Snowshoe

Snowshoe
Snowshoe-katten er en mellomstor rase som kombinerer kraftigheten til amerikansk korthår med den slanke elegansen til siamesere. Hodet er en avrundet trekant, øynene er store og skrå, og de store, spisse ørene sitter bredt fra hverandre. Kroppen er lang og atletisk, og pelsen er kort og skinnende med masken, ørene, bena og halen mye mørkere enn kroppen. Snowshoe-katter kommer i blå, selbrune, lilla og sjokoladefargede varianter, og de hvite områdene dekker mindre enn en tredjedel av katten. Øynene til snowshoe er dyp blå.
  • Leken og nysgjerrig katt
  • Sosial og avhengig katt
  • Litt pratsom katt
  • Katt med gjennomsnittlig kroppsform
  • Krever daglig stell av pelsen
  • Ikke-allergivennlig rase
  • Trenger uteområder
  • Kan trenge tilvenning for å bo med barn

Opprinnelse

Snowshoe-katten har fått navnet sitt fra de karakteristiske hvite potene. Snowshoe er en amerikansk rase som oppstod fra en krysning mellom siameser og amerikansk korthår på 1960-tallet. Snowshoe-katten har punkter i siamesisk stil og hvite poter og hvite flekker. Snowshoe-kattunger fødes helhvite og begynner først å få farger og merker etter flere uker. Ingen kattunger har de samme merkene. Denne rasen øker i hele Amerika, men er fortsatt sjelden andre steder.

Opprinnelsesland

Amerika

Personlighet

Snowshoe-katten er et intelligent dyr som elsker å være rundt mennesker. Den er høylytt, men ikke så høylytt som siamesere, og den snakker i stedet med en myk, melodisk stemme. De trenger selskap, så hvis du er ute hele dagen, kan dette kanskje løses med å ha to katter sammen. De er lekne og kan læres å hente ting, og de trenger leker og spill som underholdning. Snowshoe-katter liker også vann, spesielt rennende vann, og kan til og med svømme fra tid til annen. De er veldig aktive og har en kjærlighet for stolper og høye steder.

Helse

Ingen vanlige arvelige problemer har blitt identifisert for rasen, men Snowshoe er imidlertid ikke vanlig utenfor USA. Som alle katter vil det være en fordel å beskytte snowshoe mot sykdom gjennom vaksinasjon, og de trenger regelmessig parasittkontroll og årlige helsekontroller hos veterinær.

Ernæring

Hver enkelt katt er unik, og hver har sine bestemte ting den liker, misliker og trenger når det gjelder mat. Katter er imidlertid rovdyr, og alle katter trenger minst 41 forskjellige og spesifikke næringsstoffer fra maten. Forholdet mellom disse næringsstoffene vil variere avhengig av alder, livsstil og generell helse, så det er derfor åpenbart at en voksende, energisk kattunge trenger en annen balanse mellom næringsstoffene i kostholdet enn en mindre aktiv, eldre katt. Andre ting å huske på, er å gi katten riktig mengde mat slik at den opprettholder en "ideell kroppstilstand" i samsvar med fôringsretningslinjer, og å ta hensyn til individuelle preferanser med hensyn til våtfôr eller tørrfôr.

Stell

Snowshoe krever ikke spesielt mye pelsstell, men vil sette pris på oppmerksomheten som følger med.

Beste katteraser for barn

Denne rasen er ikke kjent for å være en av de beste rasene for barn, men alle katter er forskjellige, og med ordentlig tilvenning vil den likevel kunne leve med barn.

katt

Er dette den rette rasen for deg?

Alle katter har sin egen, unike personlighet, men enkelte instinkter og atferdstrekk er medfødt. Prøv rasevelgeren vår, og finn ut hvilke katteraser som best passer dine preferanser og din livsstil. Hvis du og katten liker de samme tingene vil det vær større sjanse for at dere får et lykkelig og rikt liv sammen

Hva du så kan tenke på

Adopsjon

Det kan være utrolig tilfredsstillende å adoptere en katt fra et dyremottak og tilby den et nytt liv. Det er ange katter som venter på et kjærlig og fast hjem. Hver katt har sin egen historie, og mange har mistet det første hjemmet de hadde. De vil gjerne bli en del av ditt hjem. Dyremottak og omplasseringssentre med godt rykte vil være veldig nøye med å tilpasse riktig person til riktig katt. Staben vil med glede tilby råd og besvare spørsmål du måtte ha.

Finne en god oppdretter

Hvis du har bestemt deg for en rasekatt, er det best å finne en kjent oppdretter. Den viktigste fordelen med å kjøpe en rasekattunge eller -katt er at du vet hvordan den vil se ut og hva slags personlighet den sannsynligvis vil ha. Ta kontakt med veterinæren for mer informasjon om smittsomme sykdommer, genetiske svakheter eller spesielle behov katten måtte ha. Slik vil du være forberedt til å ønske den velkommen hjem.

Ønske katten velkommen hjem

Rett før katten eller kattungen skal komme hjem er du sikkert veldig spent. I løpet av disse siste dagene før ankomst er det mange ting du kan gjøre for å få tiden til gå frem til dagen hvor katten kommer hjem.