Asiater

Asian

Asiateren har en lang og muskuløs kropp av middels størrelse og en avrundet haletipp. Hunnen er mye mindre og mer elegant enn hannen. Hodet er kileformet med en lett avrundet skalle, middels store ører som sitter godt fra hverandre og store øyne med en sølvaktig kant. Pelsen, som kan se ut som våt silke, er kort og tynn, og ligger tett inntil kroppen. Det finnes en rekke farger og mønstre i denne gruppen.

  • Svært aktiv og nysgjerrig katt
  • Sosial og avhengig katt
  • Litt pratsom katt
  • Slank og elegant katterase
  • Krever stell én gang i uken
  • Ikke-allergivennlig rase
  • Trenger uteområder
  • Kan trenge tilvenning for å bo med barn

Opprinnelse

Asiateren ligner på burmeseren, men med pelsfarger som ikke er godkjent for burmeseren. Bombay-katten stammer fra denne gruppen, i likhet med Burmilla- og Tiffanie-katten. Dette er en ung rase som er under rask utvikling og med økende popularitet. Asiateren omfatter Bombay-, Burmilla- og Tiffanie-rasene som er omtalt separat

Opprinnelsesland

Storbritannia

Personlighet

Asiater-katter er veldig lik burmesere i temperament – svært vennlige og hengivne, men litt mindre høylydte. Asiatere elsker oppmerksomhet og å få være en del av familien. De kan være ganske krevende og følger ofte eierne rundt huset og maser om oppmerksomhet. Asiater-katter veldig intelligente og kan ofte løse problemer som hvordan man åpner dører. De kan være svært følsomme overfor eierens følelser, og dette gjør dem til gode følgesvenner.

Helse

Det er ingen spesielle tilstander knyttet til asiater-katter i veterinærlitteraturen, men de kan ha en tendens til å utvikle tilstander som forbindes med burmesere. Enkelte linjer av burmesere ser ut til å være mer utsatt for diabetes mellitus enn andre raser.

Ernæring

Hver enkelt katt er unik, og hver har sine bestemte ting den liker, misliker og trenger når det gjelder mat. Katter er imidlertid rovdyr, og alle katter trenger minst 41 forskjellige og spesifikke næringsstoffer fra maten. Forholdet mellom disse næringsstoffene vil variere avhengig av alder, livsstil og generell helse, så det er derfor åpenbart at en voksende, energisk kattunge trenger en annen balanse mellom næringsstoffene i kostholdet enn en mindre aktiv, eldre katt. Andre ting å huske på, er å gi katten riktig mengde mat slik at den opprettholder en "ideell kroppstilstand" i samsvar med fôringsretningslinjer, og å ta hensyn til individuelle preferanser med hensyn til våtfôr eller tørrfôr.

Stell

Den korte, tettsittende pelsen til korthåret asiater krever ikke mye stell, selv om de setter pris på den oppmerksomheten som følger med pelsstell. Som alle katter vil det være en fordel å beskytte asiatere mot sykdom gjennom vaksinasjon, og de trenger regelmessig parasittkontroll og årlige helsekontroller hos veterinær.

Beste katteraser for barn

Denne rasen er ikke kjent for å være en av de beste rasene for barn, men alle katter er forskjellige, og med ordentlig tilvenning vil den likevel kunne leve med barn.

katt

Er dette den rette rasen for deg?

Alle katter har sin egen, unike personlighet, men enkelte instinkter og atferdstrekk er medfødt. Prøv rasevelgeren vår, og finn ut hvilke katteraser som best passer dine preferanser og din livsstil. Hvis du og katten liker de samme tingene vil det vær større sjanse for at dere får et lykkelig og rikt liv sammen

Hva du så kan tenke på

Adopsjon

Det kan være utrolig tilfredsstillende å adoptere en katt fra et dyremottak og tilby den et nytt liv. Det er ange katter som venter på et kjærlig og fast hjem. Hver katt har sin egen historie, og mange har mistet det første hjemmet de hadde. De vil gjerne bli en del av ditt hjem. Dyremottak og omplasseringssentre med godt rykte vil være veldig nøye med å tilpasse riktig person til riktig katt. Staben vil med glede tilby råd og besvare spørsmål du måtte ha.

Finne en god oppdretter

Hvis du har bestemt deg for en rasekatt, er det best å finne en kjent oppdretter. Den viktigste fordelen med å kjøpe en rasekattunge eller -katt er at du vet hvordan den vil se ut og hva slags personlighet den sannsynligvis vil ha. Ta kontakt med veterinæren for mer informasjon om smittsomme sykdommer, genetiske svakheter eller spesielle behov katten måtte ha. Slik vil du være forberedt til å ønske den velkommen hjem.

Ønske katten velkommen hjem

Rett før katten eller kattungen skal komme hjem er du sikkert veldig spent. I løpet av disse siste dagene før ankomst er det mange ting du kan gjøre for å få tiden til gå frem til dagen hvor katten kommer hjem.