Bombay

Bombay

Bombay-katten er middels stor, med en blank knallsvart glinsende pels. Hodet og ørene er forsiktig avrundet, og snuten er bred og kort. De vakre kobber-/gullfargede øynene sitter godt fra hverandre og er svært uttrykksfulle. Kroppen er fast og muskuløs med en sterk og rett rygg. Snuten og kanten rundt øynene er svart, og tredeputene er svarte eller mørkebrune.

  • Leken og nysgjerrig katt
  • Sosial og avhengig katt
  • Svært pratsom katt
  • Katt med gjennomsnittlig kroppsform
  • Krever stell én gang i uken
  • Ikke-allergivennlig rase
  • Trenger uteområder
  • Kan trenge tilvenning for å bo med barn

Opprinnelse

Bombay-katten tilhører asiater-gruppen, og kom til verden da oppdrettere forsøkte å skape en burmeser som ikke hadde godkjente burmeserfarger. I Storbritannia er Bombay-katten en svart utgave av asiateren.

Opprinnelsesland

Storbritannia og USA

Personlighet

Katter i asiater-gruppen er ekstremt vennlige og hengivne. Bombay-katter har unike stemmer, og har tendens til å uttrykke seg ofte. Dette er ikke en vanlig katt

Helse

Bombay-katten lever som regel lenge, og kan holde det gående til godt opp i tenårene. Det finnes ingen kjente sykdommer som er spesielt forbundet med denne rasen, og det er bare et lite antall av denne rasen i Storbritannia.

Ernæring

Hver enkelt katt er unik, og hver har sine bestemte ting den liker, misliker og trenger når det gjelder mat. Katter er imidlertid rovdyr, og alle katter trenger minst 41 forskjellige og spesifikke næringsstoffer fra maten. Forholdet mellom disse næringsstoffene vil variere avhengig av alder, livsstil og generell helse, så det er derfor åpenbart at en voksende, energisk kattunge trenger en annen balanse mellom næringsstoffene i kostholdet enn en mindre aktiv, eldre katt. Andre ting å huske på, er å gi katten riktig mengde mat slik at den opprettholder en "ideell kroppstilstand" i samsvar med fôringsretningslinjer, og å ta hensyn til individuelle preferanser med hensyn til våtfôr eller tørrfôr.

Stell

Bombay-kattens korte pels krever ikke overdrevent stell, men den vil like oppmerksomheten det gir å bli stelt med. Som de fleste korthårede raser tar siameseren veldig godt vare på sin egen pels. Som med alle katter vil det være en fordel å beskytte Bombay-katten mot sykdom gjennom vaksinasjon, og den trenger regelmessig parasittkontroll og årlige helsekontroller hos veterinær.

Beste katteraser for barn

Denne rasen er ikke kjent for å være en av de beste rasene for barn, men alle katter er forskjellige, og med ordentlig tilvenning vil den likevel kunne leve med barn.

katt

Er dette den rette rasen for deg?

Alle katter har sin egen, unike personlighet, men enkelte instinkter og atferdstrekk er medfødt. Prøv rasevelgeren vår, og finn ut hvilke katteraser som best passer dine preferanser og din livsstil. Hvis du og katten liker de samme tingene vil det vær større sjanse for at dere får et lykkelig og rikt liv sammen

Hva du så kan tenke på

Adopsjon

Det kan være utrolig tilfredsstillende å adoptere en katt fra et dyremottak og tilby den et nytt liv. Det er ange katter som venter på et kjærlig og fast hjem. Hver katt har sin egen historie, og mange har mistet det første hjemmet de hadde. De vil gjerne bli en del av ditt hjem. Dyremottak og omplasseringssentre med godt rykte vil være veldig nøye med å tilpasse riktig person til riktig katt. Staben vil med glede tilby råd og besvare spørsmål du måtte ha.

Finne en god oppdretter

Hvis du har bestemt deg for en rasekatt, er det best å finne en kjent oppdretter. Den viktigste fordelen med å kjøpe en rasekattunge eller -katt er at du vet hvordan den vil se ut og hva slags personlighet den sannsynligvis vil ha. Ta kontakt med veterinæren for mer informasjon om smittsomme sykdommer, genetiske svakheter eller spesielle behov katten måtte ha. Slik vil du være forberedt til å ønske den velkommen hjem.

Ønske katten velkommen hjem

Rett før katten eller kattungen skal komme hjem er du sikkert veldig spent. I løpet av disse siste dagene før ankomst er det mange ting du kan gjøre for å få tiden til gå frem til dagen hvor katten kommer hjem.