens pels krever lite stell og kan faktisk bli skadet av stell. Som alle katter trenger denne rasen vanlige vaksiner, parasittsjekk og årlige helsekontroller.