Bengal

Bengal

Bengalkatten er en stor, slank og veldig muskuløs katt med tykk hale som bæres lavt. Bengalkattens ville utseende forsterkes av dens karakteristiske tykke og luksuriøse flekkete eller marmorerte pels. Det brede hodet har små ører og tydelige værhårsputer, og øynene er svarte rundt kantene og mandelformede. Halen er tykk, avsmalnende til en svart spiss. Det er ingen andre katteraser som har den samme gull- eller perlestøveffekten (glitter) som finnes på noen Bengal katter, og den kan være svært krevende på grunn av sitt høye aktivitetsnivå.

  • Svært aktiv og nysgjerrig katt
  • Sosial og avhengig katt
  • Svært pratsom katt
  • Slank og elegant katterase
  • Krever stell én gang i uken
  • Ikke-allergivennlig rase
  • Liker også naturen
  • Kan trenge tilvenning for å bo med barn

Opprinnelse

Bengalkatten er en relativt ny rase som opprinnelig ble opprettet ved å krysse en asiatisk leopardkatt med en huskatt i USA. Bengalkatten har fått navnet sitt fra det latinske navnet på dens ville stamfar, Felis Bengalensis (asiatisk leopardkatt). Målet med å utvikle en bengalkatt som kjæledyr var å bevare en sterk fysisk likhet med dens vakre forfedre, samtidig som den ble fremavlet til å være en hyggelig og pålitelig familievenn. Bengalkatter er nå rangert som den femte mest populære rasen i Storbritannia.

Opprinnelsesland

USA

Personlighet

Bengalkatter har et kjærlig vesen. De har en ekstremt energisk, leken natur. Bengalkatter er intelligente og ser ut til å se på alt rundt seg og tenke "Kan jeg leke med dette?". De er smidige, elsker å klatre og kan kommunisere med en karakteristisk stemme som har blitt beskrevet som kurring eller kvitring, eller som en merkelig gruset lyd. Bengalkatter har et bredt "vokabular" som til tider kan være ganske utpreget, spesielt i ukjente situasjoner. De trenger fellesskap om dagen for ikke å kjede seg samt muligheter til å klatre og simulere jakt.

Helse

Det er ingen arvelige lidelser oppført for bengalkatterasen ennå, men det er antydet at de kan ha en høyere forekomst av en hjertesykdom som kalles hypertrofisk kardiomyopati, enn andre raser. Enkelte bengalkatter synes også å være mer utsatt for smittsom peritonitt.

Ernæring

Hver enkelt katt er unik, og hver har sine bestemte ting den liker, misliker og trenger når det gjelder mat. Katter er imidlertid rovdyr, og alle katter trenger minst 41 forskjellige og spesifikke næringsstoffer fra maten. Forholdet mellom disse næringsstoffene vil variere avhengig av alder, livsstil og generell helse, så det er derfor åpenbart at en voksende, energisk kattunge trenger en annen balanse mellom næringsstoffene i kostholdet enn en mindre aktiv, eldre katt. Andre ting å huske på, er å gi katten riktig mengde mat slik at den opprettholder en "ideell kroppstilstand" i samsvar med fôringsretningslinjer, og å ta hensyn til individuelle preferanser med hensyn til våtfôr eller tørrfôr.

Stell

Bengalkattens korte, glatte pels krever ikke overdrevent stell, men de vil like oppmerksomheten det gir å bli stelt med. Som de fleste korthårede raser tar bengalkatter veldig godt vare på sin egen pels. Som alle katter trenger denne rasen vanlige vaksiner, parasittsjekk og årlige helsekontroller.

Beste katteraser for barn

Denne rasen er ikke kjent for å være en av de beste rasene for barn, men alle katter er forskjellige, og med ordentlig tilvenning vil den likevel kunne leve med barn.

katt

Er dette den rette rasen for deg?

Alle katter har sin egen, unike personlighet, men enkelte instinkter og atferdstrekk er medfødt. Prøv rasevelgeren vår, og finn ut hvilke katteraser som best passer dine preferanser og din livsstil. Hvis du og katten liker de samme tingene vil det vær større sjanse for at dere får et lykkelig og rikt liv sammen

Hva du så kan tenke på

Adopsjon

Det kan være utrolig tilfredsstillende å adoptere en katt fra et dyremottak og tilby den et nytt liv. Det er ange katter som venter på et kjærlig og fast hjem. Hver katt har sin egen historie, og mange har mistet det første hjemmet de hadde. De vil gjerne bli en del av ditt hjem. Dyremottak og omplasseringssentre med godt rykte vil være veldig nøye med å tilpasse riktig person til riktig katt. Staben vil med glede tilby råd og besvare spørsmål du måtte ha.

Finne en god oppdretter

Hvis du har bestemt deg for en rasekatt, er det best å finne en kjent oppdretter. Den viktigste fordelen med å kjøpe en rasekattunge eller -katt er at du vet hvordan den vil se ut og hva slags personlighet den sannsynligvis vil ha. Ta kontakt med veterinæren for mer informasjon om smittsomme sykdommer, genetiske svakheter eller spesielle behov katten måtte ha. Slik vil du være forberedt til å ønske den velkommen hjem.

Ønske katten velkommen hjem

Rett før katten eller kattungen skal komme hjem er du sikkert veldig spent. I løpet av disse siste dagene før ankomst er det mange ting du kan gjøre for å få tiden til gå frem til dagen hvor katten kommer hjem.