Egyptisk mau

Egyptisk mau

Egyptisk mau er en elegant katt med et atletisk utseende kjennetegnet av et tilfeldig flekket mønster. Mau-katter sies å ha et unikt "bekymret" uttrykk i ansiktet.

Egyptisk mau
  • Pelslengde Kort
  • Krav til pelsstell Mindre enn én gang i uken
Egyptisk mau
  • Støy Middels
Egyptisk mau
  • Aktivitet Høy

Opprinnelse

Mau er det egyptiske ordet for katt, og denne rasen har en slående likhet med de flekkete kattene man typisk ser i gammel egyptisk kunst. Rasen stammer fra en flekkete katt som ble funnet i Kairo, som sies å ha blitt brakt til Roma i 1953 av en russisk prinsesse. Hun avlet frem en rekke flekkete katter i Italia og flyttet senere til Nord-Amerika, der oppdrettere utviklet den moderne mau-rasen. De karakteristiske merkene på hodet sies å ligne tordivelen, som var en hellig skapning blant de gamle egypterne. Mau-katter ble først importert til Storbritannia så sent som i 1998.

Personlighet

Egyptisk mau er en kjærlig og leken katterase. Den sies å være ekstremt smart og liker å lære triks og gå i bånd. Rasen trives blant leven og oppmerksomhet, og er derfor en ideell familiekatt. Da de er aktive, trenger mau-katter en del stimulans som leker eller kompiser å leke med, spesielt hvis de skal være alene i lengre tid av gangen.

Helse

Egyptisk mau er ikke en vanlig rase, og for tiden foreligger det ingen informasjon om betydelige helseproblemer.

Opprinnelsesland

Egypt/Italia

Ernæring

Stell

Egyptisk mau krever ikke noe spesielt pelsstell, da den korte, fine pelsen pleier seg selv. De vil imidlertid glede seg over å bli børstet med en myk børste, med oppmerksomheten fra eieren dette gir. Som med alle katter anbefales regelmessig vaksinasjon og parasittkontroll