Leke med hunden din | Hunden min | PURINA® Friskies®

Leke med hunden din

Hunder elsker å leke og leketid er flott for hele familien. Dette er tiden da alle i familien virkelig kan knytte bånd med hunden og bygge opp tilliten som omsider blir til mange år med kjærlighet og gjensidig respekt.

​Hunder elsker å leke og leketid er flott for hele familien. Dette er tiden da alle i familien virkelig kan knytte bånd med hunden og bygge opp tilliten som omsider blir til mange år med kjærlighet og gjensidig respekt.

Å leke med hunden er en fantastisk måte for alle i familien å holde seg sunne og i form, og utgjør i tillegg en viktig del av hundens grunnleggende opplæring. Det viktigste er imidlertid at leketiden er moro for alle. Vær oppfinnsom med lekene dine, så vil daglig trening bli morsom familietid som dere har glede av sammen.

Velg fra her
Tennis ball

Fang en ball

Fang en ball er en flott lek mht. å utvikle hundens kropp-øye-koordinasjon. Start med å kaste ballen forsiktig mot hunden, mens han ser på. Når han blir vant til å hoppe og fange ballen, begynner du å kaste ballen over lengre avstander før han kan løpe frem, hoppe og fange den med selvtillit. Sørg imidlertid for at du oppmuntrer ham til å returnere ballen etter hvert kast, ellers blir det et veldig kort spill!

Diving ball

Hundedykking

Hunder flest elsker vann straks de blir vant til det, og hundedykking kan være veldig moro for hunden. Stå ved kanten av en innsjø eller et svømmebasseng og kast ballen i vannet. Oppmuntre hunden til å hoppe i vannet fra en kai eller et brett og belønn ham når han henter ballen for deg. Sprutende moro for hele familien!

Merk: Sørg for at vanner er trygt for hunden før du lar hunden leke i vannet – alvorlige skader kan oppstå dersom hunden hopper i et tjern der for eksempel en handlekurv ligger like under overflaten. Dykkearrangementer blir ofte holdt på morsomme hundeutstillinger, hvor hunder kan konkurrere – eller bare ha det gøy – i et trygt, spesialdesignet svømmebasseng.​

Fetch ball

Hentelek

Denne familiefavoritten er både morsom og en flott øvelse for hunden. Hunder og barn elsker ballspill, men denne leken krever litt mer øvelse – eller det kan bli en jakt der du får all treningen når du løper etter hunden!

Start sakte ved å vise ballen til hunden og si "hent". Gi ham en belønning når han rører ballen med snuten og tar den i munnen.

Når din lodne venn har mestret å røre ballen med snuten på forespørsel, kan du sakte slippe ballen lenger vekk før du ber ham om å hente den for deg.


Find the Treat

Finn godbiten

Dette er en variant av å leke gjemsel. I denne leken viser du hunden tydelig at du har en av favorittgodbitene hans og forteller ham deretter å "bli" før du gjemmer den.

Gå tilbake til hunden med forespørselen "finn" og oppmuntre ham til å finne godbiten. Etter litt trening kan du gjøre leken vanskeligere ved å late om du gjemmer det på et annet sted. Hunden vil elske utfordringen.

Flying Disc

Kasteskive

Å leke med en kasteskive, eller frisbee, kan være veldig moro både for hunden og eventuelle tilskuere. Dette er en slags versjon av hentelek, men med mer aktivitet, og er en flott måte å utvikle hundens løpe-, hoppe- og fangeferdigheter. Han vil elske å jage etter kasteskiven når den svever over parken. Husk imidlertid å bruke like mye tid på å oppmuntre ham til å hente kasteskiven som til å le av hans akrobatiske ferdigheter!

Hide and Seek

Leke gjemsel

Denne leken er en flott måte å utvikle hundens naturlige ferdigheter på, og involverer dessuten hele familien. La ett familiemedlem vise hunden at han har favorittleken hans, før dere alle går for å gjemme dere. Når hunden finner deg (og leken), må du huske å belønne hundens dyktighet med en godbit!

Gjør leken enkel til å begynne med, og la hunden se hvor dere gjemmer dere. Gjør det deretter gradvis vanskeligere for ham å finne dere. Dette vil holde hunden interessert – og være veldig moro for hele familien.

Football

Fotball

Alle hunder elsker ballspill og fotball er en flott måte å utvikle hundens balanse og muskelkontroll på. Drible ballen mellom føttene og prøv å gå forbi hunden, forsiktig så du ikke skader ham. Varier spillet ved å sende ballen til ham og deretter prøve å ta den tilbake. Du vil bli overrasket over hvor fort han blir en lynrask fotballspiller med ferdigheter som vil imponere en internasjonal fotballspiller!

Game Trail

Sporing

En litt mer komplisert lek er sporing, som er veldig moro og vil hjelpe hunden med å utvikle sine naturlige lukteferdigheter.

Bruk en treningsline eller et bånd og be hunden om å "bli" mens et av barna går bakover og vekk fra hunden med en godbit eller leke i hånden. Be ungen om å dra føttene hans mens han går, da dette vil etterlate et større luktespor som hunden kan følge.

Etter å ha lagt fra seg en godbit ved enden av luktesporet, skal "gjemmeren" deretter gå tilbake til hunden ved å følge det samme sporet, og be hunden om å spore den skjulte godbiten. Med litt trening, vil hunden gradvis være i stand til å spore godbiten over lengre og lengre avstander, til glede for hele familien.

Treasure Hunt

Skattejakt

Så snart hunden har mestret sporing, lar du den prøve seg på skattejakt. Mens du er ute og går med familien, slipper du en leke mens et annet familiemedlem distraherer hunden. Deretter, etter et par trinn, slutter du å gå og ber hunden om å "se tilbake", mens du oppmuntrer ham til å følge trinnene dine ved å følge lukten din til han finner leken.

I de tidlige stadiene kan det være nyttig å holde hunden i bånd slik at han holder seg på sporet mens du leter etter leketøyet, men etter hvert som hunden blir mer vant til leken, kan du sakte øke avstanden til leketøyet før du gir ham kommandoen "se tilbake".