Å holde dere friske

Selv om du og kjæledyret ditt har mye glede av hverandre og de er verdsatte familiemedlemmer, er det lett å glemme at katten også kan påvirke helsen din.
LÆR MER

Å merke katten med mikrochip

Selv om katten får mye kjærlighet og oppmerksomhet, er det også viktig at du gir den best mulig beskyttelse om den går seg vill eller forsvinner. Ved å merke katten med mikrochip øker du sjansen for at den blir funnet og levert trygt tilbake til deg.
LÆR MER

Å reise med katten din

De fleste katter er hjemmekjære dyr, og kan bli engstelige av å reise til et helt nytt sted. Av og til er en reise uunngåelig, og da bør du vite hvordan du gjør det mest mulig komfortabelt for din pelskledde venn.
LÆR MER

Å ønske din nye katt velkommen hjem

Du er helt sikkert veldig spent på å få din nye katt eller kattunge hjem snart. Det er mye å forberede disse siste dagene før katten kommer hjem.
Les mer

Gjør hjemmet ditt kattevennlig

Den nye katten din er dyrebar for deg, og du vil at hjemmet og hagen din skal være så trygt som mulig. Så hvor skal du begynne for å kattesikre huset og hagen?
Les mer

Vanlige spørsmål om kastrering av katter og kattunger

Dere har fått et nytt pelskledd medlem i familien – fantastisk! Mens kattungen din fortsatt er liten og søt, kan det være vanskelig å forestille seg at den får sine egne unger.
LÆR MER

Katteforsikring

Katteforsikring kan virkelig gi ro i sinnet og gjøre stressende situasjoner mindre bekymringsfulle. Å finne den riktige forsikringen for katten kan virke som en vanskelig jobb, men vi er her for å hjelpe deg!
LÆR MER

Å trene katten eller kattungen

Selv om trening er mer forbundet med hunder, kan du også lære katten din et par triks! Blandingskatten din kan lære å gjenkjenne navnet sitt og komme når du kaller på den. For å gjøre det lettere for katten å lære disse ferdighetene, er det viktig å begynne så tidlig som mulig.
Les Mer

Når du skal flytte med katten

Katten liker å kunne dele hjemmet sitt med deg – for den er hjemmet et velkjent sted der den kan føle seg trygg og avslappet.
LÆR MER

Vanlige spørsmål om katter og vann

Mange eiere har spørsmål angående katter og vann. Selv om katter har rykte på seg for å avsky alt som er vått, vil noen katter oppføre seg på stikk motsatt vis. Mange katter har lignende karaktertrekk når det gjelder vann, selv om det også finnes mange personlige ulikheter. Vi har svart på noen av de mest stilte spørsmålene om katter og vann.
LÆR MER

Kattepleie og psykologi

Katten din trenger ikke bare riktig mat og mosjon tilpasset alder og kroppstilstand – følelsesmessig næring og pleie er også noe av det viktigste for en lykkelig katt
Les Mer

Destruktive atferdsproblemer

Katten din har sikkert mange rare vaner, noe som er litt av grunnen til at den er et morsomt kjæledyr å ha. Men noen ganger kan atferden dens overraske deg – kanskje katten har klort på noe den ikke må klore på, eller at den for eksempel har revet i stykker en gardin. Vi forbinder ofte opptygde møbler og generelt kaos med rampete eller urolige hunder, men en katt med destruktive atferdsproblemer kan også gjøre mye skade.
LÆR MER

Aggressiv atferd hos katter

Selv om våre firbeinte venner er kjærlige og forsiktige mesteparten av tiden, kan de av og til være i dårlig humør, akkurat som oss, og aggresjon er det nest vanligste atferdsproblemet hos katter, etter uønsket urinering.
LÆR MER

Å hjelpe katter med å bli kvitt fobier

Kattens overlevelsesinstinkt holder den ofte unna trøbbel, men av og til kan den utvikle en urasjonell fobi. Heldigvis finnes det måter du kan hjelpe den redde katten din, og hindre at unødvendig frykt utvikler seg.
LÆR MER

Å forstå kattens atferd og kroppsspråk

Uansett om du er førstegangseier av katt eller har hatt en pelskledd venn i mange år, vil du på et tidspunkt ønske at du kunne lese tankene til katten.
Les Mer

Hvorfor tisser katten inne?

Katter er fantastiske kjæledyr, og selv om det meste av oppførselen deres får oss til å smile og le, kan noe av det de gjør virke forvirrende og til og med litt usosialt. Et eksempel er urinering, som kan være lite hyggelig hvis det skjer inne i huset. Hvis dette er et problem, kan du best håndtere det ved å forstå kattens atferd før du gjør noe med årsaken.
LÆR MER

Fester, fyrverkeri og katter

Vi liker alle en morsom feiring. Men høye lyder, folkemengder og uvante situasjoner kan være skremmende for en katt som ikke er vant til det. Her kommer noen tips som gjør både deg og katten i stand til å nyte festlighetene!
LÆR MER

Hvorfor maler katter?

