Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Velge en valp

Velge en valp

Hver valp er spesiell på sin egen måte, men det er mye du kan gjøre for å sikre at valpen du velger er den rette for deg. Hvilken rase passer best for deg og ditt miljø? Bør du redde en valp som trenger et hjem eller hente en hund fra en anerkjent oppdretter? Finn ut dette og mer ved må velge et avsnitt nedenfor.

Hver valp er spesiell på sin egen måte, men det er mye du kan gjøre for å sikre at valpen du velger er den rette for deg. Hvilken rase passer best for deg og ditt miljø? Bør du redde en valp som trenger et hjem eller hente en hund fra en anerkjent oppdretter? Finn ut dette og mer ved må velge et avsnitt nedenfor.

Choisis une option...

Spørsmål som bør vurderes

Dere har diskutert det sammen og tatt avgjørelsen om å bringe en hund inn i familien. Nå er det på tide å velge din nye familiehund, men hvor bør du begynne? Å velge en ny familiehund fra et anerkjent omplasseringssenter kan være en utrolig givende opplevelse. Muligheten til å elske en hund som tidligere har blitt mishandlet og se ham vokse, full av selvtillit og liv er et ordentlig privilegium for hele familien.

Etterspørselen etter valper på disse sentrene kan imidlertid være utrolig høy og hvis du bestemmer deg for å bringe en eldre hund inn i hjemmet, må du sørge for å tilbringe tid med senterets ansatte for å sikre at du får en hund som er den rette for deg og familien.

Å velge en valp fra en registrert oppdretter kan være et enklere alternativ, men sørg for at du forsker på dette først og bare velger anerkjente oppdrettere som er en del av en akkreditert ordning.

Når du skal velge hvilket kjønn kjæledyret skal ha, må du ta en avgjørelse som angår hele familien. Noen eiere mener at hannhunder er mer selvstendige enn tisper, og det er noe som tyder på at hannhunder kan være vanskeligere å trene (dette kan særlig være tilfelle i forbindelse med vaktraser). Tisper, derimot, kan være mer kjærlige (selv om noen insisterer på at de er mer reservert enn sine mannlige motparter). Ukastrete hunder av hvert kjønn kan faktisk være problematiske. Hvis du trenger ytterligere råd eller informasjon bør du derfor ta kontakt med en dyrlege eller ekspert på hundeatferd.

Hunder finnes i alle former og størrelser, fra vennlige, reflekterte giganter som Berner Sennenhund til den entusiastiske begeistringen din en Jack Russell – og alle har sin egen karakter og temperament. Enten du er på utkikk etter en stolt ren rasehund eller en lystig kjøter av blandet rase kjøter, krever forskjellige hunder varierende grader av omsorg og oppmerksomhet. Derfor er det viktig for dere begge at du tar den riktige avgjørelsen. Hunden din vil være et viktig og elsket innslag i familielivet i et tiår eller mer. Ta deg derfor tid til å foreta grundig forskning før du bestemmer deg for hvilket dyr som passer til din familie.

Å velge å bringe en fullblods hund eller rasehund inn i hjemmet kan være det mer forutsigbare alternativet. Ved å velge en bestemt rase kan du være ganske sikker på hvor store de kommer til å bli og til og med hva slags karakter de vil utvikle. Men vær advart: Enkelte rasehunder kan være mer mottakelige for arvelige sykdommer.

Dyr av blandet rase er derimot unike og muntre. Det faktum at du ikke helt vet hva du kommer til å få kan være en del av moroa ved å lære det nye kjæledyret å kjenne.

Hunder er fantastiske kjæledyr. Lojale, intelligente og hengivne – de er bestevennen som barna vil elske under oppveksten, samt en konstant følgesvenn som ønsker deg velkommen hjem dag etter dag, med en våt, hårete klem og en ivrig logrende hale. Hunder er imidlertid ikke bare morsomme å være sammen med, deres betingelsesløse kjærlighet gir varme til hvert enkelt hjem og det tar ikke lang tid før du ikke kan forestille deg familien uten hunden. Bare tenk på alle de lange, eventyrfylte gåturene du kan ta sammen med familien, der du løper over sanddyner for så å plaske lykkelig i sjøen. Ikke rart at hundeeiere ofte er lykkeligere og sunnere en de som ikke har kjæledyr!