Å velge en vannskål til katten

Hvis katten din er kresen når det gjelder vann, kan det være tid for å skaffe en ny vannskål. Det finnes mange forskjellige alternativer, og med litt leting finner du den skålen som passer katten din best.
Å velge en vannskål til katten
Å velge en vannskål til katten
Å velge en vannskål til katten

Å velge riktig vannskål til katten

Når du skal velge en perfekt vannskål til katten, må du tenke over hva du tror den vil like. Kattens personlighet og smak når det kommer til mat og drikke er noe du bør ta i betraktning. Hvis den for eksempel har en tendens til å velte ting, kan en tyngre vannskål være mer fornuftig. Hvis katten på den andre siden misliker at værhårene kommer i berøring med noe – som mange katter gjør – kan en bredere skål være mer komfortabelt. Kanskje må du prøve ut et par forskjellige vannskåler før du finner den rette, men heldigvis er de fleste ganske rimelige. Det du må ta hensyn til, er:

Dybde – lave skåler må fylles på oftere enn dypere skåler, men katten kan ha en variant den foretrekker.

Materiale – vannskåler kan være laget av forskjellige materialer. Alle har sine fordeler og ulemper som du kan lese mer om nedenfor.

Stille eller rennende vann? – De fleste eiere setter ut en vanlig skål med vann til katten, men de kattene som drikker lite kan bli fristet av en spesiallaget drikkefontene for katter.