Cornish Rex

Cornish Rex

Cornish Rex-katter er muskuløse og har en slank og høy kropp. De føles tyngre enn de ser ut. Katten har et langt kileformet hode, flat hodeskalle og store, høye ører. Rasens mest karakteristiske egenskap er den krøllete pelsen som føles fin og myk å ta på. Den krøllete pelsen har ingen dekkhår og skal være bølget og ha et krusete utseende. Værhårene er like krøllete som resten av pelsen. Cornish Rex har en særegen duft som noen eiere beskriver som litt "osteaktig". Pelsen kan ha enhver kombinasjon av farge og mønster.

  • Leken og nysgjerrig katt
  • Vennlig med selvstendig katt
  • Litt pratsom katt
  • Slank og elegant katterase
  • Krever stell én gang i uken
  • Allergivennlig rase
  • Trenger uteområder
  • Kan trenge tilvenning for å bo med barn

Opprinnelse

Cornish Rex-rasen oppstod ved en naturlig mutasjon som ble oppdaget i en kattunge født til en gårdskatt i Cornwall i 1950 – den hadde krøllete pels. Den ble paret tilbake med sin mor, og to kattunger i det resulterende kullet ble født med den krøllete pelsen som nå forbindes med rasen. Devon Rex- og Cornish Rex-rasenes krøllete-hår-mutasjoner er forskjellige. Krysser man Devon Rex-katter og Cornish Rex-katter, får man kull med rett pels!

Opprinnelsesland

England (Cornwall)

Personlighet

Cornish Rex-katter har en skøyeraktig side og en personlighet som nesten kan beskrives som "evig ung"! De er veldig intelligente, liker å leke og elsker å lære nye triks. De vil gjerne leke henteleker i timevis. Selv om dette er livlige katter, har de også roligere stunder der de liker bare å krølle seg opp i et fang. Cornish Rex-katter kan bli raskt kalde og vil alltid søke det varmeste stedet å sove.

Helse

En tilstand knyttet til denne rasen, er hypotrikose – hårtap som fører til skallethet. Den uvanlige pelsen gjør at katten er utsatt for enkelte hudlidelser, inkludert soppinfeksjon.

Ernæring

Hver enkelt katt er unik, og hver har sine bestemte ting den liker, misliker og trenger når det gjelder mat. Katter er imidlertid rovdyr, og alle katter trenger minst 41 forskjellige og spesifikke næringsstoffer fra maten. Forholdet mellom disse næringsstoffene vil variere avhengig av alder, livsstil og generell helse, så det er derfor åpenbart at en voksende, energisk kattunge trenger en annen balanse mellom næringsstoffene i kostholdet enn en mindre aktiv, eldre katt. Andre ting å huske på, er å gi katten riktig mengde mat slik at den opprettholder en "ideell kroppstilstand" i samsvar med fôringsretningslinjer, og å ta hensyn til individuelle preferanser med hensyn til våtfôr eller tørrfôr.

Stell

Cornish Rex-kattens bølgete pels trenger bare minimalt stell. Gummibørster kan brukes til å fjerne døde hår, men vær forsiktig, da overdreven bruk kan skade håret permanent. Katter med blek pels kan trenge solfaktor på ørene i sommermånedene. Som med alle katter anbefales regelmessig vaksinasjon og parasittkontroll.

Beste katteraser for barn

Denne rasen er ikke kjent for å være en av de beste rasene for barn, men alle katter er forskjellige, og med ordentlig tilvenning vil den likevel kunne leve med barn.

katt

Er dette den rette rasen for deg?

Alle katter har sin egen, unike personlighet, men enkelte instinkter og atferdstrekk er medfødt. Prøv rasevelgeren vår, og finn ut hvilke katteraser som best passer dine preferanser og din livsstil. Hvis du og katten liker de samme tingene vil det vær større sjanse for at dere får et lykkelig og rikt liv sammen

Hva du så kan tenke på

Adopsjon

Det kan være utrolig tilfredsstillende å adoptere en katt fra et dyremottak og tilby den et nytt liv. Det er ange katter som venter på et kjærlig og fast hjem. Hver katt har sin egen historie, og mange har mistet det første hjemmet de hadde. De vil gjerne bli en del av ditt hjem. Dyremottak og omplasseringssentre med godt rykte vil være veldig nøye med å tilpasse riktig person til riktig katt. Staben vil med glede tilby råd og besvare spørsmål du måtte ha.

Finne en god oppdretter

Hvis du har bestemt deg for en rasekatt, er det best å finne en kjent oppdretter. Den viktigste fordelen med å kjøpe en rasekattunge eller -katt er at du vet hvordan den vil se ut og hva slags personlighet den sannsynligvis vil ha. Ta kontakt med veterinæren for mer informasjon om smittsomme sykdommer, genetiske svakheter eller spesielle behov katten måtte ha. Slik vil du være forberedt til å ønske den velkommen hjem.

Ønske katten velkommen hjem

Rett før katten eller kattungen skal komme hjem er du sikkert veldig spent. I løpet av disse siste dagene før ankomst er det mange ting du kan gjøre for å få tiden til gå frem til dagen hvor katten kommer hjem.