Amerikansk wirehair

American Wirehair

Som navnet antyder, er det pelsen som karakteriserer denne rasen. Amerikansk wirehair er av den større typen og har en hard, spenstig og stri pels. De middels korte hårene er tynne og kruset eller kroket. Værhårene er ofte krøllete. Det fulle omfanget av "striheten" blir først tydelig når katten er voksen; amerikansk wirehair-kattunger som ser ut til å ha veldig krøllete pels når de er unge, kan vokse opp til å bli mer bølgete, i stedet for strie, og omvendt. De kommer i alle slags farger og mønstre, og med alle slags merker.

  • Rolig katt
  • Sosial og avhengig katt
  • Stille katt
  • Større, kraftigere katterase
  • Krever stell én gang i uken
  • Ikke-allergivennlig rase
  • Trenger uteområder
  • Kan trenge tilvenning for å bo med barn

Opprinnelse

Amerikansk wirehair oppstod først som en spontan mutasjon i et kull med gårdskatter i New York i 1966, da en strihåret kattunge (ved navn Adam) kom til verden blant søsken med normal pels. Alle amerikansk wirehair-katter kan spores tilbake til Adam. Amerikansk wirehair har blitt populær i USA og Canada, men er lite kjent andre steder og er ikke en anerkjent utstillingsrase i Storbritannia.

Opprinnelsesland

Amerika

Personlighet

Amerikansk wirehair-katter er vennlige og avslappede. De er rolige, vennlige, følsomme og liker å leke med eieren sin. Dette er ikke en spesielt høylytt katterase.

Helse

Amerikanske oppdrettere hevder at amerikansk wirehair er en robust rase med få helseproblemer. Dette kan ikke bekreftes i Europa på grunn av lav forekomst.

Ernæring

Hver enkelt katt er unik, og hver har sine bestemte ting den liker, misliker og trenger når det gjelder mat. Katter er imidlertid rovdyr, og alle katter trenger minst 41 forskjellige og spesifikke næringsstoffer fra maten. Forholdet mellom disse næringsstoffene vil variere avhengig av alder, livsstil og generell helse, så det er derfor åpenbart at en voksende, energisk kattunge trenger en annen balanse mellom næringsstoffene i kostholdet enn en mindre aktiv, eldre katt. Andre ting å huske på, er å gi katten riktig mengde mat slik at den opprettholder en "ideell kroppstilstand" i samsvar med fôringsretningslinjer, og å ta hensyn til individuelle preferanser med hensyn til våtfôr eller tørrfôr.

Stell

Amerikansk wirehair-kattens pels krever lite stell og kan faktisk bli skadet av stell. Som alle katter trenger denne rasen vanlige vaksiner, parasittsjekk og årlige helsekontroller.

Beste katteraser for barn

Denne rasen er ikke kjent for å være en av de beste rasene for barn, men alle katter er forskjellige, og med ordentlig tilvenning vil den likevel kunne leve med barn.

katt

Er dette den rette rasen for deg?

Alle katter har sin egen, unike personlighet, men enkelte instinkter og atferdstrekk er medfødt. Prøv rasevelgeren vår, og finn ut hvilke katteraser som best passer dine preferanser og din livsstil. Hvis du og katten liker de samme tingene vil det vær større sjanse for at dere får et lykkelig og rikt liv sammen

Hva du så kan tenke på

Adopsjon

Det kan være utrolig tilfredsstillende å adoptere en katt fra et dyremottak og tilby den et nytt liv. Det er ange katter som venter på et kjærlig og fast hjem. Hver katt har sin egen historie, og mange har mistet det første hjemmet de hadde. De vil gjerne bli en del av ditt hjem. Dyremottak og omplasseringssentre med godt rykte vil være veldig nøye med å tilpasse riktig person til riktig katt. Staben vil med glede tilby råd og besvare spørsmål du måtte ha.

Finne en god oppdretter

Hvis du har bestemt deg for en rasekatt, er det best å finne en kjent oppdretter. Den viktigste fordelen med å kjøpe en rasekattunge eller -katt er at du vet hvordan den vil se ut og hva slags personlighet den sannsynligvis vil ha. Ta kontakt med veterinæren for mer informasjon om smittsomme sykdommer, genetiske svakheter eller spesielle behov katten måtte ha. Slik vil du være forberedt til å ønske den velkommen hjem.

Ønske katten velkommen hjem

Rett før katten eller kattungen skal komme hjem er du sikkert veldig spent. I løpet av disse siste dagene før ankomst er det mange ting du kan gjøre for å få tiden til gå frem til dagen hvor katten kommer hjem.