Sjekkliste for hund på reisefot

Det er ingen grunn til å la hunden være hjemme hvis du skal på ferie. Hunden kan faktisk være flott reisefølge, og da det finnes mange hundevennlige hoteller og ferier i ulike land, er vi sikre på at dere vil få en flott ferie sammen!
Sjekkliste for hund på reisefot
Sjekkliste for hund på reisefot
Sjekkliste for hund på reisefot

Det er lettest å reise på ferie med hunden hvis du klargjør alt i god tid før avreise. Innkvartering, reisemåte og papirarbeid kan ordnes flere måneder i forveien noe som sikrer mindre stress og mer moro for dere begge.

Det er selvsagt ikke sikkert at du tar med deg hunden til utlandet og at du reiser til et sted ikke langt fra der dere bor. I så fall vil det være enklere. Uansett om du drar på ferie med hunden din hjemme eller i utlandet finnes det nå mange hundevennlige hoteller og innkvarteringsmuligheter til enhver smak og lommebok. Hunden kan også ha glede av en treningsferie, hvor dere kan nyte hundeaktiviteter og sport med andre hundeelskere under veiledning fra en kvalifisert trener.

Hvis du vurderer å dra til utlandet med hunden din må du vurdere et hundepass, vaksiner og eventuelle reiseregler. Ta en titt på artikkelen vår om å ta hunden med på fly hvis du vil reise enda lenger!

Ha en behagelig reise med hunden din

dalmatian in car

Ved å huske på noen få enkle ting kan du forenkle ferieturen med hunden. Gjør i stand hundekassen og sørg for at du har tenkt på alt som står på listen nedenfor. Når du har gjort alt kan du glede deg til turen.

  1. Venn valpen til bilkjøring fra den er så ung som mulig. Dette vil sikre at reising forårsaker mye mindre stress. Venn hunden til å bruke bilen med godbiter, leker og masse oppmuntring!
  2. Hunden kan miste store mengder kroppsvæske gjennom pesing, så ta med deg en skål og mange flasker vann slik at den opprettholder væskeinntaket.
  3. Husk å ta med deg tilstrekkelig med plastposer som du bruker når hunden gjør i fra seg. Den vil ha de samme behovene som vanlig, også på tur.
  4. Uansett om du reiser med tog, båt eller fly vil en hundebag være et viktig tilbehør, spesielt hvis du har en bil uten et stort og sikkert bagasjerom. Begynn å lete tidlig for å finne den som passer best.
  5. Rådfør deg med fly- eller togselskapet om hundebagstørrelser og -krav, da disse kan variere avhengig av hundens vekt og høyde. Dette vil hjelpe deg med å unngå stress i siste liten!
  6. Hvis hunden din ikke er vant til en hundebag, bør du bruke flere uker på å introdusere denne før du reiser. La den stå åpen og tilgjengelig fylt med mykt sengetøy og en bortgjemt godbit fra tid til annen.
  7. Sørg for at innkvarteringen er hundevennlig, og hvis du overnatter i et hjem må du sjekke at det finnes toalettmuligheter for hunden din.
  8. Husk å sjekke om det finnes andre kjæledyr (enten på reisefot eller på reisemålet ) som kan virke inn på hundens atferd. Vil hunden din vil for eksempel løpe etter B&B-eierens katt, eller bjeffe på hunder dere reiser sammen med?
  9. Før du drar på ferie med hunden din, særlig med fly, må du ta den med til en helsesjekk hos veterinæren først. Ikke alle kjæledyr vil kunne takle alle typer transport og for enkelte kan det være altfor stressende.

For å gjøre det enklere for hunden å reise utenlands med deg , kan du lese mer om regler og lovverk som regjeringen har utarbeidet.

For Norge, ta kontakt med Mattilsynet: Slik reiser du med kjæledyret ditt

green dog

La hunden være hjemme

Det er selvsagt ikke alle hunder som egner seg til å reise: hvis den er aldrende, syk eller tidligere har opplevd engstelse ved innesperring eller hundereise, bør du vurdere å la den være hjemme med en pålitelig hundepasser eller på kennel.

Det er best for dere begge at du begynner med å lese om hundepass og dagpass.

For å finne en hundepasser eller en kennel, eller for å se etter hundevennlig innkvartering kan du søke på Internett.

Uansett om hunden din drar på ferie med deg eller blir hjemme, må du alltid tenke på hva som er best for den. Så lenge den har det bra vil du få en fin ferie!