Å fôre en innekatt

Siden innekatter ikke har de samme mulighetene som utekatter til å få mosjon, kan det være vanskelige for dem å holde seg i form.
Å fôre en innekatt
Å fôre en innekatt
Å fôre en innekatt

Selv om kjæledyret ditt bor i hyggelige omgivelser, har de begrenset plass til å strekke på beina innendørs. En mindre aktiv livsstil kan føre til at noen innekatter sliter med å opprettholde en naturlig slank kropp, og har større risiko for å utvikle helseproblemer som fedme eller diabetes.

Å ha en nøye rutine for fôring og holde katten aktiv er de to nøkkelfaktorene for å holde katten så frisk og rask som mulig. Følg tipsene våre om det du kan gjøre for å holde katten i tipp-topp form.

Hvordan bør du fôre en innekatt?

Siden katter er naturlige småspisere, kan de gjerne ta seg noen biter tørrfôr i løpet av dagen hvis det er satt ut til dem. (Våtfôr vil bli dårlig og bør ikke stå ute.) Det kan være vanskelig å holde oversikt over hva katten har spist, særlig hvis du lar fôret stå ute. For å unngå å overfôre den, mål opp hvert måltid etter serveringsinstruksjonene på emballasjen.

Katter kan også venne seg til å få flere små, oppmålte måltider om dagen, hvis det passer rutinen din bedre. Hvis du foretrekker å gjøre det på denne måten, kan du gi katten flere små måltider i løpet av dagen for å holde energinivået oppe, men unngå vektøkning.

Å måle opp porsjonene er enda viktigere hvis katten allerede er noen kilo for tung og må gå på diett. Husk at før du gjør endringer i kattens fôringsrutiner, bør du vurdere kroppstilstanden og rådføre deg hos veterinæren – å bruke kroppstilstandsverktøyet vårt vil fastslå om katten er overvektig, og veterinæren kan gi deg råd om hvordan du forsiktig bør endre på fôringsrutinen.

orange food icon

Å måle opp porsjonene er enda viktigere hvis katten allerede er noen kilo for tung og må gå på diett.

cat on tiles

Det finnes mat som er spesielt utviklet for innekatter, og som sørger for at kjæledyret ditt får alle næringsstoffene det trenger. Disse spesielle diettene har de følgende fordelene som gjør dem best egnet til innekatter:

cat icon

Høyt proteinnivå og lavere kalorinivå for å hjelpe katten å holde seg slank.

Et nøye balansert nivå av essensielle mineraler som hjelper med å redusere risikoen for helseproblemer, som f.eks urinveisproblemer.

De er fulle av næringsstoffer som er nødvendige for å opprettholde frisk hud og pels.

Høyt nivå av ufordøyelig fiber som hjelper med å forebygge hårballer ved å få hår som svelges til lettere å passere gjennom fordøyelsessystemet.

Spesielle fermenterbare fibre som virker sammen med bakteriene i kattens mage, og reduserer vond lukt på avføringen.

Lettfordøyelige ingredienser hjelper med å danne mindre, mer solide ekskrementer som er lettere for katten å kvitte seg med, og lettere å fjerne for deg.

Det er fortsatt like viktig å sørge for at innekatten har rikelig med rent drikkevann.

Så snart du har laget en effektiv fôringsrutine for din pelskledde venn, er det tid for å tenke på mosjon.

Mosjon for innekatter

Mosjon for innekatter er viktig – du kan oppmuntre den til å være aktiv ved å sørge for at den har det gøy mens den beveger seg. Det er flere ting du kan gjøre for at treningen skal være morsom for katten – og du kan også delta.

  • Sett av tid til å leke hver dag – å rulle en ball eller vifte med en lekestang vil holde katten i bevegelse, og inkluderer deg også i treningsopplegget.
  • Klatre- og kloretårn gir katten nye høyder å bestige og tilfredsstiller utforskertrangen.
  • Legg noe av det tildelte fôret i en godbitball, slik at katten må leke med ballen for å få fôret ut.
  • Legg fôr øverst i trappa eller på toppen av klatretårnet – du vil bli overrasket over hvor klatrevillig katten er hvis den får en godbit i retur!
  • Vurder mulighetene for å la katten utforske omgivelsene ute. En lekegrind, inngjerdet hage eller en liten tur i bånd kan hjelpe katten med å få daglig mosjon.
  • Med litt hjelp fra deg kan innekatten bli glad og frisk og ha det like morsomt som en utekatt.