Nødvendigheter for valper | Valpens hjørne | PURINA® Friskies®

Nødvendigheter for valper

Nødvendigheter for valper

Nødvendigheter for valper

Tiden er kommet for å ta med valpen hjem og familien venter spent på den nye ankomsten. For at det nye kjæledyret ditt skal kunne tilpasse seg sitt nye hjem, trenger det visse nødvendigheter som vil hjelpe dem med å tilpasse seg sitt nye liv.

Valper trenger å føle seg trygge, sikre og komfortable i sitt nye hjem. Du må derfor sørge for at de har et rolig og kjent sted der de kan spise og drikke, et varmt og komfortabelt sted å sove, leker å leke med og bånd som sitter komfortabelt og hjelper dem med å lære og utvikle seg under oppveksten.

Choisissez une activité...
blanket

Teppe

Et teppe kan utføre flere funksjoner for hunden: Det kan være en bærbar seng som lar hunden legge seg komfortabelt ned i alle rom eller bak i bilen, eller det kan være en sutteklut med en kjent lukt og tekstur som gjør at han kan bevare følelsen av ro når du går til uvanlige steder.

Velg et tykt, slitesterkt teppe som ikke er så stort at du ikke kan brette det sammen og enkelt ta deg med deg hvor som helst, men som heller ikke er så lite at han raskt vil vokse ut av det.

collar

Et godt halsbånd

Valpens halsbånd er en viktig gjenstand som han vil ha på seg i flere år fremover. Påse derfor at det er så komfortabelt som mulig. Et godt halsbånd bør ideelt sett være laget av lett nylon eller lær og ha betydelig ledig plass som det nye familiemedlemmet kan vokse inn i. Husk også at du kanskje må erstatte dette båndet etter hvert som valpen vokser.

Du måler størrelsen på valpens halsbånd ved å måle nakken hans og deretter legge til 5 cm. Som en komfortabel veiledning, bør du være i stand til å enkelt føre to fingre mellom halsbåndet valpens nakke. Du må naturligvis heller ikke glemme å løsne halsbåndet hans regelmessig under oppveksten.

Fetch ball

Sengeplassering

Når du henter valpen, er hvor valpen skal sove den første viktige avgjørelsen du må gjøre. Valper kan sove i opptil 14 timer i døgnet, og de fleste liker å ha en tettsittende liten hule å gjemme seg bort i. Mange familier velger derfor å bruke et valpebur som seng de første månedene med hustrening.

Med riktig oppmuntring og akklimatisering kan et bur fort bli en/et trygg havn og fristed for valpen. Legg buret i et rolig og varmt hjørne, unna trekk og legg leker i buret for å gjøre det mer moro for ham og gi alltid valpen ros når han går inn i buret. Å legge en hundekurv i buret vil også oppmuntre din nye venn til gjenkjenne dette som hans riktige soveplass. Hundekurver er mindre enn hundesenger av full størrelse og gjør at det nye kjæledyret ditt fortsetter å føle seg komfortabel og trygg.

food-k

Denne rette maten

Måltider er utrolig viktig for en ny valp, og det første året spiser de mye! Heldigvis har vi et matprodukt som vil passe valpens alder og energinivå, uansett, hunderase eller type. Full av næring og vitaminer som en voksende hund trenger – gir du valpen FRISKIES kan du fortsette å glede deg over hans sunne lekenhet uten å måtte bekymre deg over kostholdet.

grooming-kit

Pelsstell

Regelmessig pelsstell er svært viktig for sunnheten og glansen til pelsen til en ung hund. Du bør derfor prøve å komme inn i en rutine når det gjelder stell av valpens pels så fort som mulig.

Det er bokstavelig talt tusenvis av produkter på markedet for å holde pelsen til det nye familiemedlemmet glatt og skinnende, fra sjampo til dedikerte pelsbørster. Hva valpen trenger er avhengig av pelsen hans. Søk råd fra dyrlegen eller oppdretteren om hvilke produkter som passer best til valpens behov.

lead

Om hundebånd

Valpebånd finnes i hundrevis av forskjellige stiler og materialer. Noen er lange, noen er korte og noen kan trekkes tilbake. Hvilket bånd du velger er helt og holdent en smakssak – selv om størrelsen på hunden vil spille en rolle i denne avgjørelsen. Når man trener en ung valp anses likevel et bånd på seks fot å være ideelt både for trening og å gå tur med den nye valpen.

toys

Tygging

Unge hunder elsker å tygge og hver nye valp gjennomgår en fase der han tygger på alt han kommer over. Dette er nødvendig for at sunne tenner skal vokse og hjelper dessuten det nye kjæledyret med å slappe av og sovne.

Valpetenner ser ut til å trenge ulike teksturer til ulike tider av veksten. Det er en god idé å holde et øye med hva den lille vennen din har spesielt sans for å tygge på og prøve å finne trygge leker for ham med en lignende tekstur.

water-bowl

Vannskål

Måltider er veldig viktig for en ung valp. De vokser mye i løpet av sitt første leveår, og kan lett forbrenne dobbelt så mange kalorier som en voksen hund. Derfor er det viktig at det nye familiemedlemmet kommer inn i en god rutine når det gjelder måltider.

Mat og vannskåler av god kvalitet hjelper med dette. Disse bør være laget av metall eller keramikk og må holdes rene og vaskes med jevne mellomrom. Det er også en god idé å starte med mindre valpeskåler og gradvis erstatte dem med større skåler etter hvert som det nye familiemedlemmet vokser.