Singapura

Singapura

Singapura ser ut som en liten abyssiner. Hodet er avrundet med en markert værhårspute og en kort, bred snute. Ørene er store og dypt innhulet. Øynene er store og mandelformede, litt skrå og vidåpne. Selv om dette er små katter, er kroppen kompakt og muskuløs. Halen er slank med en butt tupp. Pelsen er kort og glatt med bånd av svart, brun eller elfenben i hvert hår. Hårene er mørkere på ryggen, halen og bena. Brystet og magen har en blek elfenbensfarge. Øynene kan være hasselbrune, grønne eller gule, med svarte linjer rundt.

  • Leken og nysgjerrig katt
  • Vennlig med selvstendig katt
  • Litt pratsom katt
  • Slank og elegant katterase
  • Krever stell én gang i uken
  • Ikke-allergivennlig rase
  • Trenger uteområder
  • Kan trenge tilvenning for å bo med barn

Opprinnelse

Singapura stammer opprinnelig fra Singapore, og navnet betyr Lion City, det lokale malaysiske navnet på øya. Det ble kjent som "avløpskatten" på grunn av sin vane for å sove i avløp og oppholde seg i rennesteinen. Dette er også grunnen til kattens lille størrelse, singapura-katten er verdens minste katterase. Singapura antas å ha eksistert i ca. 300 år og stammer fra katter fra hele verden som ankom Singapore ombord på skip, hvorpå de paret seg med de lokale villkattene. Myndighetene anså dem for å være skadedyr og reduserte populasjonen regelmessig. I 1974 var utryddingen så utbredt at bare tre katter fra Singapura-rasen overlevde, og disse kattene ble eksportert til Amerika sammen med en fjerde som ble funnet i 1980. Fra disse fire kattene ble den anerkjente rasen grunnlagt. Den første singapura-katten ble importert til Storbritannia i 1989, og de øker nå raskt i popularitet.

Opprinnelsesland

Singapore

Personlighet

Singapura er veldig kjærlig og vennlig, men i motsetning til sine orientalske slektninger har den en veldig stille stemme og er mer reservert. Singapura-katter elsker menneskelig selskap, og de liker godt å sitte på fanget eller på skulderen; de synes å elske varmen. De synes å foretrekke å være over bakken og vil ofte finne en plass som gir dem god utsikt, som i toppen av bokhyller eller garderobeskap. De er aktive, livlige og alltid villige til å leke. De lærer raskt og er nysgjerrige og skøyeraktige.

Helse

Per i dag er det ingen rapporterte problemer med denne rasen. Som alle katter vil det være en fordel å beskytte singapura-katter mot sykdom gjennom vaksinasjon, og de trenger regelmessig parasittkontroll og årlige helsekontroller hos veterinær.

Ernæring

Hver enkelt katt er unik, og hver har sine bestemte ting den liker, misliker og trenger når det gjelder mat. Katter er imidlertid rovdyr, og alle katter trenger minst 41 forskjellige og spesifikke næringsstoffer fra maten. Forholdet mellom disse næringsstoffene vil variere avhengig av alder, livsstil og generell helse, så det er derfor åpenbart at en voksende, energisk kattunge trenger en annen balanse mellom næringsstoffene i kostholdet enn en mindre aktiv, eldre katt. Andre ting å huske på, er å gi katten riktig mengde mat slik at den opprettholder en "ideell kroppstilstand" i samsvar med fôringsretningslinjer, og å ta hensyn til individuelle preferanser med hensyn til våtfôr eller tørrfôr.

Stell

Singapura-katter har en kort, tettsittende pels som ikke krever særlig mye stell. De vil imidlertid sette pris på å bli børstet med en myk børste og oppmerksomheten som følger med.

Beste katteraser for barn

Denne rasen er ikke kjent for å være en av de beste rasene for barn, men alle katter er forskjellige, og med ordentlig tilvenning vil den likevel kunne leve med barn.

katt

Er dette den rette rasen for deg?

Alle katter har sin egen, unike personlighet, men enkelte instinkter og atferdstrekk er medfødt. Prøv rasevelgeren vår, og finn ut hvilke katteraser som best passer dine preferanser og din livsstil. Hvis du og katten liker de samme tingene vil det vær større sjanse for at dere får et lykkelig og rikt liv sammen

Hva du så kan tenke på

Adopsjon

Det kan være utrolig tilfredsstillende å adoptere en katt fra et dyremottak og tilby den et nytt liv. Det er ange katter som venter på et kjærlig og fast hjem. Hver katt har sin egen historie, og mange har mistet det første hjemmet de hadde. De vil gjerne bli en del av ditt hjem. Dyremottak og omplasseringssentre med godt rykte vil være veldig nøye med å tilpasse riktig person til riktig katt. Staben vil med glede tilby råd og besvare spørsmål du måtte ha.

Finne en god oppdretter

Hvis du har bestemt deg for en rasekatt, er det best å finne en kjent oppdretter. Den viktigste fordelen med å kjøpe en rasekattunge eller -katt er at du vet hvordan den vil se ut og hva slags personlighet den sannsynligvis vil ha. Ta kontakt med veterinæren for mer informasjon om smittsomme sykdommer, genetiske svakheter eller spesielle behov katten måtte ha. Slik vil du være forberedt til å ønske den velkommen hjem.

Ønske katten velkommen hjem

Rett før katten eller kattungen skal komme hjem er du sikkert veldig spent. I løpet av disse siste dagene før ankomst er det mange ting du kan gjøre for å få tiden til gå frem til dagen hvor katten kommer hjem.