Your Pet, Our Passion.
Alt om renslighetstrening av din nye kattunge

Alt om renslighetstrening av din nye kattunge

3 minutters lesing
According to the World Health Organization, is "a state of complete physical, mental and...Read more
Lorem ipsum

Renslighetstrening av kattunger på den enkle måten

Renslighetstrening av kattunger er ikke som å trene en hund. Du trenger ikke å lære katten din hva den skal gjøre i kattedoen, siden kattunger naturlig liker å bruke sand. Alt du trenger å gjøre, er å kjøpe en kasse den liker, og vise katten hvor kassen står. Den vil så gjerne bruke den.

Den første renslighetstreningen

Så snart du har med deg kattungen hjem, setter du den i kattedoen, slik at den kan venne seg til lukten og følelsen av den. Fortsett å sette katten i kassen når du tror den kan trenge det – etter måltider og når den våkner. Hvis den setter seg på huk andre steder i hjemmet, plukker du den forsiktig opp og setter den umiddelbart i kassen. De fleste kattunger trenger ingen ekstra renslighetstrening. Bare fortsett å sette den i kassen til den forstår det.

Hvilken kattedo skal du velge til kattungen din?

Stor eller liten kasse?
Små kattedoer finnes, men katten vokser raskt ut av den, og du må da trene den opp på nytt til å bruke den nye. Velg en kasse i full størrelse helt fra starten. Kattungen skal ikke ha problemer med å komme seg opp i en kasse i full størrelse. Hvis den sliter, kan du lage en liten rampe til den med et trestykke eller et annet flatt materiale med godt feste. Fest den på siden av kassen med tape, og fjern den når katten er stor nok til å komme seg inn selv.

Lukket eller åpen?
En lukket kattedo er som et privat bad for kattungen. Noen katter føler seg beskyttet av innhegningen, det hindrer sand fra å havne på gulvet, i tillegg til at det lukter mindre. Noen katter kan imidlertid synes at innhegningen er klaustrofobisk. Du kan hjelpe katten med å forstå ved å fjerne den lille døren til den blir vant til den lukkede kassen.

Hvilken kattedo er best å kjøpe?

Kjøp en lett duftsatt kattedo eller en uten duft, da sterk parfyme kan irritere kattens nese og øyne. Sanden skal være så støvfri som mulig, da støv kan skade kattens sarte lunger. Når du har funnet et merke du liker, må du forsøke ikke å bytte sand, slik at kattungen ikke forvirres.

Hvor er det best å plassere kattedoen?

Sett kassen på et rolig sted som er uten plutselige lyder som kan skremme en kattunge.

Når katten fremdeles er kattunge, bør kattedoen være et område der den tilbringer mye tid. Det er bedre hvis den kan se kattedoen, slik at den er litt tilgjengelig når den må brukes.

Hvis du må flytte kassen, bør du gjøre det trinnvis – noen få meter av gangen med noen dagers mellomrom. Ellers kan du forvirre kattungen, noe som kan føre til ulykker. Ett triks er å sette kattungens matskål der kattdoen pleide å være, da de fleste katter vil unngå å bruke doen der de spiser.

Kattunger liker ikke skitne kasser. Hvis du ikke skifter sand, vil den kanskje finne et renere sted – som på teppet ditt! For å rengjøre kattedoen feier du sanden ut av kassen og kaster den. Kast all sanden en gang i uken, og rengjør kassen med varmt såpevann. Skyll, tørk og fyll den med ren sand.

Du er nå klar til å glede deg over den perfekt renslige kattungen!
Så er tiden inne for å sikre at kattungens ernæringsmessige behov oppfylles, slik at det blir en glad og fornøyd katt.

Les mer om hvordan du kan sikre god næring til katten din.