Australian Mist

Australian Mist

Australian Mist er en middels stor, korthåret rase. Hodet er rundt, og øynene er store og uttrykksfulle i ulike grønntoner. Denne rasen har ingen ekstreme trekk - den er middels stor, med middels kraftig benbygning og et vennlig ansikt. Pelsen har en blek bakgrunn med enkelte kontrastfarger som gir et tåkete utseende. I tillegg har den et mønster med små flekker eller marmorering. Halen og bena har ringer og bånd, og ansiktet er stripet. Australian Mist finnes i sju farger: brunt, blått, sjokolade, lilla, karamell, gylden og fersken.

  • Leken og nysgjerrig katt
  • Vennlig med selvstendig katt
  • Litt pratsom katt
  • Katt med gjennomsnittlig kroppsform
  • Krever stell én gang i uken
  • Ikke-allergivennlig rase
  • Trenger uteområder
  • Kan trenge tilvenning for å bo med barn

Opprinnelse

Australian Mist er en korthåret rase som ble utviklet i Australia på 1970-tallet ved å krysse burmesere, abyssinere og korthårede huskatter for å skape en katt med flekket pels. Den ble derfor i starten kalt for Spotted Mist. Etterhvert som Australian Mist-rasen ble utviklet og flere mønstre kom til syne, inkludert marmorert pels, ble navnet endret til Australian Mist i 1998. Det finnes ikke mange Australian Mist-katter i Storbritannia og Europa enda, men rasen vokser, og oppdrettere jobber for å få rasen godkjent av rasekattorganisasjonene.

Opprinnelsesland

Australia

Andre navn

Spotted mist

Personlighet

Australian Mist er kjent for å være hengiven, og trives med mennesker eller andre kjæledyr. Den finner seg fort il rette og blir et medlem av familien.

Helse

Det finnes ingen rapporter og arvelige problemer hos Australian Mist-rasen.

Ernæring

Hver enkelt katt er unik, og hver har sine bestemte ting den liker, misliker og trenger når det gjelder mat. Katter er imidlertid rovdyr, og alle katter trenger minst 41 forskjellige og spesifikke næringsstoffer fra maten. Forholdet mellom disse næringsstoffene vil variere avhengig av alder, livsstil og generell helse, så det er derfor åpenbart at en voksende, energisk kattunge trenger en annen balanse mellom næringsstoffene i kostholdet enn en mindre aktiv, eldre katt. Andre ting å huske på, er å gi katten riktig mengde mat slik at den opprettholder en "ideell kroppstilstand" i samsvar med fôringsretningslinjer, og å ta hensyn til individuelle preferanser med hensyn til våtfôr eller tørrfôr.

Stell

Australian Mist-kattens pels er kort og lettstelt. Som alle katter trenger denne rasen vanlige vaksiner, parasittsjekk og årlige helsekontroller.

Beste katteraser for barn

Denne rasen er ikke kjent for å være en av de beste rasene for barn, men alle katter er forskjellige, og med ordentlig tilvenning vil den likevel kunne leve med barn.

katt

Er dette den rette rasen for deg?

Alle katter har sin egen, unike personlighet, men enkelte instinkter og atferdstrekk er medfødt. Prøv rasevelgeren vår, og finn ut hvilke katteraser som best passer dine preferanser og din livsstil. Hvis du og katten liker de samme tingene vil det vær større sjanse for at dere får et lykkelig og rikt liv sammen

Hva du så kan tenke på

Adopsjon

Det kan være utrolig tilfredsstillende å adoptere en katt fra et dyremottak og tilby den et nytt liv. Det er ange katter som venter på et kjærlig og fast hjem. Hver katt har sin egen historie, og mange har mistet det første hjemmet de hadde. De vil gjerne bli en del av ditt hjem. Dyremottak og omplasseringssentre med godt rykte vil være veldig nøye med å tilpasse riktig person til riktig katt. Staben vil med glede tilby råd og besvare spørsmål du måtte ha.

Finne en god oppdretter

Hvis du har bestemt deg for en rasekatt, er det best å finne en kjent oppdretter. Den viktigste fordelen med å kjøpe en rasekattunge eller -katt er at du vet hvordan den vil se ut og hva slags personlighet den sannsynligvis vil ha. Ta kontakt med veterinæren for mer informasjon om smittsomme sykdommer, genetiske svakheter eller spesielle behov katten måtte ha. Slik vil du være forberedt til å ønske den velkommen hjem.

Ønske katten velkommen hjem

Rett før katten eller kattungen skal komme hjem er du sikkert veldig spent. I løpet av disse siste dagene før ankomst er det mange ting du kan gjøre for å få tiden til gå frem til dagen hvor katten kommer hjem.