Korat

Korat

Korat-rasen har en kort, glansfull og fin pels som ligger tett mot kroppen. Den kommer i bare én farge, som er en nyanse av blå med sølvtupper. Snuten, leppene og potene er mørkeblå eller lavendel. Rasen ligner på russisk blå i utseende, men har en enkelpels i stedet for dobbel pels, har en mer avrundet form og har peridot-grønne snarere enn smaragdfargede øyne. Hodet har en karakteristisk hjerteform med store ører, store øyne og et årvåkent uttrykk. Kroppen er sterk og muskuløs, verken lang som en siamesisk katt, eller kompakt som en britisk korthårskatt.

  • Leken og nysgjerrig katt
  • Vennlig med selvstendig katt
  • Stille katt
  • Katt med gjennomsnittlig kroppsform
  • Krever stell én gang i uken
  • Ikke-allergivennlig rase
  • Trenger uteområder
  • Kan trenge tilvenning for å bo med barn

Opprinnelse

Korat-katten er oppkalt etter en provins i Thailand. I Thailand, der rasen ofte kalles "Si-Sawat" (hell og lykke), var et par Korat-katter en tradisjonell gave til bruden. En korat-katt kan ha vært med i en britisk katteutstilling på 1800-tallet som en blå siameser. Den oppsto først i Amerika på 1950-tallet og kom så til Storbritannia derfra i 1972. Den er en av få raser som bare er tilgjengelige i én farge, i dette tilfellet sølvblått.

Opprinnelsesland

Thailand

Andre navn

Si-Sawat

Personlighet

Korat-katter har en rolig, vennlig natur, men er veldig intelligente og lekne. De er ideelle husdyr og kan knytte et sterkt bånd til sine menneskelige følgesvenner.

Helse

Korat-katten lever lenge, og en alder på 18 og 19 år er ikke uvanlig. Korat-katter er kjent for å lide av gangliosidose, en arvelig enzymmangel som påvirker nervesystemet og forårsaker lammelse. Det finnes en test for dette, og eiere bør sjekke at oppdretterens katter er testet og er uten dette problemet før man kjøper en kattunge.

Ernæring

Hver enkelt katt er unik, og hver har sine bestemte ting den liker, misliker og trenger når det gjelder mat. Katter er imidlertid rovdyr, og alle katter trenger minst 41 forskjellige og spesifikke næringsstoffer fra maten. Forholdet mellom disse næringsstoffene vil variere avhengig av alder, livsstil og generell helse, så det er derfor åpenbart at en voksende, energisk kattunge trenger en annen balanse mellom næringsstoffene i kostholdet enn en mindre aktiv, eldre katt. Andre ting å huske på, er å gi katten riktig mengde mat slik at den opprettholder en "ideell kroppstilstand" i samsvar med fôringsretningslinjer, og å ta hensyn til individuelle preferanser med hensyn til våtfôr eller tørrfôr.

Stell

Korat-rasens korte pels krever ikke noe spesielt stell, men den vil like å bli børstet med en myk børste på grunn av oppmerksomheten dette gir. Som med alle katter anbefales regelmessig vaksinasjon og parasittkontroll.

Beste katteraser for barn

Denne rasen er ikke kjent for å være en av de beste rasene for barn, men alle katter er forskjellige, og med ordentlig tilvenning vil den likevel kunne leve med barn.

katt

Er dette den rette rasen for deg?

Alle katter har sin egen, unike personlighet, men enkelte instinkter og atferdstrekk er medfødt. Prøv rasevelgeren vår, og finn ut hvilke katteraser som best passer dine preferanser og din livsstil. Hvis du og katten liker de samme tingene vil det vær større sjanse for at dere får et lykkelig og rikt liv sammen

Hva du så kan tenke på

Adopsjon

Det kan være utrolig tilfredsstillende å adoptere en katt fra et dyremottak og tilby den et nytt liv. Det er ange katter som venter på et kjærlig og fast hjem. Hver katt har sin egen historie, og mange har mistet det første hjemmet de hadde. De vil gjerne bli en del av ditt hjem. Dyremottak og omplasseringssentre med godt rykte vil være veldig nøye med å tilpasse riktig person til riktig katt. Staben vil med glede tilby råd og besvare spørsmål du måtte ha.

Finne en god oppdretter

Hvis du har bestemt deg for en rasekatt, er det best å finne en kjent oppdretter. Den viktigste fordelen med å kjøpe en rasekattunge eller -katt er at du vet hvordan den vil se ut og hva slags personlighet den sannsynligvis vil ha. Ta kontakt med veterinæren for mer informasjon om smittsomme sykdommer, genetiske svakheter eller spesielle behov katten måtte ha. Slik vil du være forberedt til å ønske den velkommen hjem.

Ønske katten velkommen hjem

Rett før katten eller kattungen skal komme hjem er du sikkert veldig spent. I løpet av disse siste dagene før ankomst er det mange ting du kan gjøre for å få tiden til gå frem til dagen hvor katten kommer hjem.