Helse og ernæring

Helse og trivsel

Velg den riktige dietten for katten din

Velg den riktige dietten for katten din

Å holde dere friske

Selv om du og kjæledyret ditt har mye glede av hverandre og de er verdsatte familiemedlemmer, er det lett å glemme at katten også kan påvirke helsen din.
LÆR MER

Viktigheten av jevnlig veterinærkontroll for katter

"Selv om du holder et godt øye med kattens tilstand, er det lurt å ta den med til veterinæren for en årlig helsesjekk.
LÆR MER

Matallergi hos katter

Ekte allergi er heldigvis veldig sjelden hos katter, og kan ofte forveksles med vanligere (og mindre alvorlig) matintoleranse. Lær deg å oppdage allergi hos katten din, og hva du kan gjøre for at den skal bli sitt glade og fornøyde jeg igjen.
LÆR MER

Å håndtere blindhet hos katter

Selvfølgelig blir ikke alle katter blinde, men de som blir det kan fortsatt kunne leve et lykkelig og morsomt liv. Det er imidlertid noen endringer du bør gjøre for å hjelpe katten hvis du skjønner at den er i ferd med å bli blind.
LÆR MER

Diabetes hos katter

Katten din liker å løpe rundt, klatre, jage etter leker og utforske omgivelsene dagen lang – og dette trenger ikke å endre seg selv om den får diabetes.
LÆR MER

Å velge en vannskål til katten

Hvis katten din er kresen når det gjelder vann, kan det være tid for å skaffe en ny vannskål. Det finnes mange forskjellige alternativer, og med litt leting finner du den skålen som passer katten din best.
LÆR MER

Fôring av katter

Etter at katten har hatt sin første bursdag, er det tid for å tenke på en regelmessig fôringsrutine. Mens den utvikler seg fra en leken kattunge til en fullvoksen katt, er det viktig å sørge for at den har alle de riktige næringsstoffene den trenger for å holde seg frisk og rask.
LÆR MER

Fôr til kresne katter

Katter er kjent for å være stolte og særegne kjæledyr, og dette gjelder også det de spiser! I likhet med oss vil hver katt ha sin egen favorittmat og smak, og kresne katter kan godt rynke på nesen av noe som ikke pirrer smaksløkene.
LÆR MER

Snacks og godbiter for katter

Som en katteelsker vet du hvor fristende det kan være å gi din pelskledde venn lekkerbiskener og godsaker utenom hovedmåltidene.
LÆR MER

Hva drikker katter?

I motsetning til mennesker, skal katter helst bare drikke vann. Til tross for det mange tror, er ikke melk bra for katter, derfor er det lurest å styre unna melkeprodukter. Men hvorfor?
LÆR MER

Å fôre en innekatt

Siden innekatter ikke har de samme mulighetene som utekatter til å få mosjon, kan det være vanskelige for dem å holde seg i form.
LÆR MER

Å fore katten og finne riktig balance

Som en katteelsker vil du at din pelskledde venn skal få et langt, friskt, lykkelig og aktivt liv. En av de beste måtene du kan oppnå dette på, er å sørge for at kattens diett har riktig balanse av de fem viktigste næringsstoffene: protein, fett og oljer, vitaminer, mineraler og karbohydrater.
LÆR MER