Snowshoe

Snowshoe

Snowshoe-katten er en mellomstor rase som kombinerer kraftigheten til amerikansk korthår med den slanke elegansen til siamesere. Hodet er en avrundet trekant, øynene er store og skrå, og de store, spisse ørene sitter bredt fra hverandre. Kroppen er lang og atletisk, og pelsen er kort og skinnende med masken, ørene, bena og halen mye mørkere enn kroppen. Snowshoe-katter kommer i blå, selbrune, lilla og sjokoladefargede varianter, og de hvite områdene dekker mindre enn en tredjedel av katten. Øynene til snowshoe er dyp blå.

Snowshoe
  • PelslengdeKort
  • Krav til pelsstellMindre enn én gang i uken
Snowshoe
  • StøyMiddels
Snowshoe
  • AktivitetHøy

Opprinnelse

Snowshoe-katten har fått navnet sitt fra de karakteristiske hvite potene. Snowshoe er en amerikansk rase som oppstod fra en krysning mellom siameser og amerikansk korthår på 1960-tallet. Snowshoe-katten har punkter i siamesisk stil og hvite poter og hvite flekker. Snowshoe-kattunger fødes helhvite og begynner først å få farger og merker etter flere uker. Ingen kattunger har de samme merkene. Denne rasen øker i hele Amerika, men er fortsatt sjelden andre steder.

Personlighet

Snowshoe-katten er et intelligent dyr som elsker å være rundt mennesker. Den er høylytt, men ikke så høylytt som siamesere, og den snakker i stedet med en myk, melodisk stemme. De trenger selskap, så hvis du er ute hele dagen, kan dette kanskje løses med å ha to katter sammen. De er lekne og kan læres å hente ting, og de trenger leker og spill som underholdning. Snowshoe-katter liker også vann, spesielt rennende vann, og kan til og med svømme fra tid til annen. De er veldig aktive og har en kjærlighet for stolper og høye steder.

Helse

Ingen vanlige arvelige problemer har blitt identifisert for rasen, men Snowshoe er imidlertid ikke vanlig utenfor USA. Som alle katter vil det være en fordel å beskytte snowshoe mot sykdom gjennom vaksinasjon, og de trenger regelmessig parasittkontroll og årlige helsekontroller hos veterinær.

Opprinnelsesland

Amerika

Ernæring

Hver enkelt katt er unik, og hver har sine bestemte ting den liker, misliker og trenger når det gjelder mat. Katter er imidlertid rovdyr, og alle katter trenger minst 41 forskjellige og spesifikke næringsstoffer fra maten. Forholdet mellom disse næringsstoffene vil variere avhengig av alder, livsstil og generell helse, så det er derfor åpenbart at en voksende, energisk kattunge trenger en annen balanse mellom næringsstoffene i kostholdet enn en mindre aktiv, eldre katt. Andre ting å huske på, er å gi katten riktig mengde mat slik at den opprettholder en "ideell kroppstilstand" i samsvar med fôringsretningslinjer, og å ta hensyn til individuelle preferanser med hensyn til våtfôr eller tørrfôr.

Stell

Snowshoe krever ikke spesielt mye pelsstell, men vil sette pris på oppmerksomheten som følger med.