Grand bleu de gascogne

Grand Bleu de Gascogne

Grand bleu er en stor, imponerende hund med et langt hode og hengende ører. Den har en karakteristisk "blå" pels som oppstår fra svarte flekker på en hvit bakgrunn. Voksne hanner har en høyde på 64–70 cm og veier 32–35 kg.

 • Hund som egner seg for eier med erfaring
 • Ekstra trening påkrevd
 • Jeg liker rolige spaserturer
 • Liker å gå i en time om dagen
 • Stor hund
 • Lite sikling
 • Krever stell én gang i uken
 • Ikke-allergivennlig rase
 • Svært høylydt
 • Ikke en vakthund
 • Kan trenge trening for å komme overens med andre kjæledyr
 • Kan trenge trening for å komme overens med andre barn

Opprinnelse

Grand bleu de gascogne nedstammer fra St Hubert Hound, en nå utdødd blodhundrase, og går tilbake til middelalderen, da den jaktet villsvin, ulv og bjørn i sitt opprinnelige hjemland Frankrike. I dag brukes den fortsatt til jakt på store byttedyr (hjort og villsvin) og er i stor grad en jakthund for spesialisten, snarere enn et kjæledyr.

Personlighet

Denne rasen er kjent for sitt dype bjeff, en av grunnene til at den er en spesialhund mer enn et vanlig kjæledyr – naboene vil ikke sette pris på denne rasens høylytte tendenser! Dette er en slags "snill kjempe" – med jakthundens typiske snille temperament og flokkmentalitet.

Helse

Grand bleu de gascogne er generelt en veldig sunn rase uten spesifikke kjente problemer.

Mosjon

Grand bleu trenger minst to timer daglig mosjon. Denne hunden ble avlet frem for jakt og vil ikke trives vil den ikke får mulighet til å følge nesen sin i kilometer etter kilometer av gangen.

Ernæring

Store hunderaser har større appetitt og trenger også en annen balanse mellom næringsstoffer, herunder mineraler og vitaminer, enn mindre raser.

Stell

Grand bleu har en kort, enkel pels som krever lite stell – kun en gjennombørsting en gang i uken. De lange, hengende ørene bør kontrolleres regelmessig for å sikre at de er rene og sunne.

Beste hunderaser for barn

Selv om mange hunder tradisjonelt blir ansett som flinke med barn, må alle hunder og barn lære hvordan de kan samhandle best mulig – og å respektere hverandre og være trygge sammen. Likevel bør hunder og småbarn aldri være alene sammen, og voksne bør følge med på all interaksjon mellom dem.

hund

Er dette den rette rasen for deg?

Alle hunder har sin egen, unike personlighet, men enkelte instinkter og atferdstrekk er medfødt. Prøv rasevelgeren vår, og finn ut hvilke hunderaser som best passer dine preferanser og din livsstil. Hvis du og hunden liker de samme tingene vil det være større sjanse for at dere får et lykkelig og rikt liv sammen

Hva du så kan tenke på

Adopsjon

Det er utrolig tilfredsstillende å adoptere en hund fra et dyremottak eller et omplasseringssenter. Det betyr ofte å tilby hunden et nytt liv. Det er mange hunder som venter på et kjærlig og fast hjem. Anerkjente sentre vil være svært nøye med å tilpasse riktig hund til rett person. Staben lærer så mye de kan om hundene de får inn, og vil bruke tid på å bli kjent med deg, familien din og livsstilen du/dere har før de matcher deg med noen av hundene de har. De vil også gi deg råd og besvare eventuelle spørsmål du måtte ha før og etter adopsjonen. Klikk her for mer informasjon.

Finne en god oppdretter

Hvis du har bestemt deg for en rasevalp, er det best å finne en kjent oppdretter. Ta kontakt med Kennelklubben eller en raseklubbsekretær som kan ha en liste over tilgjengelige kull, eller som kan sette deg i kontakt med oppdrettere i området der du bor. Forsøk å velge en oppdretter som er del av Kennelklubbens garanterte oppdrettsplan. Besøk hundeutstillinger for å møte oppdrettere personlig og spørre om tilgjengelige valper for rasen du har valgt.

Ønske hunden velkommen hjem

Dette er en utrolig spennende tid, uansett om du kommer hjem med en liten valp eller om du gir en voksen hund et nytt hjem. Mens du venter på den store dagen, kan du trenge noe å konsentrere deg om. Heldigvis er det en del ting du må ordne før du ønsker nykomlingen velkommen hjem.