Your Pet, Our Passion.
Tid for lek med seniorkatten

Tid for lek med seniorkatten

3 minutters lesing
According to the World Health Organization, is "a state of complete physical, mental and...Read more
Lorem ipsum

Seniorkatter og lek

Lek er en flott form for trening som holder katten i form og slank, og trener kattens muskler og ledd. Det holder også katten din underholdt, slik at den trives under tiden dere er sammen.

Bør seniorkatter ha stunder for lek?

Det første du må gjøre, er å spørre veterinæren din om hvilken type lek som er best for din katt. Leken må tilpasses kattens individuelle helse. Hvis katten din lider av en hjertetilstand, kan det hende den ikke klarer anstrengende trening. Kortere, mindre intense, men hyppigere lek kan da være bedre.

Hvilke leker liker seniorkatter?

Seniorkatter liker de samme lekene som unge katter. 

Jage-leker
Elsker katten din å jage etter en leke som ruller eller beveger seg over gulvet? Disse lekene simulerer et byttedyrs bevegelser og vekker kattens jaktinstinkt. 

Fargerike leker
Andre katter liker fargerike kattestaver eller narreleker av fjær, som minner katten om jakt på fugler. 

Hjernetrim
Hjernetrim-leker stimulerer katten. Et eksempel kan være matkuler, som er en hul ball fylt med godbiter, som frigjøres når katten finner ut hvordan det gjøres. 

Hold katten din interessert ved å bytte leker med noen ukers mellomrom. Du trenger ikke å kjøpe nye leker for å gjøre dette, da en leke den ikke har sett på en måned, vil være like morsom. En tur til din lokale dyrebutikk vil gi deg all inspirasjonen du trenger for å holde seniorkatten din interessert og ha det morsomt på en sunn måte. 

For en enda morsommere stund kan du gi seniorkatten næringsstoffene den trenger.