Lancashire heeler

Lancashire Heeler

Lancashire heeler er en liten, robust bygget hund. De er litt lengre enn de er høye, og forbena svinger noe utover. Ørene er relativt store og står oppreist. Den korte, tykke pelsen kommer i svart og brun eller leverfarge og brun. Ideelt skal voksne hanner ha en høyde på 30 cm og tisper 25 cm. De varierer i vekt fra 3 til 6 kg.

 • Hunder som egner seg for personer med litt erfaring
 • Noe trening påkrevd
 • Jeg liker energiske turer
 • Liker å gå i en til to timer om dagen
 • Liten hund
 • Lite sikling
 • Krever stell én gang i uken
 • Ikke-allergivennlig rase
 • Snakksalig og pratsom hund
 • Vakthund. Bjeffer og varsler
 • Kan trenge trening for å komme overens med andre kjæledyr
 • Kan trenge trening for å komme overens med andre barn

Opprinnelse

Denne rasens historie er litt av et mysterium. De har vært kjent for å eksistere siden 1600-tallet, da de ble brukt som gårdshunder og herding av storfe. De brukte også sitt jaktinstinkt til å fange kaniner og rotter. De antas å ha kommet til gjennom krysninger mellom walisisk corgi og manchesterterrier.

Personlighet

Lancashire heeler er en vennlig liten rase som kommer godt overens med mennesker. Noen kan være litt nervøse og noe intolerante overfor andre hunder. Tidlig sosialisering med mennesker og andre kjæledyr er helt nødvendig. Dette er ideelle hunder for aktive familier med eldre barn, men anbefales ikke som en første hund for hjem med babyer eller småbarn.

Helse

Lancashire heeler kan utvikle flere arvelige øyesykdommer, og derfor anbefales øyetesting. Som mange andre små raser kan de også lide av kneskåler som kommer ut av ledd.

Mosjon

Lancashire heeler trives med mosjon og er ideell for aktive mennesker. De kan tilpasse seg et liv i byen eller på landet, men de må ha frie, trygge områder å løpe på. Hvis de har tilgang til en hage, må den gjøres rømningssikker, da de vil klare å ta seg ut av både små hull og over små gjerder. Omtrent en time daglig mosjon er en god veiledning for en voksen hund.

Ernæring

Små hunder har rask metabolisme, noe som betyr at de forbrenner energi raskt, selv om deres små mager betyr at de må spise lite og ofte. Mat til små raser er spesielt designet med passende nivåer av sentrale næringsstoffer og mindre biter som passer for små munner. Dette oppmuntrer også til tygging og forbedrer fordøyelsen.

Stell

Pelsen er relativt enkel å stelle, siden håret er ganske kort og glatt. En børstehanske og en kjemming en gang i mellom er alt som kreves for å holde pelsen fin.

Beste hunderaser for barn

Selv om mange hunder tradisjonelt blir ansett som flinke med barn, må alle hunder og barn lære hvordan de kan samhandle best mulig – og å respektere hverandre og være trygge sammen. Likevel bør hunder og småbarn aldri være alene sammen, og voksne bør følge med på all interaksjon mellom dem.

hund

Er dette den rette rasen for deg?

Alle hunder har sin egen, unike personlighet, men enkelte instinkter og atferdstrekk er medfødt. Prøv rasevelgeren vår, og finn ut hvilke hunderaser som best passer dine preferanser og din livsstil. Hvis du og hunden liker de samme tingene vil det være større sjanse for at dere får et lykkelig og rikt liv sammen

Hva du så kan tenke på

Adopsjon

Det er utrolig tilfredsstillende å adoptere en hund fra et dyremottak eller et omplasseringssenter. Det betyr ofte å tilby hunden et nytt liv. Det er mange hunder som venter på et kjærlig og fast hjem. Anerkjente sentre vil være svært nøye med å tilpasse riktig hund til rett person. Staben lærer så mye de kan om hundene de får inn, og vil bruke tid på å bli kjent med deg, familien din og livsstilen du/dere har før de matcher deg med noen av hundene de har. De vil også gi deg råd og besvare eventuelle spørsmål du måtte ha før og etter adopsjonen. Klikk her for mer informasjon.

Finne en god oppdretter

Hvis du har bestemt deg for en rasevalp, er det best å finne en kjent oppdretter. Ta kontakt med Kennelklubben eller en raseklubbsekretær som kan ha en liste over tilgjengelige kull, eller som kan sette deg i kontakt med oppdrettere i området der du bor. Forsøk å velge en oppdretter som er del av Kennelklubbens garanterte oppdrettsplan. Besøk hundeutstillinger for å møte oppdrettere personlig og spørre om tilgjengelige valper for rasen du har valgt.

Ønske hunden velkommen hjem

Dette er en utrolig spennende tid, uansett om du kommer hjem med en liten valp eller om du gir en voksen hund et nytt hjem. Mens du venter på den store dagen, kan du trenge noe å konsentrere deg om. Heldigvis er det en del ting du må ordne før du ønsker nykomlingen velkommen hjem.