En valp ankommer huset
En valp ankommer huset
En valp ankommer huset

En valp ankommer huset

Valper er søte og bedårende skapninger som krever en del tålmodighet, tid og engasjement fra sine eiere.

Hvis du planlegger å skaffe deg hund bør du tenke nøye over om du er klar til å påta deg ansvaret for et nytt familiemedlem i over 10 år. Det er viktig at hunden får nok mosjon og aktiviteter som passer til rasen. Valper trenger disiplin og tålmodighet, særlig i løpet av de første månedene med trening. Det følger også mange kostnader med en hund: Hundefôr, tilbehør, forsikring, veterinærbesøk og pelsklipp kan medføre en god del utgifter.

Velg en passende valp med omhu

Hvis du etter nøye vurdering har bestemt deg for å skaffe en valp, har du et fantastisk liv i vente sammen med den nye følgesvennen din og det nye medlemmet av familien. Når du har valgt rasen som passer best til livssituasjonen din, kan letingen etter en valp begynne. Du kan vanligvis få se valpene når de er omtrent seks uker gamle. Hvis du faller for en bestemt valp, bør du sjekke at pelsen ser normal ut, øynene er klare, ørene er rene og nesen fuktig og kald. Valpen bør også reagere på plutselige lyder og være oppmerksom og nysgjerrig på omgivelsene. Kjøp aldri en valp kun via nettet, men velg en oppdretter med godt omdømme. Når du velger deg en valp bør du se etter en som har en utadvent og vennlig personlighet. Se alltid på valpens mor for å vurdere personligheten og den fysiske tilstanden hennes.

En valp ankommer huset

Alt klart for valpen

Når du har valgt ut din fremtidige hund, bør du spørre oppdretteren om de vil ta seg av vaksinasjoner og parasittsjekk før hunden flytter til sitt nye hjem. Hvis ikke bør du bestille time hos veterinæren på forhånd. Skaff deg noen leker som passer til valper, en lav mat- og drikkeskål og valpefôr av god kvalitet. Reserver et område i huset til valpen, hvor den kan føle seg trygg og komfortabel. Plasser ikke hundens seng på et sted med trekk, eller i nærheten av en varmtvannsbereder.

Ha nok tid til et nytt familiemedlem

De fleste valper kan forlate moren ved 8 til 12 ukers alder. Valpen sosialiseres best når den er under 15 uker, derfor bør du sørge for å sette av mye tid med valpen, særlig i løpet av de første ukene etter at den har flyttet inn. Når valpens vaksinasjoner er i orden kan du ta den med deg overalt og lære den nye ting. Nyt tiden du har sammen med valpen, for den vokser fort. Litt etter litt blir valpen en viktig del av familien, og du vil snart ikke lenger kunne forestille deg hvordan livet var uten hunden. Heldigvis har dere mange gode år foran dere!

Velg et fôr som har blitt utviklet for hundens behov

Velg et fôr som har blitt utviklet for hundens behov

Hunden din er unik og har spesielle ernæringsmessige behov – velg et fôr som passer til hundens størrelse og livsstil.


Oppdag serien