Korat

Korat

Korat-rasen har en kort, glanset og fin pels som ligger tett mot kroppen. Den kommer i bare én farge, som er en nyanse av blå med sølvtupper. Snuten, leppene og potene er mørkeblå eller lavendel. Rasen ligner på russisk blå i utseende, men har en enkelpels i stedet for dobbel pels, har en mer avrundet form og har peridot-grønne snarere enn smaragdfargede øyne. Hodet har en karakteristisk hjerteform med store ører, store øyne og et årvåkent uttrykk. Kroppen er sterk og muskuløs, verken lang som en siamesisk katt, eller kompakt som en britisk korthårskatt.

Korat
  • Pelslengde Kort
  • Krav til pelsstell Mindre enn én gang i uken
Korat
  • Støy Lite
Korat
  • Aktivitet Middels

Opprinnelse

Korat-katten er oppkalt etter en provins i Thailand. I Thailand, der rasen ofte kalles "Si-Sawat" (hell og lykke), var et par Korat-katter en tradisjonell gave til bruden. En korat-katt kan ha vært med i en britisk katteutstilling på 1800-tallet som en blå siameser. Den oppsto først i Amerika på 1950-tallet og kom så til Storbritannia derfra i 1972. Den er en av få raser som bare er tilgjengelige i én farge, i dette tilfellet sølvblå.

Personlighet

Korat-katter har en rolig, vennlig natur, men er veldig intelligente og lekne. De er ideelle husdyr og kan knytte et sterkt bånd til sine menneskelige følgesvenner.

Helse

Korat-katten lever lenge, og en alder på 18 og 19 år er ikke uvanlig. Korat-katter er kjent for å lide av gangliosidose, en arvelig enzymmangel som påvirker nervesystemet og forårsaker lammelse. Det finnes en test for dette, og eiere bør sjekke at oppdretterens katter er testet og er uten dette problemet før man kjøper en kattunge.

Opprinnelsesland

Thailand

Andre navn

Si-Sawat

Ernæring

Hver enkelt katt er unik, og hver har sine bestemte ting den liker, misliker og trenger når det gjelder mat. Katter er imidlertid rovdyr, og alle katter trenger minst 41 forskjellige og spesifikke næringsstoffer fra maten. Forholdet mellom disse næringsstoffene vil variere avhengig av alder, livsstil og generell helse, så det er derfor åpenbart at en voksende, energisk kattunge trenger en annen balanse mellom næringsstoffene i kostholdet enn en mindre aktiv, eldre katt. Andre ting å huske på, er å gi katten riktig mengde mat slik at den opprettholder en "ideell kroppstilstand" i samsvar med fôringsretningslinjer, og å ta hensyn til individuelle preferanser med hensyn til våtfôr eller tørrfôr.

Stell

Korat-rasens korte pels krever ikke noe spesielt stell, men den vil like å bli børstet med en myk børste på grunn av oppmerksomheten dette gir. Som med alle katter anbefales regelmessig vaksinasjon og parasittkontroll.