Å krølle seg sammen med en katt som maler er noe alle kjæledyreiere setter pris på. Maling er et tegn på at katten er tilfreds og avslappet når den ligger på fanget ditt og får kos og oppmerksomhet – er det ikke?
LÆR MER

Viktigheten av jevnlig veterinærkontroll for katter

"Selv om du holder et godt øye med kattens tilstand, er det lurt å ta den med til veterinæren for en årlig helsesjekk.
LÆR MER

Matallergi hos katter

Ekte allergi er heldigvis veldig sjelden hos katter, og kan ofte forveksles med vanligere (og mindre alvorlig) matintoleranse. Lær deg å oppdage allergi hos katten din, og hva du kan gjøre for at den skal bli sitt glade og fornøyde jeg igjen.
LÆR MER

Å håndtere blindhet hos katter

Selvfølgelig blir ikke alle katter blinde, men de som blir det kan fortsatt kunne leve et lykkelig og morsomt liv. Det er imidlertid noen endringer du bør gjøre for å hjelpe katten hvis du skjønner at den er i ferd med å bli blind.
LÆR MER

Diabetes hos katter

Katten din liker å løpe rundt, klatre, jage etter leker og utforske omgivelsene dagen lang – og dette trenger ikke å endre seg selv om den får diabetes.
LÆR MER

Å velge en vannskål til katten

Hvis katten din er kresen når det gjelder vann, kan det være tid for å skaffe en ny vannskål. Det finnes mange forskjellige alternativer, og med litt leting finner du den skålen som passer katten din best.
LÆR MER

Fôring av katter

Etter at katten har hatt sin første bursdag, er det tid for å tenke på en regelmessig fôringsrutine. Mens den utvikler seg fra en leken kattunge til en fullvoksen katt, er det viktig å sørge for at den har alle de riktige næringsstoffene den trenger for å holde seg frisk og rask.
LÆR MER

Fôr til kresne katter

Katter er kjent for å være stolte og særegne kjæledyr, og dette gjelder også det de spiser! I likhet med oss vil hver katt ha sin egen favorittmat og smak, og kresne katter kan godt rynke på nesen av noe som ikke pirrer smaksløkene.
LÆR MER

Snacks og godbiter for katter

Som en katteelsker vet du hvor fristende det kan være å gi din pelskledde venn lekkerbiskener og godsaker utenom hovedmåltidene.
LÆR MER

Hva drikker katter?

I motsetning til mennesker, skal katter helst bare drikke vann. Til tross for det mange tror, er ikke melk bra for katter, derfor er det lurest å styre unna melkeprodukter. Men hvorfor?
LÆR MER

Å fôre en innekatt

Siden innekatter ikke har de samme mulighetene som utekatter til å få mosjon, kan det være vanskelige for dem å holde seg i form.
LÆR MER

Å fore katten og finne riktig balance

Som en katteelsker vil du at din pelskledde venn skal få et langt, friskt, lykkelig og aktivt liv. En av de beste måtene du kan oppnå dette på, er å sørge for at kattens diett har riktig balanse av de fem viktigste næringsstoffene: protein, fett og oljer, vitaminer, mineraler og karbohydrater.
LÆR MER

Å ta med kattungen hjem

Gode nyheter – det er endelig tid for å ønske den nye kattungen din velkommen hjem!
LÆR MER

Hvordan steller du kattungen?

Selv om katten din ser nydelig ut, er ikke utseendet det eneste som betyr noe. Katter har ikke bare vakker pels, de er også biologisk utviklet til å kunne ta vare på den.
LÆR MER

Den beste maten til kattungen din

Du har ønsket en ny pelskledd venn velkommen til familien – gratulerer! Når du har hjulpet den nyankomne å slå seg til ro i sitt nye hjem, vil du gjerne vite hvordan den kan vokse seg sterk og sunn.
LÆR MER

Å skaffe en kattunge

Nå har du bestemt deg for å gi en søt, liten kattunge et omsorgsfullt hjem, og har gjort hjemmeleksen din og vet hvilken rase du vil ha.
LÆR MER

Bør jeg skaffe hund eller katt?

Vi er en nasjon av dyreelskere! Katter og hunder gir oss ubetinget kjærlighet, hengivenhet og vennskap, samt en rekke terapeutiske fordeler, som bedre generell helse og velvære – hvem setter ikke pris på kos fra en pelskledd venn etter en lang dag?
Les mer

Hvilken katt passer deg best?

Å få en ny katt eller kattunge er en fantastisk spennende opplevelse!
Les mer

Forskjellige katteraser

Mange av kattene du ser rundt omkring er blandingskatter, noe som kort og godt betyr at de ikke er renraset. Blandingskatten er vennlig, familiekjær og nysgjerrig, og sannsynligvis den vanligste av katterasene.
LÆR MER

Hvordan adopterer eller redder jeg en katt?

Det er mange fordeler med å adoptere en katt. Du gir et kjæledyr en ny sjanse til å kunne oppleve et lykkelig familieliv, en mulighet som ethvert dyr burde få.
Les mer

Å skaffe en katt

Å bestemme seg for å skaffe ny katt er spennende, men kan også føre til mange spørsmål. For eksempel, hvilken rase ønsker du deg? Takler du utfordringene med en rampete kattunge, eller vil en eldre og roligere katt passe livsstilen din bedre?
Les mer