Ocicat

Ocicat

Ocikatt er en mellomstor til stor katt med flekkete pels. Brystet er dypt og bredt, og bena er kraftige og muskuløse. Hodet er kileformet, med en firkantaktig kjeve. De store, brede, duskete ørene bidrar til det ville utseendet. Ocikattens pels er kort og slank med en fløyelstekstur. Flekkene er spredt i et særegent mønster på sidene av kroppen, skuldrene og bakparten, og strekker seg nedover bena og videre til magen. Pannen har den karakteristiske M-stripen. Halen har vekslende flekker og ringer med mørkere farger som slutter med en mørk spiss. Ocikatten kommer i mange farger.

Ocikatt
  • PelslengdeKort
  • Krav til pelsstellMindre enn én gang i uken
Ocikatt
  • StøyMiddels
Ocikatt
  • AktivitetHøy

Opprinnelse

Ocikatt-rasen er en relativt ny katterase som oppstod gjennom eksperimentell parring i USA på 1960-tallet. Oppdretterne prøvde å produsere en siameser med abyssiner-spiss, men produserte i stedet en kattunge med et fantastisk pelslag med gullflekker mot en elfenbensfarget bakgrunn. Den så ut som den ville ozelot, derav navnet Ocikatt. Amerikansk korthår ble introdusert i avlsprogrammet, som ga de vakre sølvfargene, sterk muskulatur og sterke ben. I 1988 kom de første ocikattene til Storbritannia.

Personlighet

Selv om ocikatt har blitt fremavlet for å se ut som en villkatt, gjenspeiler ikke temperamentet dette. Rasen er intelligent og leken, nysgjerrig og vennlig, og kan kreve mye oppmerksomhet. Som alle aktive katter foretrekker den å ha selskap og trives godt rundt sine menneskelige følgesvenner, men hvis man er ute på jobb hele dagen, kan det være lurt med to katter som holder hverandre med selskap.

Helse

Det er ingen arvelige sykdommer rapportert for ocikatt-rasen per i dag.

Opprinnelsesland

Amerika

Andre navn

Oci

Ernæring

Hver enkelt katt er unik, og hver har sine bestemte ting den liker, misliker og trenger når det gjelder mat.  Katter er imidlertid rovdyr, og alle katter trenger minst 41 forskjellige og spesifikke næringsstoffer fra maten. Forholdet mellom disse næringsstoffene vil variere avhengig av alder, livsstil og generell helse, så det er derfor åpenbart at en voksende, energisk kattunge trenger en annen balanse mellom næringsstoffene i kostholdet enn en mindre aktiv, eldre katt. Andre ting å huske på, er å gi katten riktig mengde mat slik at den opprettholder en "ideell kroppstilstand" i samsvar med fôringsretningslinjer, og å ta hensyn til individuelle preferanser med hensyn til våtfôr eller tørrfôr.

Stell