Ragdoll

Ragdoll

Ragdoll-rasen er stor, kraftig og imponerende med særegne merker. Katten er imidlertid ekstremt avslappet og tilbakelent med sitt filledukke-lignende uttrykk. Det brede hodet har en flat topp og er bredt mellom ørene. Rasen har store, dype blå øyne. Kroppen er lang og muskuløs med et bredt bryst, kort hals og robuste ben. Potene er store, runde og duskete, og halen er lang og busket. Ragdoll-kattens pels er silkeaktig og tett, og av middels til lang lengde. På voksne katter skal det være krave og knebukser. Det finnes tre forskjellige pelsmønstre for Ragdoll-rasen, og hvert mønster kommer i fire farger. Det er også en Ragdoll-katt med ekstra hvite merker på bena.

Ragdoll
  • PelslengdeLang
  • Krav til pelsstellEn gang om dagen
Ragdoll
  • StøyLav Aktivitet Lav
Ragdoll
  • AktivitetLav

Opprinnelse

De første ragdoll-kattungene ble født i California på 1960-tallet. De er sannsynligvis et resultat av en parring mellom en hvit perser (hunn) og en birman eller birman-lignende hann. Når katten tas opp, blir den veldig avslappet, og den er like bustete som en filledukke, derav navnet. Det er noen som hevder at dette skyldes en ulykke som kattemoren hadde mens den transporterte kattungene sine, men det er genetisk umulig at virkningene av skader nedarves til senere kull.

Personlighet

Ragdoll-katten er muligens den mest tilbakelente av alle huskatterasene. Disse kattene er i utgangspunktet fornøyde og lite forlangende, og trives i de fleste situasjoner. De har en ekstremt mild og avslappet natur, og er lojale og hengivne kjæledyr. Det finnes en gammel forestilling om at disse kattene er immune mot smerte, men dette er absolutt ikke sant! Deres avslappede natur skyldes en veldig tillitsfull natur, ikke mangel på følelser.

Helse

Ragdoll-rasen er forbundet med en arvelig form for hjertesykdom (hypertrofisk kardiomyopati) som kan føre til hjertesvikt i tidlig alder. Spør oppdretteren om dette dersom du vurderer å kjøpe denne rasen.

Opprinnelsesland

Amerika

Ernæring

Hver enkelt katt er unik, og hver har sine bestemte ting den liker, misliker og trenger når det gjelder mat. Katter er imidlertid rovdyr, og alle katter trenger minst 41 forskjellige og spesifikke næringsstoffer fra maten. Forholdet mellom disse næringsstoffene vil variere avhengig av alder, livsstil og generell helse, så det er derfor åpenbart at en voksende, energisk kattunge trenger en annen balanse mellom næringsstoffene i kostholdet enn en mindre aktiv, eldre katt. Andre ting å huske på, er å gi katten riktig mengde mat slik at den opprettholder en "ideell kroppstilstand" i samsvar med fôringsretningslinjer, og å ta hensyn til individuelle preferanser med hensyn til våtfôr eller tørrfôr

Stell

Ragdoll trenger regelmessig stell slik at den vakre pelsen holdes i god stand. Hvis katten stelles helt fra den er liten, blir den raskt vant til det og nyter oppmerksomheten det gir. Daglig stell vil forhindre oppbygging av knuter og den påfølgende kampen for å fjerne floker fra en forsømt pels. Som med alle katter anbefales helsekontroller, vaksinasjon og parasittkontroll.