Dandie dinmont-terrier

Dandie Dinmont Terrier

Denne lille/mellomstore terrieren har en lang, lav kropp. Som fullvoksen har den en høyde på 20–28 cm og veier omtrent 8–11 kg. Den har store, uttrykksfulle øyne og en karakteristisk pels, som er silkeaktig og myk på hodet. Den doble pelsen på selve kroppen består av en myk underpels og en røffere overpels, og kommer i pepper- eller sennepsfarge.

 • Hunder som egner seg for personer med litt erfaring
 • Grunnleggende trening påkrevd
 • Jeg liker rolige spaserturer
 • Liker å gå i en time om dagen
 • Liten hund
 • Lite sikling
 • Krever stell av pelsen annenhver dag
 • Allergivennlig rase
 • Snakksalig og pratsom hund
 • Vakthund. Bjeffer og varsler
 • Kan trenge trening for å komme overens med andre kjæledyr
 • Flott familiehund

Opprinnelse

Denne skotske arbeidsterrieren ble utviklet på 1600-tallet til jakt på blant annet grevling og ​​oter. De var svært dyktige på å finne et måltid, og de de ble høyt verdsatt av jegerne; det sies at alle moderne dandie dinmont-terrier-hunder stammer fra en jakthund som ble funnet i en felle på Hertugen av Buccleuchs eiendom. Rasen var kjent som senneps- og pepperterrier (etter fargen på pelsen), men rasenes nåværende navn ble hentet fra Sir Walter Scotts roman, Guy Mannering, etter en karakter som holdt rasen.

Personlighet

Dandie dinmont-terrier har visse terriertrekk; den er bestemt og stri med et selvstendig vesen. Den er også følsom, kjærlig og hengiven overfor sine kjære, noe som gjør rasen til en givende følgesvenn.

Helse

Som mange andre raser kan dandie dinmont-terrier lide av arvelige øyesykdommer, og rutinemessig øyetesting anbefales. Som mange små raser kan de også lide av kneskåler som kommer ut av ledd, og kroppsformen gjør dem også mer utsatt for ryggproblemer.

Mosjon

Dette er en ganske aktiv liten hund som trenger minst en time daglig mosjon, helst mer, selv om de er tilgivende dersom turene av og til blir kortere.

Ernæring

Små hunder har rask metabolisme, noe som betyr at de forbrenner energi raskt, selv om deres små mager betyr at de må spise lite og ofte. Mat til små raser er spesielt designet med passende nivåer av sentrale næringsstoffer og mindre biter som passer for små munner. Dette oppmuntrer også til tygging og forbedrer fordøyelsen.

Stell

Håret på Dandie dinmont-terrier er ca. 5 cm langt og krever børsting minst to ganger i uken. Pelsen strippes for hånd minst to ganger i året.

Beste hunderaser for barn

Selv om mange hunder tradisjonelt blir ansett som flinke med barn, må alle hunder og barn lære hvordan de kan samhandle best mulig – og å respektere hverandre og være trygge sammen. Likevel bør hunder og småbarn aldri være alene sammen, og voksne bør følge med på all interaksjon mellom dem.

hund

Er dette den rette rasen for deg?

Alle hunder har sin egen, unike personlighet, men enkelte instinkter og atferdstrekk er medfødt. Prøv rasevelgeren vår, og finn ut hvilke hunderaser som best passer dine preferanser og din livsstil. Hvis du og hunden liker de samme tingene vil det være større sjanse for at dere får et lykkelig og rikt liv sammen

Hva du så kan tenke på

Adopsjon

Det er utrolig tilfredsstillende å adoptere en hund fra et dyremottak eller et omplasseringssenter. Det betyr ofte å tilby hunden et nytt liv. Det er mange hunder som venter på et kjærlig og fast hjem. Anerkjente sentre vil være svært nøye med å tilpasse riktig hund til rett person. Staben lærer så mye de kan om hundene de får inn, og vil bruke tid på å bli kjent med deg, familien din og livsstilen du/dere har før de matcher deg med noen av hundene de har. De vil også gi deg råd og besvare eventuelle spørsmål du måtte ha før og etter adopsjonen. Klikk her for mer informasjon.

Finne en god oppdretter

Hvis du har bestemt deg for en rasevalp, er det best å finne en kjent oppdretter. Ta kontakt med Kennelklubben eller en raseklubbsekretær som kan ha en liste over tilgjengelige kull, eller som kan sette deg i kontakt med oppdrettere i området der du bor. Forsøk å velge en oppdretter som er del av Kennelklubbens garanterte oppdrettsplan. Besøk hundeutstillinger for å møte oppdrettere personlig og spørre om tilgjengelige valper for rasen du har valgt.

Ønske hunden velkommen hjem

Dette er en utrolig spennende tid, uansett om du kommer hjem med en liten valp eller om du gir en voksen hund et nytt hjem. Mens du venter på den store dagen, kan du trenge noe å konsentrere deg om. Heldigvis er det en del ting du må ordne før du ønsker nykomlingen velkommen hjem.