Atferd og trening

Atferd og trening

Hvordan kan du forstå og påvirke kattens atferd?

Å forstå kattens atferd

Å forstå kattens atferd

Vanlige spørsmål om katter og vann

Mange eiere har spørsmål angående katter og vann. Selv om katter har rykte på seg for å avsky alt som er vått, vil noen katter oppføre seg på stikk motsatt vis. Mange katter har lignende karaktertrekk når det gjelder vann, selv om det også finnes mange personlige ulikheter. Vi har svart på noen av de mest stilte spørsmålene om katter og vann.
LÆR MER

Kattepleie og psykologi

Katten din trenger ikke bare riktig mat og mosjon tilpasset alder og kroppstilstand – følelsesmessig næring og pleie er også noe av det viktigste for en lykkelig katt
Les Mer

Destruktive atferdsproblemer

Katten din har sikkert mange rare vaner, noe som er litt av grunnen til at den er et morsomt kjæledyr å ha. Men noen ganger kan atferden dens overraske deg – kanskje katten har klort på noe den ikke må klore på, eller at den for eksempel har revet i stykker en gardin. Vi forbinder ofte opptygde møbler og generelt kaos med rampete eller urolige hunder, men en katt med destruktive atferdsproblemer kan også gjøre mye skade.
LÆR MER

Aggressiv atferd hos katter

Selv om våre firbeinte venner er kjærlige og forsiktige mesteparten av tiden, kan de av og til være i dårlig humør, akkurat som oss, og aggresjon er det nest vanligste atferdsproblemet hos katter, etter uønsket urinering.
LÆR MER

Å hjelpe katter med å bli kvitt fobier

Kattens overlevelsesinstinkt holder den ofte unna trøbbel, men av og til kan den utvikle en urasjonell fobi. Heldigvis finnes det måter du kan hjelpe den redde katten din, og hindre at unødvendig frykt utvikler seg.
LÆR MER

Å forstå kattens atferd og kroppsspråk

Uansett om du er førstegangseier av katt eller har hatt en pelskledd venn i mange år, vil du på et tidspunkt ønske at du kunne lese tankene til katten.
Les Mer

Hvorfor tisser katten inne?

Katter er fantastiske kjæledyr, og selv om det meste av oppførselen deres får oss til å smile og le, kan noe av det de gjør virke forvirrende og til og med litt usosialt. Et eksempel er urinering, som kan være lite hyggelig hvis det skjer inne i huset. Hvis dette er et problem, kan du best håndtere det ved å forstå kattens atferd før du gjør noe med årsaken.
LÆR MER

Fester, fyrverkeri og katter

Vi liker alle en morsom feiring. Men høye lyder, folkemengder og uvante situasjoner kan være skremmende for en katt som ikke er vant til det. Her kommer noen tips som gjør både deg og katten i stand til å nyte festlighetene!
LÆR MER

Hvorfor maler katter?

Å krølle seg sammen med en katt som maler er noe alle kjæledyreiere setter pris på. Maling er et tegn på at katten er tilfreds og avslappet når den ligger på fanget ditt og får kos og oppmerksomhet – er det ikke?
LÆR MER